Çılgın Aptal Aşk (2011)

çılgın aptal aşk

Crazy, Stupid, Love filminin konusu tam da isminde bahsedildiği gibi, çılgınca ve aptalca yaşanan bir aşkı anlatır. Film The Office dizisinden tanıdığımız Steve Carell’in canlandırdığı evli ve çocuklu bir adamın hikayesini anlatır.

Orta yaşlı bir adam olan Cal, lise aşkı Emily ile evlenip mutlu bir yuva kurar. Fakat Emily’nin sadakatsizliğini öğrenen Cal hayattan soğur. Evden taşınan Cal, devamlı gittiği barda bir arkadaş edinir ve hayatını değiştirmesi için kendini Jacob’ın ellerine bırakır. Cal’a baktığında kendi babasını gören Jacob, kadınları elde etme taktiklerini bir bir Cal’e öğretir. Sonunda Jacob kadar zampara olan Cal, her gece bir kadın ile birlikte olmaya başlar. Fakat hayatında eksik olan bir şeyler vardır; çok sevdiği eşi. Her ne kadar uzak kalsalar da Emily ve Cal birbirlerini hala sevmektedir ve konuşmak için bahaneler yaratırlar. Her ne kadar birleşmek isteseler de hayat onları zorla ayırmakta ve önlerine engel çıkarmaktadır. En sonunda on üç yaşındaki oğullarının verdiği aşk dersi ile mutlu yuvalarına geri dönerler.

Senaryo ve Karakterler

Filmin senaryosu oldukça dikkat çekici. Filmdeki karakterler film boyunca izleyiciyle mükemmel bir bağ kurup film sonunda da o bağın kopmasına izin vermiyor adeta. Birbirinden oldukça farklı oyuncuların canlandırdığı karakterler oldukça uyumlu bir şekilde film ile bütünleşebilmiş. Akılda kalıcı sahneler, ince espriler ve sevimli mekan tasarımları filmin seyir zevkini artıran en önemli unsurların başında geliyor.

Cal ve Emily arasındaki ilişkiden ziyade Jacob ve Hannah’nın ilişkileri konusunda yapımcılar pek derine inememiş. Birkaç güzel diyalog haricinde bu çiftin pek üzerine düşülmediğini düşünmeden edemiyorum. Ama her ne olursa olsun film genel itibari ile oldukça eğlenceli ve sonuna kadar kendini izlettirmeyi başarıyor.

Film insanda uyandırdığı gerçek ve ölümsüz aşk duygularıyla tüm romantik komedi sevenlerin ilgisini çekebilir. Başından sonuna hareketini kaybetmeyen filme komedi filmlerinin vazgeçilmezi Steve Carell’in esprili oyunculuğu ve Ryan Gosling’in karizmatik çapkın rolü de eklenince ortaya mükemmel bir yapım çıktığını söyleyebilirim. Çılgın Aptal Aşk, arkadaşlarınızla birlikte izleyebileceğiniz ve eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir yapım. Arşive atılacak kadar kaliteli olmasa da ileri sararak izlenecek kadar da kötü bir yapım değil.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...