HDMI nedir ?

Bilgisayarınızdaki HDMI bağlantısı, yüksek kalitedeki dijital grafikleri ve sesleri LCD TV’nize aktarır. Açılımı HIGH DEFINITION MULTIMEDIA INTERFACEdir.

HDMI, görüntü ve ses destekli dijital cihazları yüksek bant genişliğinde birbirlerine bağlayabilmek için geliştirilen yeni nesil görüntü/ses aktarma arabirimidir. Tam açılımı “High Definition Mutimedia Interface” yani “Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü” olan HDMI, tek bir kablodan görüntü ve ses verilerini sıkıştırıp kayba uğratmadan bir cihazdan diğerine aktaran bir standart olarak da tanımlanabilir.

HDMI’ dan önce kullanılan ve standart olan görüntü arabirimi DVI, tahtını HDMI’ a kaptırdı. Çünkü DVI sadece dijital görüntü aktarımı yaparken, HDMI bu yüksek kalitedeki görüntünü yanında, yüksek kalitede ses aktarımı da yapabiliyor. Ayrıca HDMI, DVI ve diğer tüm görüntü arabirimlerinden çok daha küçük bir yapıya sahip. Küçük boyutta olan HDMI’ ın dizüstü bilgisayar ve benzeri taşınabilir cihazlarda da kullanılabilmesini kolaylaştırıyor. Bilgisayar, Blu – Ray oynatıcı, oyun konsolu, dijital uydu alıcı, HD kamera ve fotoğraf makinesi gibi cihazlara LCD TV, Plazma TV, monitör, projeksiyon gibi uyumlu ses ve görüntü cihazlarına bağlayan en iyi arabirim olan HDMI günümüzün ve geleceğin görüntü/ses arabirimi olarak kabul ediliyor.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...