Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu kuruldu

Türkiye’de sosyal medya ile birlikte büyük bir ivme kazanan dijital oyun dünyasında bir yenilik de yapılanma adına atıldı. Bu doğrultuda, geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu’nun (TUDOF) kurulduğu duyuruldu.

Konsol ve bilgisayar oyunları derken, sosyal medya ve mobil ürünlerin yaygınlaşmasıyla birlikte ucu bucağı görülemez bir alana yayılan dijital oyun dünyasının Türkiye ayağında Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TUDOF) yer alacak. Türkiye’de 10 milyonun üzerinde dijital oyuncu olduğu tahmin edilirken, birkaç yıldan bu yana süregelen çalışmaların sonucu olarak TUDOF kurulmuş oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, bir basın toplantısı ile duyurduğu yeni yapının kuruluşuna dair temel açıklamalarda bulunarak federasyon hakkında kısaca bilgi verdi:

“Bu federasyon bilgisayar oyunları üzerine yoğunlaşacak. Bilgisayar oyunlarında dünyada çeşitli turnuvalar yapılıyor. Bu federasyon, o alanda çalışacak, milli takımları seçecek, internet kafelerle ilgili düzenlemeleri yapacak. Türkiye’ye gelen oyunlar kategorileri incelenecek. PlayStation oyunları ile ilgili düzenlemeler yapılacak. Kısacası bu federasyon, dijital araçlar üzerinden oynanan oyunlarla ilgili düzenlemeleri gerçekleştirecek.”

Federasyonun etkinlikleri kapsamında dünya genelinde düzenlenen çeşitli turnuvalar için milli takımlar oluşturulacak.

Açıklamalardan ve gelişmelerden anlaşıldığı üzere TUDOF, sadece yüzeysel konularla ilgilenmeyecek ve birçok alt kulvarda çalışmalarda bulunacak. Dijital oyun sektörünün Türkiye’de her geçen gün daha ilgi görür bir noktaya gelmesi ve gerçekleşen bu döngü sonrasında dış ülkelere aktarılan paraların içeriye kaymasını sağlamayı da amaç edinen TUDOF, gençlerin korunmasına yönelik çalışmalar da yürütecek.

Oyun severlerin, oyun üreticilerinin, oyun geliştiricilerin ve yayıncılarının birbirleriyle olabildiğince paralel hareket etmesine ön ayak olacak olan yeni federasyonun sektörü denetleme ve yönlendirme yetkisinin olacağını da belirtelim. Söz konusu denetleme çalışmalarındaki temel başlıklar ise yönetim ve mali konular şeklinde.

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu yapılanmasıyla birlikte ülkemiz adına istihdamı, döngüsü ve her anlamda kazancı yüksek bir dijital oyun dönemin gelmesini temenni ediyoruz.

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

  1. Anonymous dedi ki:

    “Dijital oyun” ne kadar saçma bir kavram.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...