The Walking Dead 7. Sezon Finalinde Cevaplanmamış 11 Soru

The Walking Dead’te savaş başladı!

Dizi tatile girmeden önce bütün ipleri koparıp final bölümüyle kapanışı yaptı. 7. sezonun bize bıraktığı birkaç soru ve biraz da umut ile birlikte dizi 8 Ekim 2017 tarihinde kaldığı yerden devam edecek! Bu kısımdan sonrası 7. sezonun final bölümü dahil izlemeyenler için sürprizbozan içerir.

1 – Savaş planı neydi?

the walking dead sezon 7

Savaş kapıya dayandı. Ne zaman? ve nasıl? olacağı bilinmiyordu ancak bu savaşın Woodbury karşısındaki Cezaevinin yer aldığı savaştan daha çetin geçeceği belli. Savaşın bir kısmı yolunda gitmese de Rick’in karşı saldırı için ileri karakola düzenlediği baskından daha iyi fikirleri olması gerektiği çok açık.

Shiva’yı az da olsa savaş alanında görmek herkesi mutlu etmiştir sanırım. İlerleyen bölümlerde Shiva savaşın kaderini değiştirecek gibi görünüyor ancak Sığınak’ta büyük bir ordu toplanıyor. Rick bu savaşta savunma konumundaydı. İlk önce onlar saldırırlarsa avantaj elde edebilirler mi bunu önümüzdeki sezonda göreceğiz.

2 – Çöpçüler, kurtarıcılar ile olan ittifakını devam ettirecek mi?

the walking dead sezon 7

Jadis karakterini ilk ortaya çıktığı anda karakteri hakkında az da olsa birkaç ipucu vermişti. Savaş alanında da diğer yüzünü gösterdi. Duruma göre taraf değiştirmeleri Rick ve ittifak gruplar lehine olursa faydalı olabilir ama diğer türlü hiç iç açıcı bir seçim gibi görünmüyor. Hurdalıkta gruplarının büyüklüğünü herkes gördü.

3 – Oceanside savaşa katılacak mı?

the walking dead sezon 7

Bütün gruplar haricinde kafası çok karışık görünse de kararı çoktan verdiklerini belli etmiş bir grup var. Oceanside… Rick silahlarını almaya gittiğinde içlerinden birkaçı savaş taraftarı olduğunu belli etti. Başlarındaki liderin aksi yönde karar öne sürmesi onları bu davadan vazgeçirecek mi bakalım?

İlginizi çekebilir: Breaking Bad ile The Walking Dead Arasındaki Muhteşem Benzerlikler

4 – Eugene gerçekten ümitsiz vaka mı?

the walking dead sezon 7

Eugene o gece Lucille karşısında büyük bir şok geçirdi ve bu şok onun Kurtarıcılar tarafına geçmesindeki en büyük etken. Fakat davranışlarını ve eylemlerini göz önüne alırsak hala Rick ve arkadaşlarına sadık biri mi acaba? Konuşmalarından anlaşıldığı üzere çeşitli durumlar karşısında istatistikî hesaplamalar yapıp en doğru kararı verebilecek bir yapıya sahip. Umarız doğru yolu bulur ve Shiva gibi o da savaşın kaderini değiştirenler arasına adını yazdırabilir.

5 – Dwight’a ne kadar güvenebiliriz?

the walking dead sezon 7

‘Düşmanımın düşmanı dostumdur.’ önermesine uyarak bir hamle yapan Dwight soluğu Alexandria’nın soğuk hücresinde Daryl’ın pis bakışları karşısında alıyor. Sherry’nin intikamını almak için içten içe yanıp tutuştuğu belli ama Rick’e haklı bir sebep vermedikten sonra tamamen güvenini kazanamayacağı da belli. Şimdilik bir şey söylenemez ama bu durum da önümüzdeki sezon açıklığa kavuşacak.

6 – Maggie ne zaman doğum yapacak?

the walking dead sezon 7

Lori’nin doğum anını hatırlayın. Maggie o kadar zorluğun içinde bir de ebelikle uğraşmıştı ve buna rağmen Lori’yi kaybetmiştik. Fakat Lori’nin Maggie’ye vermek istediği bir mesaj vardı. ‘Hayat ne kadar zor olursa olsun her zaman bir umut vardır.’ işte Maggie de bu bebeği ne pahasına olursa olsun doğurmaya niyetli. Tabi durumu Lori’den farklı mı olur bilinmez. Hilltop’taki doktor Carson da Kurtarıcılar tarafında ve ortada bir savaş var.

