NTV’den çarpıcı bir belgesel daha

BBC One’da ilk kez yayınlandığında yaklaşık 6.3 milyon izleyiciyi ekrana bağlayan belgesel ‘İnsan/Human Planet’ NTV’de yayınlanacak.

110629insan2

Yeşil Ekran dördüncü yılında yine dünyada ses getirmiş yeşil belgeselleri ekrana getirmeye devam ediyor. “Yeryüzü/Planet Earth” ve “Hayat/Life” belgesellerinin ardından üçlemenin son halkası “İnsan / Human Planet”, 17 Temmuz’dan itibaren her Pazar 21:00’de NTV’de yayınlanacak. BBC yapımı belgesel 8 bölümden oluşuyor. “İnsan/Human Planet” insanoğlu ile doğa arasındaki muhteşem, karmaşık, derin ve bazen meydan okuyan ilişkinin epik, nefes kesici bir kutlaması niteliğinde. İnsanlar en ileri canlılardır – dünya üzerindeki en başarılı türdür. Donmuş arktikten nemli yağmur ormanlarına, küçücük adalardan uçsuz bucaksız okyanuslara ve kavrulmuş çöllere kadar insanoğlu hayal edilebilecek en sert ortamlara adapte olmak ve hayatta kalmak için çarpıcı yollar bulmuştur. Büyük cesaretimizi ve becerimizi kullanarak bunu gerçekleştirdik; bu vahşi yerleri paylaşan diğer canlılarla birlikte yaşamayı ve onlardan yararlanmayı öğrendik. “İnsan” birçoğu daha önce televizyonda anlatılmayan ilham verici sekiz öyküyü ödüllü besteci Nithin Sawhney’in dünya çapında bilinen film müziği ile bezemiş. Her bir bölüm belli bir habitat üzerinde odaklanırken, insanların aşırı derecede olumsuz şartlarda çarpıcı çözümleri nasıl bulduklarını ortaya çıkarıyor. Son olarak birçoğumuzun yaşadığı ve insan ile doğa arasındaki bağın neden her şeyden daha hayati olduğunu keşfettiğimiz vahşi şehir ormanına ziyaret ediyoruz.

110629insan4

EN ÇOK İZLENEN BELGESELLERDEN BİRİ

BBC One’da ilk kez yayınlandığında yaklaşık 6.3 milyon izleyiciyi ekrana bağlayan belgesel, en yüksek rating alan belgesellerden biri oldu. Her bölüm 5.3 milyon izleyici sayısını da hiç düşmedi.

İNGİLİZ BASININDAN ÖVGÜLER

BBC Earth’ün görsel olarak çarpıcı başka bir harikası…. insanın gelişimi ve becerisine dair unutulmaz bir bakış. Time Out Biz insanlar hakkında bir doğa belgeselini izlemek garip fakat aydınlatıcı bir deneyim olmuştur. Gerçekten de oldukça ilginciz, değil mi? The Telegraph Sekiz bölümlük bu çarpıcı TV showunun kaçırılmaması gerekiyor… Eğlendirici, büyüleyici ve çarpıcı.

İZLEYECEĞİMİZ SEKİZ BÖLÜM Okyanuslar

Bizler karada yaşayan canlılar suda yaşamak üzere evrilmedik, fakat tüm dezavantajlara rağmen bazı insanlar su dünyasına dalarak okyanusun zenginliklerinden yararlanmanın yollarını bulmuşlar.

110629insan3

Çöller kavrulmuş, öldürücü çöllerdeki insan yaşamını her şey için en hayati kaynağa yönelik arayış yönetiyor: su. Arktik sıfırın altında altmış derece. Dünya üzerindeki en sert ortam. Buna rağmen arktikte dört milyon insan yaşamaya devam ediyor. Bu belgesel insanı donduran ortamda bir yılı izliyor. Vahşi Ormanlar yağmur ormanları diğer yerlerden daha fazla türe sahip, fakat insanlar için affedici olmayan ortam oluştururlar ve doğanın birçok sırrının yakından ve ayrıntılı olarak bilinmesini gerektirirler. Dağlar eğer evinizi dağda kuruyorsanız, düşük rakımlardaki bereketli bulut ormanlarından, nefesinizi kesen çıplak zirvelere doğru ne kadar yükseğe çıkarsanız hayat sizin için o kadar zorlu olur.

110629insan1
Otlaklar dünyayı besleyen habitatlardır. Binlerce yıl boyunca, diğer canlıları ve otların kendisini yönetmeyi ve evcilleştirmeyi öğrendik. Nehirler insan yaşamı için gerekli olanları sağlar: Tatlı su, yiyecek hatta doğal otobanlar, fakat nehirler aynı zamanda bazen değişken ve öngörülemez, aldatıcı ve zorludur. Şehirler, insanlar tarafından, insanlar için yapılan en büyük başarı öykümüzdür. Şu anda dünya nüfusunun yarısından fazlası şehirlerde yaşamaktadır. Vahşi doğayı uzak tutmak için inşa edilmiş olabilirler, fakat doğa bir kenara itilemez.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...