Glary Utilities ile Bilgisayar Optimizasyon Rehberi

Glary Utilities, bilgisayarınızı her türlü sorundan koruyan, sorunlara karşı çözüm üreten ve hızlanmasına yardımcı olan bir yazılımdır. Programda çoğu optimize/hızlandırma programlarının barındırdığı araçlardan daha fazla araç bulunmaktadır. Bu Glary Utilities’i diğer benzer programlardan farklı kılan en büyük özelliği.

Glary Utilities programını indirmek için buraya tıklayınız.

Kullanım

Glary Utilities’in en iyi yanlarından biri de Türkçe dil desteğinin olması. Böylece her bilgisayar kullanıcısı bu programı rahatça kullanabilir. Programı Türkçe yapmak için Menü » Settings yolunu takip ederek programın dilini Türkçe yapabilirsiniz.

glary utilities

Programın kilit özelliklerinden bahsetmek gerekirse şöyle sıralayabiliriz:

  1. Bilgisayar açıldığında açılacak olan programları düzenlemenizi sağlar. Bu özellik sayesinde bilgisayarın daha kısa sürede açılmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Bazı programlar ile işiniz bitse dahi arkasında bazı pürüzler bırakabilir ya da buna benzer yaptığınız eylemler sonucunda kayıt defterinde oluşan bazı hataları sizin yerinize düzenler.
  3. Geçici dosyalar, kurulumlardan arta kalan dosyalar ve gereksiz sistem dosyaları gibi sabit diskte yer kaplayan dosyaları temizler. glary-utilities
  4. Bu özellik önemli gibi görünmüyor olabilir fakat bir dosyaya sağ tıkladığınızda gereğinden fazla bekliyorsanız bu ayarı gözden geçirmeniz gerekebilir. Bu düzenlemeyle örneğin; bir dosyaya sağ tıklayınca çıkan Gönder menüsündeki Outlook seçeneği kaldırılabilirsiniz.
  5. Disk alanı çözümleyicisiyle adından da anlaşılacağı üzere seçeceğiniz herhangi bir sabit diskte hangi klasörün ya da hangi dosya uzantısının ne kadar alan kapladığını rahatça belirleyebilirsiniz. glary utilities
  6. Çalışan programların işlemciyi ne kadar zorladığını bu menüden ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz herhangi bir programa öncelik verebilirsiniz. Görev Yöneticisinden pek bir farkı yok gibi.
  7. Denetim Masası’ndaki Programlar ve Özellikleri menüsünün daha ayrıntılısı diyebiliriz. Bu ayarla en büyük boyuta sahip uygulamaları, çok az kullanılan programları ve son zamanlarda yüklenen programları ayrıntılı bir biçimde görebilirsiniz. glary utilities 4
  8. Bilgisayarınızdaki donanım ve yazılım ne olursa olsun hepsine ait güncellemeleri bu menüden denetleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi benim bilgisayar için de 9 adet güncelleme mevcut.
  9. Internet Explorer kullanmıyorsanız bu menüyü es geçebilirsiniz. Çünkü Internet Explorer’a göre ayarlanmış bir sürü ayarlamalar mevcut.
  10. Kayıt defterinde bulunan belirsiz iz dosyalarını temizler.

Sadece bu ayarlar aracılığı ile bilgisayarınızı çok iyi bir şekilde optimize edebilirsiniz. Daha bitmedi… Eğer bilgisayarı profesyonel seviyede kullanıyorsanız Gelişmiş Araçlar menüsünde sizi birçok optimize seçeneği bekliyor.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...