The 100 5. Sezon 4. Bölüm İncelemesi: Pandora’s Box

the 100 5 sezon 4 bolum incelemesi pandoras box

Raven Pandora’nın Kutusunu Açıyor

The 100 5. sezonu oldukça hareketli başladı ve artık yavaş yavaş taraflar belli oluyor. Şaşırmamak lazım aslında. Dünya’da düşman kalmadıysa uzaydan getirmek oldukça mantıklı. Neyse ki Raven sıradışı düşünce tarzını kullanıp madencilerin peşinden gitmeyi akıl etti de herkes sağ salim yere ayak bastı. Yere ilk indiklerinde Bellamy’nin Madi ile karşılaşması oldukça heyecanlı bir andı benim için. Hemen sonrasında Madi o sihirli sözcükleri söyledi: Bellamy? Clarke geleceğini biliyordu. Demek ki Clarke Bellamy’den ayrı kaldığı o kadar süre boyunca sürekli onu anlatıp durmuş ki Madi onu daha ilk kelimesini söylediği andan itibaren onun Bellamy olduğunu anladı.

Belalı madencilerin başı Charmaine oldukça inatçı ve vicdansız biri olduğunu daha diziye ilk girdiği andan itibaren gösterdi ve geçmişteki lider karakterler gibi bu da bir kadın. Karizmasının da diğerlerinden aşağı kalır yanı yok. Özellikle boynundaki bir kesik yarası karaktere oldukça gizemli ve acımasız bir geçmişi olduğu havası katıyor. İleride ne olur pek kestirilecek gibi değil ama verdiği kararlar açısından bir tahmin yürütmek gerekirse kendi adamlarına bile değer vermediğini söyleyebilirim. Öyleyse değer verdiği daha kıymetli bir şey arıyor olsa gerek. Onu bulduğunda karşısında duraacak olan kişiyi de oldukça merak ediyorum.

Dizinin Octavia kanadında ise işler çığırından çıkmış durumda karşılıyor bizi. Özellikle önceki bölümlere göre oldukça farklı bir şekilde. Görünen o ki Kızıl Kraliçe sığınağa yeni bir adalet sistemi getirmiş. Neyse ki ortalık fazla kana bulanmadan karizmatik abimiz Bellamy olaya el atıyor ve madencilere benzer bir şekilde tavanı delerek Az dışarı çıkın da güneş ışığı görsün yüzünüz. diyor. Pandora’nın Kutusu bölüme ismini verirken neye dayanarak verildiği biraz belli gibi ama bu bölümde bence iki tane kutu var. Biri Octavia’nın bulunduğu sığınak ve diğeri uzay gemisinde uykudaki onlarca mahkum. Belli ki ikisini de açan ne ile karşılacağından habersiz.

Yukarda olup bitenlere bakarsak Raven oldukça arada kalmış durumda görünüyor. Neyse ki Murphy yanında. Karşılıklı hackleme girişimleri Zeke ile Raven arasında bir şeylerin alev almasına neden oldu gibi. İkisinin de monitörlere bakışından belliydi zaten. Film ve dizilerde genelde bilgisayar kurdu diye tabir edilen bu tiplerin karşılaşması ve bir ilişkinin başlaması bu şekilde oluyor. Bakalım Raven bir yeryüzüne insin de. Demişken… Raven yere inmenin tek yolu olarak kaçış kapsüllerini söylemiş olsa da Murphy’e işin gerçeğini açıkladığında bu haber onu pek de sevindirmedi. Ama ikisinin de yere ineceği kesin. Çünkü her ne olursa olsun Raven Durun lan şöyle bir şey de vardı. deyip olayı çözüyor. Yalnız bu seferki daha farklı olacak gibi. Herkes birbirinden habersiz işler çeviriyor bakalım kabak kimin başına patlayacak?

Paylaş

2 Cevaplar

  1. Mustafa Alnıak dedi ki:

    Merhaba Furkan. Ben bu diziyi izlemeye yeni başladım. İlk 2 sezonu Netflix’ den izledim. Fakat Netflix ‘de yalnızca 3 sezon var. Diğer sezonları nerden izlesem bilemiyorum. Bir kaç siteye baktım fakat Netflix kadar kaliteli değillerdi. Sen hangi siteden izliyorsun, hangi siteden izlememi tavsiye edersin?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...