Dünya İran’daki suikasti konuşuyor

İran’ın başkenti Tahran güne bombalı saldırıyla uyandı. Tahran Üniversitesi yakınlarındaki bombalı saldırıda bir profesör yaşamını yitirirken, iki kişi de yaralandı. İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu.

Motorsikletli Saldırgan Arabasına Bomba Yapıştırdı

Tahran Üniversitesi yakınlarında Profesör Mustafa Ahmedi-Ruşen’in seyir halindeki otomobiline, motorsikletli bir saldırgan bomba yapıştırarak kayıplara karıştı.

Saldırıda nükleer bilimadamı olan Ahmedi-Ruşen hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı.

İran İsrail’i Sorumlu Tuttu

Tahran Vali Yardımcısı Sefer Ali Baratlo bombalı saldırının İsrail’in bilimadamlarına karşı gerçekleştirdiği yeni bir saldırı olduğunu söyledi.

Saldırıda öldürülen 32 yaşındaki nükleer fizikçi Ahmedi Ruşen, İsfahan’daki Natanz nükleer tesislerinde uranyum zenginleştirilmesi departmanında çalışıyordu.

Ölüm Yıldönümünde Benzer Saldırı

İran’ın tanınmış nükleer bilimadamlarından Macid Şahriri 11 Ocak 2010 yılında benzer bir yöntemle öldürülmüştü. Şahriri otomobiliyle sehir halindeyken, bir motorsikletlinin aracına mıknatıslı bir bombayı yapıştırması sonucu hayatını kaybetmişti. İran saldırının Şahriri’nin ölüm yıldönümüne gelmesine dikkat çekti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Feridun Abbasi Davani de benzer bir saldırıdan kurtulmayı başardı.

Yine Ocak 2010 tarihinde başka bir İranlı nükleer fizikçi olan Mesud Ali Muhammedi başkent Tahran’da bombalı saldırıda öldürülmüştü.

Editörün Yorumu

Tokyo Drift’ten duyduğum şöyle bir söz vardı: “Göze batan çivi çekici yer.”. Sanırım bu söz tam da bu haber için söylenmiş. İran da saldıracak birilerini arıyordu zaten, bahane olmuş olur. Bize de izlemek düşer 🙁

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...