14 Liraya Sınırsız İnternet!

5 kıtada 30’a yakın ülkede faaliyet gösteren Vodafone yakın zamanda attığı bir adımla kullanıcıların mutluluklarına mutluluk kattı. Bunun nedeni ise halihazırdaki internet paketlerine bir yenisini daha eklemesi.

Paketin adı Aylık Cepnet. Aylık Cepnet paketi şu an için daha yeni hizmete sunulduğundan ilk ay yarı fiyatına.

Paketin Özellikleri

Aylık cepnet paketinde 250MB ve 500MB olmak üzere 2 adet seçenek mevcut. Aboneliğinizi iptal etmediğiniz her ay paketiniz yenileniyor. Eğer bakiyenizde lira yoksa yüklendiği zaman yenileniyor.

14 Liraya Sınırsız İnternet!

Aylık cepnet paketi görünüşte sınırlı gibi görünse de aslında sınırsız. Şöyle ki; Bu tarifelerin yer aldığı sayfada Esaslar kısmında şöyle bir açıklama mevcut.

Aylık Cepnet 250 MB tarifesi Aylık 14 TL karşılığında limitsiz data kullanımı sağlar ve ilgili pakette adil kullanım hakkı 250 MB tır. Adil kullanım miktarına ulaşılması durumunda kullanım dönemi sonuna kadar bağlantı hızı 96 kbps’ye düşer ve bu hız ile internet bağlantısı devam eder.

Yani demek istedikleri 250MB dolana kadar normal hız ile interneti kullanabilirsiniz. 250MB adil kullanım kotasını aşınca yine kullanabilirsiniz ancak bağlantı hızınız düşer. Bir başka açıdan bakarsak bu sınırsız bir paket. Aynı açıklamalar 500MB’lık paket için geçerli ancak şöyle düşünün. 250MB’ı aşınca bağlantı hızınız düşecek. 500MB’ı aşınca da düşecek. O yüzden bence fazla para vermeye gerek yok.

Vodafone Cepnet İnternet Hız Testi

 

Ufak bir bilgi olarak eklemek istediğim birşey daha var. Eğer lira yüklerken lira yükleme limitlerine uymak zorunda kalarak 25 lira yüklemek istemiyorsanız 2 şekilde 7 ve 10 lira yüklemenizi tavsiye ederim.

Her ay bakiyenizden çekilen vergiler konusunda ise dikkat gerektirecek şöyle bir husus var. Bunu bizzat denedim. 7 lira ile 10 lirayı yüklerken arada fazla beklerseniz 7 liradan vergi kesiliyor. Eğer arayı kısa tutarsanız 17 lira bakiyeniz olduğunda 14 lira vergiden önce paketiniz için kesiliyor. Geri kalan 3 liradan çekilecek vergi varsa çekilir. Ben pakete abone olduğum ilk ay 5 aydır lira yüklemediğim için 5’i bir çekilmişti.

Kuzenim 3 yıldır Vodafone’un aylık 9.99 liraya sınırsız cepnet paketini kullanıyor. Fakat Vodafone bu paketi 01.11.2011 tarihinde yeni abone alımına kapattı ve yerine şu sayfaya şöyle bir açıklama koydu.

Aylık Cepnet Paketi 01.11.2011 tarihi itibariyle yeni abone alımına kapanmıştır. Aylık CepNet tarifemiz yerini 10 MB’dan 8 GB’a kadar her türlü İHTİYACA GÖRE YENİ MOBİL İNTERNET PAKETLERİMİZE bıraktı. Yeni paketlerimiz ile, mobil internet keyfini hız sınırı olmadan çıkarabilirsiniz. Mobil İnternet Paketleri Mevcut Aylık Cepnet kullanıcılarımız Cepnet paketlerini iptal etmedikleri sürece kullanmaya devam edebilirler.

Kuzenimde abonelikten çıkmadığı için paketi iptal etmiyor ve her ay yenileniyor. Zaten sınırsız cepnet paketinde de şu sayfada şöyle bir açıklama var.

Aylık Cepnet Paketi’nde adil kullanım kotası 100 MB’ tır. Adil kullanım kotanız dolduğunda 7,2 Mbps’ye kadar ulaşan erişim hızınız 96Kbps’a iner ve internet erişiminiz bu hızla devam eder.

