Windows Başlangıçta Açılan Programları Kapatma

Herhangi bir windows sürümünde çeşitli sebeplerden dolayı başlangıçta açılan programlar çoğu bilgisayar kullanıcısının en büyük dertlerinden biri. Bu nedenle gelen sorular da dahil olmak üzere bilgisayar kullanıcılarının sık karşılaştığı bir sorun olan windows başlangıçta açılan programları kapatma sorunu üzerine bu yazıyı yazıyorum. Çoğu bilgisayarı yavaşlatmasından çoğu da kendi bilgisi dışında kafasına göre karar veren program ilkelerinden şikayetçi durumda. Bunun önüne geçmek için de araştırmaların sonucunda çok basit bir yöntem buldum ve bunu size en basit şekilde anlatmayı amaçlıyorum.

Öncelikle ben bu yöntemi ‘başlangıçta açma’ seçeneği olmayan bir programın başlangıçta otomatik olarak açılmasını istemediğim için kullanacağım. Yukarıda belirttiğim nedenler için de kullanılabilir.

Başlayalım

Başlat tuşuna basılı tutarken R tuşuna basın. Karşınıza gelen penceredeki metin boşluğuna msconfig yazın ve Enter tuşuna basın.

windows başlangıçta açılan programları kapatma

Başlatma sekmesine geçin. Güncel bir Windows işletim sistemi kullanıyorsanız bu sekmedeki yönergeyi takip edin.

windows başlangıçta açılan programları kapatma

Kullanmıyorsanız başlangıçta açılmamasını istediğiniz programı bulun ve Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın.

windows başlangıçta açılan programları kapatma

Ardından pencereleri kapatabilirsiniz. Sonraki açılışta seçmiş olduğunuz program veya programlar açılışta otomatik olarak açılmayacak.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...