2012-2013 ilkokul ve ortaokul ders programı – Kuran’ı Kerim dersi seçmeli ders oldu

Gündeme düştüğü sıralarda birçok tartışmaya konu olan Seçmeli Kur’an-ı Kerim dersi seneye başlayacak olan 2012-2013 eğitim yılında seçmeli ders olarak listelerde yerini alacak. Öğrenciler dilerse bu dersten de eğitim alabilecek.

Bu konu gündeme geldiğinde ortalığı karıştırmak isteyenler Milli Eğitim Bakanının belirtmesine rağmen Kur’an-ı Kerim dersinin zorunlu olacağını iddia etmişlerdi. Görünen o ki denilen neyse o oldu.

Sorun şu ki; Günümüzde okul hayatına Kur’an-ı Kerim sokulması insanlara ilginç geliyor. Belki kendi zamanlarında bu ders olmadığındandır. Bana da ilginç gelmişti zaten. Bir düşünürsek ortaöğretimin sonlarına doğru ergenliğe giren öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i okumaya durumu olmadığında bunu öğretmenine söylemeye çekinebilir. Kastettiğim şey maddi birşey değil. Elbet herkes Kur’an-ı Kerim öğrenebilir. Fakat her gün okumaya müsait olmayabilir. Bunun bir ara tartışması da olmuştu ama bir sonuca varılamamıştı. Eğer durum böyle olursa okullarda abdesthane de olması gerekir ama haftada 2 saatlik ders için abdesthaneye gerek yoktur bence. Bunun önüne Kur’an-ı Kerim ders saatlerini ilk saatlere alarak geçebilirler. Böylece öğrenciler abdestlerini evde alıp gelirler sorun olmaz.

Bu bazı kesimler tarafından kötü birşeymiş gibi görülse de aslında iyi birşey. Kur’an-ı Kerim okumanın neresi kötü olabilir ki? Ama tabi sınıfta müslüman olmayan öğrenciler olabilir yada Kur’an-ı Kerim okumak istemeyen öğrenciler olabilir. Mesela benim zamanımda ortaöğretim 3. sınıftayken sıra arkadaşım Bulgaristanlı ve Hristiyandı. Dersimize okul müdürü giriyordu ve ona isterse Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersine girmeyebileceğini belirtti. Aynı şey Kur’an-ı Kerim dersi için de geçerli olabilir diye düşünüyorum.

Bütün bunların oturması biraz zaman alacak. O yüzden ham sonucu zaman gösterecektir.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...