Counter Strike Global Offensive LAN Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Bu yazımda tüm dünyayı kasıp kavuran FPS oyunu Counter Strike: Global Offensive için lan bağlantısı kurma yöntemini anlatacağım. Bu şekilde Steam kütüphanenizi paylaştığınız biriyle bile karşılıklı olarak botlarla birlikte oyun oynayabileceksiniz.

Öncelikle Steam ile ilgili özelliğe değinmek istiyorum. Oyuna başka türlü erişim sağladıysanız okumaya aşağıdaki başlıktan devam edin. Kütüphane paylaşımı dahilinde paylaşılan kişi oyuna girip istediği şekilde oyunu oynayabiliyor. Sadece envantere erişimi olmuyor. Fakat aynı anda oyunun sahibi oyuna girdiğinde diğer kişinin ekranında oyunun sahibinin oyuna girdiği ve 5 dakika içinde oyundan çıkması gerektiğine dair bir uyarı beliriyor. 5 dakika dolduktan sonra zaten oyun otomatik olarak kapanıyor. Bu lan bağlantısı olayını gerçekleştirdiğiniz takdirde iki kişi de oyunda kalabiliyor. Şöyle ki: Paylaşılan kişi oyunu kullanmak için çevrimiçi olmak zorunda. Oyunun asıl sahibi ise oyunu çevrimdışıyken de başlatabiliyor. Oyuna bu şekilde iki kişi ile birlikte girdikten sonra istediğiniz gibi LAN bağlantısıyla oyun kurup oynayabilirsiniz.

Counter Strike: Global Offensive LAN Bağlantısı Kurulumu

Oyuna giriş yaptıktan sonra Seçenekler > Oyun Ayarları menüsünden Geliştirici Konsolu seçeneğini aktif hale getirin.

counter strike global offensive lan bağlantısı nasıl yapılır

Ana menüdeyken (Oyuna girdikten sonra da yazabilirsiniz.) tuşuna basıp konsolu açın. Ardından konsola aşağıdaki komutu yazın.

sv_lan 1

Artık oyununuz yerel ağ ile paylaşılmış durumda. Diğer bilgisayarın veya bilgisayarların bağlanması için onlara vermeniz gereken ip adresine de yine konsolu açıp status yazarak ulaşabilirsiniz.

counter strike global offensive lan bağlantısı nasıl yapılır

Bundan sonra oyuna bağlanmak isteyen kişinin tek yapması gereken konsolu açıp aşağıdaki şekilde sunucu bilgisayarın ip adresinin başına connect yazması.

connect 192.168.2.130:27015

Herhangi bir sorun dahilinde Windows Güvenlik Duvarı‘nı bu oyun için kapattığınızdan emin olun. Keyifli oyunlar dilerim.

5/5 - (1 vote)

Paylaş

14 Cevaplar

  1. Gokalp dedi ki:

    İşe yaradi deneye bilirsiniz

  2. Vlad dedi ki:

    Güncellermisiniz çalışmadı

  3. hakan dedi ki:

    Keşke videolu olarak paylaşım yapsaydınız, daha iyi olurdu, 2 gündür evde 3 bilgisayardan lan’dan bağlantıyı bir türlü yapamadım, 3 tane bilgisayardan aynı anda aynı wifi üzerinden eski sürüm counter’de oynayabiliyorduk, işleri yeni sürümde neden bu kadar yokuşa sürdüklerini anlayabilmiş değilim.

  4. Orhan dedi ki:

    Oyunu kurarken nasıl kuracaz keşke onu da gösterseydiniz

  5. çiko dedi ki:

    merhaba bn istanbuldayım kuzenin adanada bu şekilde baglanabilirmi kemdisi

  6. serhat dedi ki:

    iyi günler aynı adımlar defalarca denedim olmuyor bağlanmıyor. yalnız şu gözüme çarptı arkadaşım da server i kursa ben de kursam aynı ip adresini gösteriyor. sorun orda mı acaba yardımcı olabilir misiniz

  7. ıl dedi ki:

    cs go yeniden güncellendi ve yeni sürümde nasıl internetsiz oynaya bilirim

  8. ihgh dedi ki:

    Merhaba kardesm. ben böyle cs go arıyordum. orjinali değilde yan sanayi nasıl kurucaz link filan varmı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...