Premium Rush (Acil Teslimat) 2012

Ofiste çalışmayı ve takım elbise giymeyi sevmeyen biriyseniz seçeceğiniz meslek ne olurdu? Bisikletli kurye mi? İşte Wilee (Joseph Gordon-Levitt) da aynen böyle düşünüyor. Wilee ofis yaşamına aksiyonu tercih eden bir adamdır. Her gün neredeyse ölümden döner. Her trafiğe çıkışında ölümle burun buruna gelmesine rağmen işini severek yapar. Wilee’e göre bisikletli kuryelerin kazalara sebebiyet vermesinin tek nedeni frenlerdir. Bu nedenle kullandığı bisiklette fren ve vites yoktur. Pedalı durdurmak da yok. Pedallar sürekli dönecek.

Bazı müşteriler paketlerin trafiğe takılıp gideceği yere geç gitmemesi için bisikletli kuryeleri tercih eder. Ancak Manhattan halkı bisikletli kuryelerden nefret eder. Çünkü nerede bir trafik kazası olsa sebebi onlardır. Bütün bunlara rağmen Wilee bu hayata gülümseyerek bakar ve yaptığı işten zevk alır. Fakat Wilee günün son zarfını teslim etmek için gittiğinde, paketin diğer paketlerden farklı olduğunu fark eder. Bu kez, biri gerçekten de Wilee’i öldürmeye çalışıyordur. Ve Manhattan sokaklarında uzun soluklu bir kovalamaca başlar.

David Koepp’in yönetmen koltuğuna oturduğu filmde Joseph Gordon-levitt, Jamie Chung, Michael Shannon ve Dania Ramirez başrolleri paylaşıyor. Film süresi kısa da olsa film senaryo açısından diğer filmlerden farklı olmuş. Yönetmenin 2 bisikletle aksiyon ve macerayı bir araya getirmesi diğer yönetmenlere ilham olur diye düşünüyorum. Puanım 9/10.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...