Ruizu X02 İncelemesi

ruizu x02 incelemesi

Sene olmuş 2018 gidip MP4 almışım. Benim de ilk başta kulağıma çok garip geldi ama gelin bir bakalım neden MP4 tercih etmişim? Bu kez Aliexpress’ten aldığım Ruizu X02‘nin incelemesi ile karşınızdayım.

Aslında mp4’ü kendim için almadım. Aldıktan sonra bir tane de kendime almayı düşündüm ama aldığım kişiyle ortak kullanmak daha mantıklı geldi. Öncelikle her ne kadar piyasadaki telefonların dahili belleği yükselmeye devam etse de belki çözümü yıllar sonra bulunacak bir sorun mevcut. BATARYA! Yani elinizdeki telefon her ne kadar yüksek bir model olsa da aynı zamanda hem telefonla konuşmak, hem fotoğraf ve video çekmek hem müzik dinlemek hem de film veya video izlemek için kullanıldığında batarya bu yüklenmeye dayanamayabiliyor. Açık konuşmak gerekirse bataryayı asıl tüketen şey açık bıraklın hücresel bağlantı. Dışarı çıktığınızda yoldan herhangi birini çevirip sorsanız hücresel bağlantısının açık olduğunu görürsünüz. İnsanlar artık evde internet kullanımının yanı sıra dışarıda da çok yaygın bir şekilde internet kullanıyor.

Yani işin aslı hem telefonun şarjının daha uzun sürede bitmesini sağlamak ve müziklerin kendine ait bir yerde durması. Her ne kadar 16GB belleğe sahip telefonum olsa da müziklerden dolayı fotoğraf ve video çekmeye yer kalmadığı zamanlar olmuştur.

ruizu x02 kutu içeriği

İncelemeye öncelikle mp4 çaların Aliexpress’ten nasıl geldiğine bakalım. Görüldüğü üzere kutu içeriği şu şekilde:

  1. MP4 Çalar
  2. Stereo kulaklık.
  3. Şarj kablosu.
  4. Kullanma kılavuzu.
  5. Anlam verilemeyen bir kağıt parçası.
  6. Logo bulunan bir kağıt parçası.

Nedense kutu içeriğine şarj aleti koyma gereği duyulmamış. Neyse ki herkesin evinde en az bir adet 5.0 voltluk bir şarj adaptörü mevcut. Kulaklığı almadan önce kalitesiz gibi görsem de kullandığımda her ne kadar kalitesiz olmasa da çok da kaliteli olmadığını gördüm. Yani müzik dinletiyor diyelim.

Boyutları ile bir avuca sığabilecek büyüklükte olan şirin bir mp4 olarak göze çarpıyor. Dış yüzeyi de mat bir yapıya sahip. İlerleyen zamanlarda belki soyulmalar yaşanabilir ama şimdilik güzel. Alt kısmında 3.5mm jack girişi, on/off tuşu, şarj ve veri aktarımı için kablo girişinin yanında on ve off yazıları arasında bir de mikrofon bulunuyor. Yan kısmında ise sd kart girişi mevcut. Girişin kapaksız olması ve içerideki küçük bir mekanizmayla sabitlenmesi sizi hafıza kartının bir gece ansızın fırlayıp uzaklara gidebileceği gerçeği ile yüz yüze bırakıyor. Üst kısmında bulunan tuşlar ise iki parçadan oluşuyor ve dokunma hissi oldukça sert. Fiziksel olarak hafif sesli bir geri bildirimi var. Cihazın kendisinden dijital olarak ses gelmiyor. Dolayısıyla kulaklık olmadan veri aktarımı dışında pek bir işe yaramaz.

Hepsini tek tek anlatmak yerine bir galeri üzerinden ufak ufak incelemeler ile tecrübelerimi anlatayım. Öncelikle FM Radyosunun olması muhteşem bir şey ki günümüzde çoğu akıllı telefonda entegre şekilde fm radyo kullanılamıyor. 30 adet kanal hafızaya alınabiliyor.

Menüsü 3×3 düzende oldukça sade ve kullanıcı dostu bir tasarıma sahip. Böyle bir cihazdan daha ne beklenebilir ki?

Elektronik kitap özelliği var denilir mi bilemiyorum ama sadece .txt formatını destekliyor ve ekrana yansıyan kısım görseldeki gibi.

Eğer cihaza yüklediğiniz şarkıda yazı özelliği varsa ekranda şarkıya ait sözleri eş zamanlı olarak görebilmeniz mümkün.

Müzik kısmında da herhangi bir müzik uygulaması veya müzik çalardan beklenen her özellik mevcut. Ürün sayfasında her ne kadar mp3, wav, wma ve ape desteklediği yazsa da ürünün ayarlar menüsünden desteklediği formatlarda flac türünün de olduğu görülebiliyor. Cihaz üzerinde yer alan dahili mikrofon sayesinde cihaz ses kayıtları için de kullanılabilir.

Ürün, kargo süreci, fiyat hakkında bilgi ve ürün hakkında herhangi bir sorunuz için aşağıdaki yorumlar bölümünü kullanabilirsiniz.

Paylaş

5 Cevaplar

  1. Furkan Özden dedi ki:

    Ürünü buradan aldım. Yaklaşık 2 haftada gelen ürün altı ay öncenin kuruyla kargo dahil yaklaşık 48 liraya geldi.

  2. sharetheitworld dedi ki:

    Şuan halen kullanıyor musun? Şuan 100tl civarı fiyatı. Öneriyor musunuz halen, yoksa başka bir alternatif önerir misiniz ?

  3. emre dedi ki:

    ben sadece radyo için alıcam bunu şarz olayı nasıl peki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...