Trust Urban Revolt Fyber İncelemesi

trust urban revolt fyber incelemesi

Merhabalar! Bu yazımda Vatan Bilgisayar’dan almış olduğum Trust’ın 29 lira değerindeki Urbanrevolt serisinin Fyber model ekonomik mikrofonlu headset kulaklığını inceleceğim.

Trust Urbanrevolt Fyber tasarım açısından yeşil-gri, turuncu-siyah ve kırmızı-gri renk seçeneklerine sahip. Benim tercih ettiğim model turuncu-siyah olanı. Ürünün genel kaplamasında kumaş tercih edilmiş. Bu da ürünün görüntüsüne ayrı bir hava katıyor. Fakat kafa bandındaki kısma saç sarma olasılığı yüksek. Rahatlık açısından ise herhangi bir sıkma yok. Tabi bu kafa bandının yumuşaklığı ile alakalı olan kısım. Aynı şeyi kulaklık pedleri için söyleyemeyeceğim. Aslında sorun pedlerde değil. Kulaklık kısımlarının yatay düzlemde dönemiyor olması. Bu sebeple kulağınızda bir baskı hissedebiliyorsunuz. Açıkcası ben sadece online oyun oynarken en fazla 1 saat takabildim. Sonrasında rahatsızlık verecek kadar sıktığını hissettim. Yani buradan da çıkarılacağı gibi bir film izlerken test edemedim. Kulaklığın hareket kısmı bununla sınırlı değil. Yükseklik ayarı da kademeli olmasa da var. Kulaklıkların kafa bandına bağlı olduğu turuncu bağlantılar aracılığı ile kulaklığın yükseklik ayarını yapabiliyorsunuz. Tasarım konusunda son olarak söyleyebileceğim şey bu modeli seçmem de büyük rolü olan içe doğru katlanabilir olması. Kulaklığın kafa bandını biraz genişletip kulaklıkları içe doğru katlayabiliyorsunuz. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi bu şekli aldığında avucunuza sığabiliyor.

trust urban revolt fyber incelemesi

Ses kalitesi yönünden ürünü incelediğimde gayet tatmin edici sonuçlar aldım. Bass ve tiz sesler gayet kaliteli bir şekilde çıkıyor. Son seste dahi kulağı rahatsız eden bir yanı yok. Mikrofona gelecek olursak sesli iletişimde ses oldukça net ve parazitsiz idi. Bunda mikrofonun kulaklığa yani kişinin ağzına yakın olmasının önemi büyük. Kullanışlık açısından katlanabilir olması dışında bu kulaklığı seçmemdeki bir başka büyük neden de kablosunun çıkarılabilir olması. Kulaklıkta mikrofonlu bir aux kablo kullanılmış. Yani kulaklığı kullanırken jak fişi yamuldu kırıldı derdine son. Kabloda sıkıntı olduğunda yeni bir aux kablo ile kulaklığı kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz. Bağlantıyı yaparken iki çizgili jak fişinin kulaklığa gireceğini unutmayın. Mikrofonsuz aux kablolarında bu kısım fark etmez.

trust urban revolt fyber incelemesi

Kulaklığa genel olarak baktığımızda artı ve eksi yönlerini şöyle sıralayabiliriz:

Artı yönleri:

  • Katlanabilir olması.
  • Çıkarılabilir aux kablo.
  • Yanında gelen gelen kablonun kalitesi.
  • Yeterli seviyede ses şiddeti.
  • Mikrofon kalitesi.

Eksi yönleri:

  • Ses yalıtımı zayıf.
  • Kulaklıklar yatay düzlemde sağa sola dönmüyor.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...