Eurovision’a işte bu şarkıyla gidiyoruz

Türkiye’nin Eurovision şarkısı, TRT Tepebaşı Stüdyolarında, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Yüksek Sadakat grubu üyelerinin katıldığı basın toplantısında açıklandı.Buna göre grup, Almanya’da yapılacak 56. Eurovision Şarkı Yarışması’na, ”Live it up” (Hayatını Yaşa) adlı İngilizce parçayla katılacak.

Kutlu Özmakinacı, Kenan Vural, Serkan Özgean, Alpay Şalt ve Uğur Onatkut’tan oluşan Yüksek Sadakat grubu Canlı Ana Haber’de Can Dündar’ın sorularını yanıtladı.
Grup adına konuşan Kutlu Özmakinacı, “Rock parçayla yarışmak zamanın ruhuna çok uygun. Rock’ın dünyayı değiştirme iddiası olduğuna inanıyorum. Ne kadar popüler olursa o kadar insana
ulaşacaktır.” diye konuştu.


Özmakinacı şunları söyledi:


“Eurovision bir pop şarkıları yarışması olarak başladı. Fakat dünya değiştikçe yarışmadaki şarkıların içeriğinin de değişmesi çok normal. Bu arada Rock müziğin de popüler müziğin içine bu kadar eklemlenmesi beni rahatsız etmiyor. Çünkü hala Rock’ın dünyayı değiştirme iddiası olduğuna inanıyorum. Ne kadar popüler olursa o kadar insana ulaşacaktır. O yüzden Rock şarkıyla yarışmak zamanın ruhuna çok uygun.
Şarkıya gelen tepkiler çok olumlu. Sosyal medyadaki tepkilerden de şarkının sevildiğini duyduk. Kendim görmedim Twitter ve Facebook’da neler yazılıyor ama bize söylenen oldukça iyi yorumlar geldiği yönünde. Bahtı güzel olsun demek lazım.”


GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN BİRİNCİ OLMAK



TRT Genel Müdürü İbrahim Şahinse toplantıda şunları söyledi;
“Basın mensuplarına ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu sene Avrupa’ya göçün 50. yıldönümü. Bu önemli yılda bir birincilik getirirmiyiz, bu zihnimin bir tarafında. Kaliteli bir yarışma olsun diyorum. Gönlümüzden geçen birinci olmak. Arkadaşları kutluyorum.”
Almanya’nın Düsseldorf Kenti’nde düzenlenecek 2011 Eurovision şarkı yarışması yarı
finalleri 10 ve 12 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Büyük final ise 14 Mayıs’ta gerçekleşecek.


EUROVISION’DA BU YIL


– Avusturya, üç yıl, İtalya ise tam 14 yıl aradan sonra Eurovision yarışmasına yeniden katılacak.
– 43 ülke, katılımlarını şimdiden onayladı. Slovakya daha önce katılmayacağını açıklasa da sonradan kararını değiştirdi.
– San Marino da iki yıl aradan sonra bu yarışmaya tekrar katılacaklar arasında. Macaristan ise bir yıl aradan sonra yine yarışmada.
– Yarışmanın sunuculuğunu Anke Engelke, Judith Rakers ve Stefan Raab yapacak.
– Geçen sene birinciliği alan ev sahibi ülke Almanya’nın yarışmacısı bu sene de Lena Meyer Landrut olarak belirlendi.
– Bosna Hersek’i daha önce Emina Türkcan’la da düet yapan ve ikinci kez Eurovision’a katılan Dino Merlin temsil edecek.

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

  1. Serkan ERDOĞAN dedi ki:

    Sosyal medyada sevildiğini duymuşlar güzelde nereye bakmışlar 🙂 ben hep olumsuz gördüm 🙂 daha iyisi olabilirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...