American Hustle (Düzenbaz) 2013

American Hustle Poster

Filmin kadrosunda Amy Adams, 2013 Oscar töreninde ‘En İyi Aktris’ ödülüne layık görülen Jennifer Lawrence, karizmatik tavırlarıyla gönülleri fetheden Bradley Cooper, ‘The Prestige’in usta sihirbazı Christian Bale ve yıllar geçse de oyunculuğundan taviz vermeyen usta aktör Robert De Niro yer alıyor. Bu dev kadroyla çekilen filmin senaryosu ise şöyle;

Irving Rosenfeld (Christian Bale) dolandırıcılık yaparken FBI ajanı Richie DiMaso (Bradley Cooper) tarafından iş üstünde yakalanınca onlar için muhbirlik yapmayı kabul etmek zorunda kalır. Irving ve FBI departmanının üst düzey yöneticileri başka dolandırıcıları yakalamak için birlikte bir plan yapar ve bir Arap Şeyhi‘nin (Michael Peña) yönettiği Atlantic City’de düzenlenecek ve daha fazla kumarbazın katılacağı bir oyun kurarlar. Bu oyunu kurarken yalanlar üstüne yalanlar söylenir ve işe daha fazla suçlu dahil olmaya başladıkça Irving kumarbazların arasından kime güveneceğini şaşırır. Bu işin en kötü yanı FBI’nın Irving tarafından oyuna getirildiğini düşünmeye başlamasıdır.

Filmin yönetmenliğini Silver Linings Playbook filmiyle senenin en ses getiren yapımlarından birine imza atan ve bu filmle iki dalda Oscar’a da aday gösterilen David O. Russell yürütüyor. Yıldız oyuncularıyla dikkat çeken filmin oyuncu kadrosunda Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Christian Bale, Amy Adams ve Jeremy Renner bulunuyor.

Fragman

10 dalda Oscar’a aday gösterilmesi ve böylesine ‘iyi’ bir kadroyla vizyona girmesi filmi izleme sebeplerimden ikisiydi. İlk dakikalarda senaryonun izleyiciye gösterilmesi için makyajlanmış bir şekilde sunulduğunu anlamak zor değildi. Sonrasında karakterler sırasıyla filme girerken senaryo da karmaşıklaşmaya başladı. Özellikle Robert De Niro’nun girdiği sahne süperdi. Filmin sonlara doğru Ocean’s serisinin sonlarına benzediğini de söylemeden edemeyeceğim. Bu ön bilgi olarak algılansa bile filmin ortalarında zaten ortada bir şeylerin döndüğünü anlayacaksınız. Adı üstünde tam bir ‘Düzenbazlık’ filmi. Yönetmen David O. Russell da bu tür bir filmin diğerlerinden farklı bitmesini istememiş.

Karakterlere genel hatlarıyla bakıldığında Amy Adams olsun, Jenniffer Lawrence olsun oyunculukları muhteşemdi. Christian Bale ve Bradley Cooper ikilisi de oldukça etkileyici bir performans sergiledi. Belki de bu film bu oyuncular olmadan hiç bir anlam ifade etmezdi. ‘American Hustle’ı oyuncuların kurtardığı bir yapım olarak sayabiliriz.

Bu arada filmin gerçek hikayesine bu adresten ulaşabilirsiniz: American Hustle True Story – Real Irving Rosenfeld, Mel Weinberg

Paylaş

2 Cevaplar

  1. Anonymous dedi ki:

    posterde bile çok açıklar

  2. ümit dedi ki:

    oscardan kesin alıcak bir ödül 😉 sinemalar.com un anketinde oy bile verdim 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...