Windows 10 Güncellemelerini Tamamen Kapatmak

windows 10 guncellemelerini tamamen kapatmak

Windows 10 çıktığında kullanıcılar Windows 7 ve Windows 8’den hatta Windows XP’den geçiş yapmak istemedi. Kullanıcıların kendilerine göre haklı sebepleri olsa da yapımcı firma Windows işletim sisteminin bu yeni sürümü Windows 10’u iyileştirmede oldukça azimliydi. Windows 10 günümüzde her ne kadar yeterli düzeye gelmiş olsa dahi arka planda gerçekleştirilen güncelleştirmeler kullanıcıların korkulu rüyası haline gelmiş bulunmakta. Windows 10 güncelleştirmelerini kapatmak için Windows 10 update ayarları kurcalansa bile istenilen sonuç elde edilemeyebilir. Bu yazımda güncelleştirmeleri birkaç küçük adımla nasıl kapatacağınızı anlatacağım.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Fotoğraf Görüntüleyicisi Etkinleştirme

1. Adım

Öncelikle Başlat ve R tuşuna aynı anda basarak çalıştır penceresini açın.

2. Adım

windows 10 guncellemelerini tamamen kapatmak

Açılan penceredeki kutucuğa services.msc yazıp enter tuşuna basın.

3. Adım

windows 10 guncellemelerini tamamen kapatmak

Karşınıza gelen pencerede yer alan Hizmetler listesinden Windows Update adlı maddeyi bulun. Liste alfabetik sıraya göre sıralanmıştır. Daha kolay bulmak için herhangi bir maddeye bir kere sol tıklayıp W tuşuna bastıktan sonra W ile başlayan hizmetler kısmına gelebilirsiniz.

4. Adım

windows 10 guncellemelerini tamamen kapatmak

Windows Update adlı maddeyi bulduktan sonra sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede yer alan Hizmet durumu bölmesinde yer alan butonlardan Durdur butonuna tıklayın. Bir süre bekledikten sonra Başlangıç türü kısmındaki açılır listeden Devre Dışı seçeneğini seçin Uygula ve Tamam butonlarına sırasıyla tıklayıp çıkın.

Tebrikler! Windows 10 güncelleştirmelerini devre dışı bıraktınız. Artık arka planda sizden habersiz bir güncelleme yapılmayacak. Eğer güncelleştirmeleri tekrar açmak isterseniz 4. adımda yer alan pencereden hizmeti başlatıp başlangıç türünü otomatik olarak ayarlamanız yeterli olacaktır.

Rate this post

Paylaş

4 Cevaplar

  1. Yalçın dedi ki:

    Bence yazı içerisinde avantajları ve dezavantajlarından bahsetseniz daha iyi olurdu, onun dışında sayenizde kapattım işime yaradı sağolun.

  2. Kadir dedi ki:

    Oh be sonunda. Lanet güncellemeleri kapatamamıştım bir türlü, faydalı bir yazı sağolun.

  3. burak dedi ki:

    Bu yöntem işe yaramıyor kendi kendine açılıp güncellemeye devam ediyor kalıcı olarak kapatmıyor kalıcı çözüm lazım bize !!!

    • Furkan Özden dedi ki:

      Windows Update ayarlarına girip güncelleştirmeleri denetle dediğinizde hata veriyorsa işlemi doğru yapmışsınız demektir. Vermiyorsa işlemi yanlış yapmışsınız demektir. Adımları uyguladığınız takdirde güncelleme yapmaması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...