Banished (2014) Bir Şehri Yönetmek Ne Kadar Zor Olabilir Ki?

Banished Banner

Shining Rock Studios’un yeni şehir kurma simülasyonu “Banished” dün akşam 18 Şubat 2014 tarihinde Türkiye saatiyle 20:00’da Steam ve GOG‘da $19.99 fiyatla satışa sunuldu. Oyun 32-bit ve 64-bit sürümünün yanında DirectX 9 ve 11 desteğiyle geldi.

Oyun harika grafiklerine rağmen her bilgisayarın kaldırabileceği nitelikte tasarlanmış. Performans bakımından bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Banished, adından da anlaşılacağı üzere vatanlarından sürgün edilmiş bir grup insana yaşam alanı bulup onların hayatta kalmasını sağladığımız bir şehir kurma temalı strateji oyunu. Oyun başladığında halkımız sürgün edildiği için sırtlarında bir çantaları yanlarında birkaç küçük yapı bulunuyor. Oyundaki öncelikli amacımız hayatta kalmak. Bu nedenle oyuna tarla yapımıyla başlamak en uygunu oluyor.

Banished PC Game

 

Banished PC Game

 

Banished PC Game

 

Banished PC Game

 

Banished PC Game

 

Banished PC Game

 

Banished PC Game

Oyunun en sevdiğim yanı ise mevsimlerin gelip geçmesi ve birtakım doğal afetlerin görülmesi. Bu da hayatta kalmamızı zorlaştırıyor tabi. Bunun yanında insanlar için ev, hastane, berber ve avcı kulübesi gibi yapılar yapabiliyorsunuz. Hastalık tedavisi için oyunda aktar iş bölümü de bulunuyor. Oyunda aktar gibi tam 19 tane iş bölümü var.

Banished PC Game

 

Banished PC Game

Bir süre tarım yaptıktan sonra o bölgedeki tarım alanları birçok farklı sebepten dolayı harap olabiliyor. Bu da bulunduğunuz yerden göç edip aynı harita üzerinde farklı bir şehir kurmanızı zorunlu kılıyor.

Yönettiğiniz şehirdeki her insanın, bir yaşı, bir cinsiyeti ve refah seviyesi var. Oyundaki Event Log kısmından şehirde olup bitenlere göz atabiliyor kaç çocuk doğduğunu, adının ne olduğunu görebiliyorsunuz. Event Log kısmında size bildirilen şeyler bunlarla sınırlı değil. Stoğunuz ile ilgili uyarılar, kimin ölüp kimin doğduğu, halkın mutluluk seviyesi gibi şeyler de size bildiriliyor.

Banished’de ağaç, maden ve yiyeceğin yanında bir sürü kaynak var. Eğer bunlar da yetmezse yurt dışı ile limanlarınız sayesinde ticaret yapabiliyorsunuz. Ama dikkat edin! Eğer ticareti yurt dışından yapıyorsanız gelen mallarda salgın hastalık riski olabilir.

Banished PC Game

Bir şehrin başarısı veya başarısızlığı kaynakların uygun yönetimi ve aldığınız risklere bağlı.

Satın Al

Oyunu beğendiyseniz ve satın almak istiyorsanız üsttteki butonu kullanabilirsiniz.

Paylaş

2 Cevaplar

  1. ALican dedi ki:

    Bu oyunun free olani yokmu ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...