3G Nedir? Ne Değildir?

Cep telefonunda üçüncü nesil (3N), ya da popüler tanımıyla 3G (3rd Generation) olarak bilinen yeni şebeke sonunda bizimde hayatımıza giriyor. Yaz aylarında başta büyük şehirler olmak üzere, cep telefonunun yaygın olduğu çoğu bölgede bu hizmetin verilmeye başladığını görüyor olacağız. 3G destekli cep telefonlarımız ve bu teknolojiyi destekleyen dizüstü bilgisayarlarımızla dünyayla yüksek hızda iletişim kurabileceğiz.

3G’li hayata geçtiğimizde bizi bekleyen en heyecan verici yeniliklerin başında şüphesiz görüntülü konuşma geliyor. Ancak her 3G’li telefonda bu özelliğin doğal olarak bulunabileceğini sanmayın. Örneğin; en popüler 3G’li telefon modeli olan Apple’in iPhone 3G’sinde bu özelliğe yer verilmemiş.

Dolayısıyla 3G’ye geçtiğimizde bu ilginç özelliklere sahip olan telefonu sadece hızlı bir internet cihazı olarak kullanmak söz konusu olacak.

En Avantajlı Kullanım Dizüstüne

Hızlı internet cihazları demişken bir konuya açıklık getirmekte yarar var.

Evet, 3G evlerimizde en yaygın olarak kullanılan 1Mbit’lik geniş bant internet erişiminin bile üstünde bir hız vaat ediyor ama… İşte kocaman bir “ama” koymak zorundayız. Çünkü internet erişim hızı ile 3G’li telefonumuzun çalışma elma ve armut gibi birbirinden farklı iki kavram. Bu nedenle şu anda kullanmakta olduğumuz çoğu 3G destekli telefonlarımız, 3G şebekeleri birer birer faaliyete geçtiğinde gerçek hünerlerini ortaya koymaya başlayacak ve kim bilir, bu sefer de internetin hızından değil de, cihazımızın yavaşlığından, yetersiz bellek kapasitesinden ya da sağlıklı bir 3G kullanımına sahip olamamaktan şikayet edeceğiz.

İşte bu noktada 3G’nin asıl nimeti ortaya çıkıyor. Hızlı mobil internet olarak da genelleştirebileceğimiz 3G şebekesi, “çalışma hızı” konusunda bizleri yarı yolda bırakmayacak cihazlarla gerçek değerini hissettirecek.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...