Under the Dome’da Finale Yaklaşırken

Under the Dome Banner
Under the Dome Banner

2013 yaz mevsiminde izleyicilerle buluşan dizi ilk olarak mini bir dizi olarak düşünüldüğünden yaz aylarında boş vakitleri değerlendirmek için izlenebilecek güzel bir dizi olarak nitelendirildi. 13.5 milyon izleyici sayısına ulaşan dizi temmuz ayında CBS tarafıdnan 2. sezon onayını aldı.

2. sezondan itibaren senaristliğe Stephen King’in getirilmesi dizinin kalitesini artıracak gibi. Sonuçta dizinin kitabını da yazan o. ‘Sınırlı bir alan içinde bir dizi ne kadar ilerleyebilir ki?’ diye soranlar olabilir ama belki flashback yapıp kubbe dışından olaylara yer verilebilir. Belki de dizi setindekileri olduğu gibi tatile yollayıp olaylara kubbe dışından göz atabiliriz. Bu diziyi daha gizemli hale getirebilir.

Under the Dome’un 1. sezon finali haftaya pazartesi yayınlanacak. İlk bölümden beri takip ettiğim dizi de karakterler özenle seçilmiş. Dünyayla iletişimlerinin kesilmesine rağmen kasaba halkının asayişi sağlama konusunda lider birini ararken Big Jim’in liderliği üstlenmesi hiç hoşuma gitmedi ki yayınlanan 12. bölümde bundan kubbenin de hoşnut olmadığını anladım. Ama kubbeyle iletişim kurabilen 4 kişinin içinde Junior’ın da olması Jim’i öldürmek de zorluk çıkaracak gibi ki bu da ilerleyen bölümlerde belki de daha yakın 1. sezon finalinda fazlasıyla aksiyona şahit olacağımızı gösteriyor.

Joe ve Julia’nın bulduğu mini bir kubbe ile dizi daha da gizemli hale gelmeye başladı. Dördüncü el olayı kısa sürse de ilk gördüğüm an o elin Junior’a ait olduğunu anlamıştım. Ama kubbeden Big Jim’in de haberi olması işleri daha kötü boyutlara getirdi. Tahminimce mini kubbenin içindeki tırtıl kelebeğe dönüştüğü an Big Jim öldürülecek ve yönetimi Barbie ele alacak. Belki Dodee’in ölümüne sebep olan telsiz konuşmalarını gerçekleştiren askerler olaya müdahale eder.

Öte yandan Big Jim ile Barbie arasındaki anlaşmazlık hat safhaya geldi. Bu duruma kubbe de çıldırmış durumda olsa gerek. 12. bölümde Julia’nın gözlerini açmasıyle birlikte doğruca Barbie’nin yargılandığı alana gelip Big Jim’in iddiasını boşa çıkaracağını düşündüm. Ama böyle birşey olmadı. Zaten bunu yapınca ya kaos çıkacak, Big Jim kontrolü ele alacak ya da kasaba halkı Julia’ya güvenip kısa yoldan Big Jim’i halledecek. Belki de olaya kubbenin dörtlüsü el atar kim bilir.

Heyecan dolu bir final bizi bekliyor.

Paylaş

3 Cevaplar

  1. Anonymous dedi ki:

    Avatar Korra’yı izliyorsanız 2.sezon başladı

  2. Anonymous dedi ki:

    How I Met Your Mother’ı izliyorsanız 9.sezon başladı

  3. Mustafa Oğuz dedi ki:

    Breakin Bad’i izliyorsanız 5. sezon ve dizi bitti 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...