7 – Maggie Hilltop yönetimini resmî olarak Gregory’den devralacak mı?

the walking dead sezon 7

Gregory’den çoğu kişinin nefret ettiğini hepimiz biliyoruz. Tam bir fazlalık ve ne yapacağı hiç belli olmayan çok tehlikeli bir insan. Final bölümündeki son hareketiyle de kendini çok iyi bir şekilde kanıtladı. Hilltop savaşa katıldığında başlarında Maggie ile birlikte geldiler. Görünen o ki Gregory masasından kalkamamış. Önümüzdeki sezon Maggie, Gregory’den tahtı devralacak gibi görünüyor.

8 – Carol ve Morgan Krallıkta kalacaklar mı?

the walking dead sezon 7

İki insan. İkisi de büyük kararlar verip hayatlarını o yönde sürdürmek üzere gruplarından ayrıldılar. Morgan çok zorlansa da hayatî prensiplerinden vazgeçmesi tek bir ölüme baktı. Carol ise o gece ormanda yaşanan olayı öğrendikten sonra işler değişti. İntikamlarını aldıktan sonra ne olacağı meçhul. Yine eski hallerine dönüp yollarına devam mı edecekler yoksa Krallıkla birlikte mi hareket edeceler?

9 – Karakterler grup olarak daha fazla zaman geçirecekler mi?

the walking dead sezon 7

Yedinci sezon çoğu bölüm yavaş, sakin ve olaysız geçti. Karakter analizleri, bunalımlar ve tahliller… Önümüzdeki sezon da mı böyle olacak yoksa tüm karakterleri bir anda görebileceğimiz bölümler bizi mi bekliyor? Negan tehdidi ortadan kalkarsa Rick ve grubunun önüne çıkan başka bir engel yine benzer senaryo ile mi devam edecek? Bu sezon çoğu karakteri ikili gruplar halinde ya gördük ya görmedik…

10 – Yeni çiftler görebilecek miyiz?

the walking dead sezon 7

Savaş, insanları kuvvetli tutkuları açığa çıkarma eğilimine sokar. Rick ve Michonne, Aaron ve Eric, Carl ve Enid zombi kıyametinde huzuru bulan çiftlerden sadece birkaçı. Jesus da geçtiğimiz bölümlerde bir erkek arkadaşından bahsetmişti. Sanırım ilerde yine birileri diziye dahil olacak gibi. Tabi bir de Carol, Daryl, Morgan ve Jerry çıkmazı var. Önümüzdeki sezon Carol’ın seçimi belli olursa iyi olur yoksa başka bir savaş daha kapıda görünüyor 🙂

11 – NEGAN ÖLECEK Mİ?

the walking dead sezon 7

Ve son olarak kilit soru. Negan’ın durumu ne olacak? 7. sezon başladığında çoğu izleyici onu cani olarak gördü. Çoğu ise karizmasına hayran kalıp yaptıklarını bir kenara attı. Her şey bir senaryodan ibaret olduğu için çoğu film ve dizide kötü karakterler de bazı insanların gönlünü fethedebiliyor. Açık konuşmak gerekirse Negan’ı canlandıran Jeffrey Dean Morgan’a Supernatural dizisinden göz aşinalığı olduğundan The Walking Dead’de farklı bir karaktere bürünmüş olarak görünce ben de beğenmedim değil. Hitap biçimi, kendini ifade etmesi, duruşu ve diyalogları mükemmel. Negan’ın ölüp ölmemesi hakkında herkesin bir teorisi var. O yüzden ne desek boş. Senaristler yine bize bir sürpriz hazırlıyor gibi görünüyor.

7. sezon hakkında genel olarak siz neler düşünüyorsunuz? Gelin yorum kısmına yorumunuzu yapın tartışalım.

Unutmadan. 7. sezon öncesi yazdığım şu yazılar da ilginizi çekebilir:

Görseller: IMDb

Paylaş

2 Cevaplar

  1. Ballı Soprano dedi ki:

    Dwight’a güven olmaz. Negan da berbat bir karakter ancak güçlü bir karakter olarak girdi diziye bu yadsınamaz bir gerçek :/

  2. ishana dedi ki:

    bir dizinin insanları bu kadar meşgul etmesini anlayamazdım. ama amerikan dizilerini izlemeye başlayınca bende büyük bir farkındalık oldu. kaliteli dizi kendisini izletiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...