Taken 3 (Takip 3: Son Karşılaşma) 2014

taken 3 banner

2012 yılında vizyona giren 96 saat filminin devam filmi olan Takip 2: İstanbul filmi Türkiye’de çekilen sahneleri Türkiye hakkında yanlış imaj olduşturduğu gerekçesiyle filmin yapımcı ve senarsiti çok eleştirilmişti. Serinin üçüncü filmi Taken 3, Türkçe adıyla Takip 3: Son Karşılaşma Los Angeles’ta geçiyor ve diğer filmlerde olduğu gibi bu filmde de başrol oyuncusu Liam Neeson emekli CIA ajanı Bryan Mills’i canlandırıyor.

Bryan Mills (Liam Neeson) her ne kadar sakin bir hayat sürmek istese de bu filmde de bela onun peşini bırakmıyor. İlk filmde kızı, ikinci filmde de karısı kaçırılınca insan acaba üçüncü filmde kim kaçırılacak diye düşünmeden edemiyor. Filmin yapımcıları sağ olsun ki üçüncü filmde de aynı şekilde bir konuyu işlememiş daha farklı daha gerilimli daha aksiyon dolu bir senaryo tercih etmişler. Bu filmde Bryan Mills yaşanan onca şeyin ardından arkadaşlarıyla vakit geçirerek kafasını boşaltmaya çalışırken bir yandan da ailesi ile yeni bir hayat kurmuştur. Ancak bu sırada Bryan çok kötü bir durumla karşı karşıya kalır.

Liam Neeson bu filmde peşindeki adamları atlatıp kendini temize çıkarmak için film boyunca kaçıyor ve her yeri birbirine katıyor. Özellikle eyalet polislerinden kaçarken dalga geçercesine sergilediği tavırlar yeterince gülümsetti diyebilirim. Özellikle kaçış sahnelerine çokça yer verilmesi filmin aksiyonunu bir nebze dahi düşürmeye yer vermemiş.

Bu filmi izleme nedenlerimden biri Liam Neeson’ın canlandırdığı o iri yapısına rağmen oldukça çevik, gözü keskin ve doğru yerde doğru kararlar veren karakter Bryan Mills idi. Yani demem o ki senaryodan pek fazla bir şey beklemiyordum. Siz de izleyince filmin sonunun tahmin edilebilir bir senaryoya sahip olduğunu fark edeceksinizdir. Bu filmde Liam Neeson’ın yanında Franck Dotzler rolündeki Oscarlı aktör Forest Whitaker‘ın oyunculuğunu da beğendim. Başrol oyuncusu olmasa bile canlandırdığı karakter onu tamamlar nitelikteydi. Bryan Mills’in kızı Kim rolündeki Maggie Grace‘in performansının serinin ilk iki filmine göre gardının düştüğünü gördüm.

Senaryo o kadar kötü değil. Bir haftasonu ayaklarınızı uzatıp izleyebileceğiniz bir Liam Neeson filmi.

Paylaş

1 Cevap

  1. İzleyen biri olarak yazıyorum çok güzel bir filmdi (y)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...