Google Drive, Dropbox, Sky Drive, iCloud ve Box’u karşılaştırdım: En iyi depolama hizmeti hangisi?

Google Drive yakında kullanıcıların hizmetine sunulacak. Google’da bu işin içine girdikten sonra insanın aklına şu soru geliyor. “En iyi depolama hizmeti hangisi?”

Çevrenizeki webmasterlara sorun bakalım hangi depolama servislerini kullanıyorlarmış. Dropbox olabilir mi? yada Sky Drive, yoksa iCloud mu? Box da olabilir belki. Şunu söylemeliyim ki ben Dropbox kullanıyorum. Hiç de sıkıntı yaşamadım size de tavsiye ederim. Durum böyle olsa bile bu servisleri karşılaştırmak da fayda var.

Ankete Katılın

Sizce en iyi depolama hizmeti hangisi?


Sky Drive ilerde $25 ile 25GB’lık alan sunarak sunucu boyutlarını düşürmeyi planlıyor. Bu nedenle Google Drive Sky Drive’ı alan miktarı ile hemen arkasında.

iCloud ile hayati dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz ve bu dosyaları iOS ile bütünleştirebilirsiniz. Google Drive ise size, dosyalarınız için tam hakimiyet sunuyor.

Dropbox mobil alanlarda kullanılabilir özelliği ile Google Drive’a fark atsa da Google Drive desteklediği dosya türleri ile Dropbox ile eşdeğer seviyede diyebiliriz.

Genel olarak Google Drive en ucuz yada en kapsamlı depolama servisi olmayabilir ama insanların istediği özellikleri en kapsamlı şekilde kullanıcıları ile paylaşmayı hedefliyor.

Rate this post

Paylaş

7 Cevaplar

  1. Mehmet dedi ki:

    Çin için en iyisi hala dropbox bence. Çinlilerin google a karşı bir tavrı var. adamlar hemen kapatmış google drive’i. engellemişler 🙂

  2. Müjdat Sayar dedi ki:

    dropboxsuz olmezzz

  3. Anonymous dedi ki:

    (Seyvan Eset)

    arkadaşlar evrensel bir özelliği var bu özellik hepsine 100 adım fark atıyo bence
    (hileli bir yoldan alınan url yi sitenize veya istediğibniz biyere koyduğunzda o url ye tek tıklamayla hiç bir sekme açılmaksızın istenilen dosya direkmen indirilebiliyor yani (premium file hosting)gibi ama ücretsiz 😉

    Ayrıca muujdatsayar.blogspot.com siteniz çok güzel

  4. Anonymous dedi ki:

    Droobox en iyisi. Public Link özelliğide harika..

  5. Ali Özönel dedi ki:

    Yandex en iyisi 🙂

  6. Anonymous dedi ki:

    bilgiler sanırım eski google drive 15gb alan sunuyor.. resim müzik her türlü dosyayı destekliyor.. web üstünden cihazlarınıza uzakdan erişime kadar mümkün.. bence içlerinde en iyisi Gdrive.. upload da tek seferde 10gb a kadar yüklemeye izin veriyorki sanırım diğerlerinin böyle bir şeyi yok..

  7. kenan dedi ki:

    yandexte video embed alamadım. onedrive tarayıcıyı çok kastırıyo. dropbox ı kullanmadım . mail.ru 1 tb veriyor videoları embed alınabiliyor olmassa oraya kayacam. google kim kıl değilki 🙂
    http://www.reklamturkey.com
    http://www.pazarara.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...