Amerikalıların Avrupa Dilsiz Haritası ile İmtihanı

Amerika genelinde yapılan bir ankette insanlardan Avrupa dilsiz haritasındaki ülkelerin üstüne o ülkelerin isimlerini yazmaları istenmiş. Kitap okuma oranının yüksekliğiyle tanınan ülke Amerika’nın bu sonuçlara göre biraz Coğrafyaya da ağırlık vermesi gerekiyor sanırım.

Bir Türk olarak insanların Türkiye üzerine ne yazdıklarına bakmadan edemeyiz. Bazı insanlar ülkemizin ismini adı gibi bilirken bazıları boş geçmiş ya da tamamen saçmalamış. İşte o haritalar:

Türkiye’nin yeri biraz sapmış galiba?

Constantinople burada mı? Age of Empires II oynamıştım.

Bu arkadaş ülkeleri isimleriyle değil de özellikleriyle tanıyor sanırım. İskandinavya ülkelerinde sarışın insanlar bulunuyormuş. Rusyaya komşu ülkelerde de insanlar kürk mont giyiyormuş.

Avrupa’nın %50’sinden haberi olmayan bu kişi ülkeleri tanımak için haritayı o kadar döndürmüş ki İtalya’yı o şekilde yazmasının nedeni de bu galiba.

Sonuçlar içinde en doğrusu bu harita olabilir.

Hollanda Avrupa’dan çok fazla uzaklaşmış sanki?

İngilizce ‘Turkey’ kelimesinin Türkçede ‘Hindi’ anlamına gelmesi bu arkadaşın çok ilgisini çekmiş anlaşılan.

Türkiye yine uçmuş gitmiş.

Özbekistan mı o?

BENİ AFFET !!

Bu haritadaki ülkelerin ismini yazan kişi “Borat: Şanlı Kazakistan Milletinin Çıkarlarını Arttırmak İçin Amerikan Kültürünün İncelenmesi” filminden çok etkilenmiş olacak ki o civardaki ülkeleri bu filmle hatırlamış.

El yazın da çok güzel ama Hindistanın orada ne işi var? Hele o sahte dediğin ülkeler Avrupa’nın yarısı temsil ediyor. Portekiz için de İspanya’dan biraz daha demişsin.

Makale de yer alan bazı kavramlar:

  • IDK: I Dont Know. Türkçe “Bilmiyorum.” anlamına gelir.
  • Borat: Şanlı Kazakistan Milletinin Çıkarlarını Arttırmak İçin Amerikan Kültürünün İncelenmesi: Detaylı bilgi için Vikipedi‘yi ziyaret edin.
  • Age of Empires II: Ensemble Stüdyoları tarafından geliştirilmiş ve Microsoft tarafından da yayımlanmış gerçek zamanlı strateji türünde bir video oyunudur.
Rate this post

Paylaş

5 Cevaplar

  1. Ali dedi ki:

    Hepsine baktım da 8 nolu fotoğraftaki tahminlerin sahibi tam bir p.çmiş, herif bizim memleketin üstüne hindi çizmiş. Bir de bu haritada suriye ırak iran falan hepsini bize katmışlar, arada sınır yok. Bu Amerikalılar harita çizmeyi bilmiyor 🙂

  2. Anonymous dedi ki:

    Güzel tespit fakat belli ülkeler dışında bizim insanımızın da pek bir harita bilgisi yok. Aynı şekilde güney amerika ve asya haritaları avrupalının önüne koyulsa cevaplarının farklı olacağını sanmıyorum . İnsanların ilgi alanları ve genel kültür anlayışı hızla değişmekte …

  3. Ali Emre dedi ki:

    bazı resimlerde tamamen farklı düşünceyle yazılmış olduğunu görebiliyoruz. avrupalı birisi avrupa ülkelerini, asyalı birisi asya ülkelerini, afrikalı veya amerikalı birisi kendi kıtasındaki ülkeleri biraz daha doğru yazacaktır.

  4. Anonymous dedi ki:

    dostum beni önüme amerika haritası koysalar tüm eyaletleri şehirleri bile yazarım adamım

  5. Anonymous dedi ki:

    Türkiyeyi bilerek saçma sapan dalga geçerek falan yazmışlar . Çünkü yediremiyorlar Türklerin dünyada olmasını ingilizce bilginiz varsa yabancı forumları okuyun küfür edeninden lanet edenine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...