The Town (Hırsızlar Şehri) 2010

the town film incelemesi

Ben Affleck’in yönetmen ve başrol olarak yer aldığı film suç, dram ve gerilim türünde. Filmin senaryosu Peter Craig ve Ben Affleck tarafından yazıldı. Filmin tüm çekimleri konusunun da geçtiği yer olan Boston, Massachusetts, ABD’de yapıldı.

Başrollerde Ben Affleck, Rebecca Hall ve Jeremy Renner’ın yer aldığı filmin konusu şöyle: Boston’daki Charlestown adlı bölge nesiller boyu süregelen hırsızlıklara şahit olan bir bölgedir. Burada kelimenin tam anlamıyla hırsızlık babadan oğula geçen bir meslek gibidir. Bu işi yapanlar ise aralarında adeta bir aile bağı kurmuştur. Filmin odaklandığı kısım ise Dough MacRay‘in (Ben Affleck) liderliğinde yapılan banka soygunlarıdır. Yaptığı işten dolayı insanlara yakınlaşmaktan endişe duyan Dough son banka soygunu görevi esnasında işler rayında gitmez ve banka müdiresi Claire Keesey‘i (Rebecca Hall) rehin almak zorunda kalır. İş bittikten sonra rehin alıp saldıkları banka müdiresi ile aynı mahallede oturduklarını fark ederler. Dough, Claire’i yakın takibe alırken beklenmedik bir şekilde ona karşı bazı hisler beslemeye başlar. Karşılığını da bulur. Fakat Dough’ın kardeşi Jem (Jeremy Renner) durumdan tedirgindir. Dough’ın ikisi arasında bir seçim yapması gerekir.

Aşk, dram ve gerilim üçgeninde geçen film denizin derinliklerinde yüzen bir yunus balığı gibi. Yolculuk yaparken arada bir su yüzüne fırlayıp tekrar denize giriyor. İlk dakikalar durgun olsa da filmin ilerleyen saniyelerinde gerilim artıyor ve izleyiciye adeta bir duygu karmaşası yaşatılıyor. Soygun sahneleri ise kusursuz bir şekilde işlenmiş.

Karakterlerden Ben Affleck’in canlandırdığı Dough, filmi çekip çeviren adam rolünde yer alıyor. Film onun etrafında dönüyor desem yeridir. Jeremy Renner’in canlandırdığı Jem ise bana göre bütün olanların cezasını ödeyen kişi rolünde yer alıyor. Benim bu filmde favori karakterlerim Dough ve Claire’di. Dough’ı giyiminden dolayı sevdim. Filmin kostüm tasarımcısı Susan Matheson, Ben Affleck’e küçük çocuk muamelesi yapmış anlaşılan. Belki de yönetmen ve senarist ekibinde alıyor diye kendine uygun olanı seçmiştir. Claire ise mimikleriyle önce çıkan bir karakterdi. Filmde kilit rolde oynaması da dikkatleri üzerine çeken ayrı bir unsur zaten. Jeremy Renner’in da bu filmdeki rolüyle 2010 yılındaki Oscar Ödül Törenleri’ne ‘En iyi yardımcı erkek oyuncu’ dalında aday olduğunu da ekleyeyim.

Banka soygunu işine farklı yaklaşan bu filmi bu türü sevenlerin kaçırmamasını öneririm. Arkadaşlarınızla bir haftasonu izleyebileceğiniz film arşivinize atmanız gereken filmler arasında yer almalı.

Paylaş

4 Cevaplar

  1. mustafa dedi ki:

    Hic mi korku filmi yok be furkan O.o hep aksiyon hep aksiyon 😀

  2. Emir Kenar dedi ki:

    Facebook’taki paylaşımından dikkatimi çekmişti, izleyeyim dedim fakat yarısında kapattım. Pek beğenmedim filmi açıkçası 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...