Yukarda da dediğim gibi ha 250MB ha 500MB ha 100MB. Üçünün sonu da 96Kbps ama yine de seçim sizin.

Bu yazıyı da cepnet paketi sayesinde yazıyorum. Umarım faydalı bir yazı olur ve internet girmeyen ev kalmaz. Vodafone’a bu hizmetinden dolayı teşekkürü borç biliriz.

Bu yazı 2012 tarihinde yazılmıştır. Paket günümüzde geçerli değildir.

1.5/5 - (8 votes)

Paylaş

20 Cevaplar

  1. Anonymous dedi ki:

    Ben avea kullanıyorum, 1GB lik tarifesi 10 lira. tarifeler devamlı değişir, belki şimdi vodafıne daha iyisini çıkarmıştır, önemli alan tarafgirlik yapmamak..

  2. gossipci dedi ki:

    Ben senelerdir 9 liraya sınırsız net kullanıyorum vodafoneda

  3. hedıye dedi ki:

    suankı hattım ılk aldgımda baska hattı.. wodafona sonradan gectım bu yuzden numaramı degstremyorum.. tekrar gerı ılk hattıma donup tekrar wodafona gecıs yapmam gerekıo. tbı oyle olunca sınırsız net paketım ıptal oluyo..bu konuda yenı calısmalar yapmanızı rıca edıyorumm…

  4. Sülocan dedi ki:

    gecen ayki son kazıklarından sonra sınırsız internet devri bitti 18 liraya 1.5 gb ile sınırlandırıldı ben internet paketini iptal ettim ve bir cok kişi iptal edip hattını degiştiriyo bunu da aradım belirttim müşteri hizmetlerine şimdi bizim kullandıgımız internet gibi hangisi var sınırsız sürekli ve hızlı kullanabileceginiz fikirleri olanlar paylaşssın ve sizde arayın vodafonu belirtin şikayetinizi 500 1000 kişi bu durumdan magdur sanki cok kazanacaklar gibi kazıkladılar milleti alın size cevap millet yermi

  5. savas dedi ki:

    Boyle bir sacma lik gorulmemis vodefone de 5 yildir yaklasik kulaniyordum.faturasiz hatta internet paketini 1,5 gb sinirli yapildi.bunda biz mi sucluyuz abone olduk diye.7 tl sonra 10 tl sonra 13tl.sonra fa sinirli 1,5gb bir ayda 100 tl neredeyse kontur yukledim hic konusmadan sifirlandi.kotayi astinmi ucret kesiyorlar.bende hattimi degistirecegim

    • Furkan Özden dedi ki:

      Vodafone son zamanlarda bu şekilde birçok paketin içeriğine müdahale etmeye başladı. Gerçekten söylediğiniz gibi benim açımdan artık Vodafone’un bir albenisi kalmadı. Okul okuduğum şehirde de çekim gücü az olduğu için Turkcell’e geçtim geçen ay.

  6. mustafa dedi ki:

    arkadas bana laznım olan sınırısız ınternet ve hıc yoktan bıraz fazla hız ama telefonumda hattıma olucak varmı oyle bısey

    • Furkan Özden dedi ki:

      Bilgim yok. Eskiden bu tip kampanyalar oluyordu ancak şu günlerde yeni düzenlemeler geldiğinden kampanyalar ve tarifeler sürekli değişkenlik göstermekte. Yakından takip etmekten başka çare yok.

  7. ibrahim dedi ki:

    Vodafone Sinirsiz internet var cok hizli paket fiyati 21 tl ama cogu paketi bilmez her ay paket yenilenir sadece faturasiz hatlarda gecerli. Paket alimi kapanmadan istiyen varsa 100tl ye yaparim
    Tel numaram 05372869666

  8. mahmutBozan dedi ki:

    rica ediyorum
    sınırsız internetin nasıl yapıldığını birileri burada ayrıntılı yazsında millet bunu ticarete dökmüş 100tl veya 50tl karşılığında yapacaklarmış vodafone bizden o kadar yediği yetmiyor bunlarda fırsat bulup yiyor

  9. Erhan dedi ki:

    Faturalı mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...