Jackie Chan’in Son Filmi Chinese Zodiac (2012)

Chinese Zodiac banner

Jackie Chan‘ın son aksiyon filmi olan Chinese Zodiac 5 farklı ülkede 10 farklı şehirde bir buçuk yılda çekildi. Senaryosunu hazırlamak ise yaklaşık yedi yıl sürdü. Jackie Chan’in ‘Kariyerimin en önemli projesi’ olarak nitelendirdiği filmde Jackie Chan, dövüş kareografi, yazar, yönetmen, yapımcı ve oyuncu olarak görev aldı. Filmde Jackie Chan’in canlandırdığı Asian Hawk açık artırmada satılmış ve satılmakta olan Çin Burcunu simgeleyen 12 adet hayvan başı heykelinin peşine düşüyor.

Fragman

Filmin konusu 2 satır olsa da Jackie Chan’ın vermek istediği mesaj çok büyük. Özellikle 100. filmi ve son filmi olduğu için buna çok özen göstermiş. Tarihi eserlerin, değerlerinin paha biçilemez olduğu ve ait olduğu ülkelerde kalması gerektiğini anlatmış. Karşımda Jackie Chan olduğu için bu mesaj beni hiç de şaşırtmadı. Tam Jackie Chan’e yakışan bir hareket. Ama beni asıl üzen şey: Jackie Chan’ın artık bundan sonra adam pataklamayacağı, bir yeri acıdığında belli etmeden beni güldürerek acısını dindirmeyeceği, onu pataklayan adamlar karşısında nefesi kesilene dek direnmeyeceği…

Jackie Chan 100. ve son filmi olan Chinese Zodiac filmi ile ilgili yaptığı röportajlarda yaşlandığını kabul ederek artık 58 yaşına geldiğini ve bu saatten sonra hayatını riske atmayacağını ailesini de nedenler arasında göstererek açıkladı.

Filmde ilgimi çeken birşey var ki o da şudur: Şu ana kadar izlediğim -muhtemelen izlemediğim kalmamıştır- Jackie Chan filmlerinin hepsinde Jackie Chan ingilizce konuşurdu. Çince konuştuğu filmleri olduysa da Türkçe dublaj izlediğim için anlayamamışımdır ama şu ana kadar orjinal olarak sadece Karate Kid ve Chinese Zodiac filmini izledim ve kendi dili Çinceyi kullandığı tek film Chinese Zodiac idi.

Paylaş

5 Cevaplar

  1. Faruk Karaoğlu dedi ki:

    hayırlısı be gülüm 😀

  2. Mustafa Oğuz dedi ki:

    Bu adamın filmleri izlenir hacı

  3. ferhat ertan dedi ki:

    malesef yaşlandığını görmek beni de üzüyor 🙁

  4. Anonymous dedi ki:

    adam 1o numara yaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...