Gökdelen (Skyscraper) 2018

gökdelen filmi

“Şu an benim için önemli olan tek şey ailem.”

Eskiden FBI Rehine Kurtarma Ekibi lideri olan asker Will Sawyer artık bambaşka bir görev başındadır. Sawyer’in yeni görevi gökdelenlerin güvenliğini sağlamaktır. Oldukça karmaşık ve zorlu bir görevi olan Will Sawyer’in başına bir gün hiç beklemediği bir olay gelecektir. Çin’de görev yaptığı sırada dünyanın en uzun binalarından bir tanesi ateşler içinde kalacak ve büyük bir kargaşa ortaya çıkacaktır. Yaşanan bu kötü olayın üzerine genç adam polisler tarafından kara listeye alınacak ve aranmaya başlayacaktır. Sawyer’in tek derdi ise binada kalan ailesini kurtararak ortadan yok olmaktır. Tehlikelerin arasında kalan genç adam ailesini kurtarabilecek mi?

Aksiyon ve gerilim türünde olan ABD yapımı film Gökdelen’in yönetmen koltuğunda oturan isim birçok kez ismini duymakta olduğumuz Rawson Marshall Thurber olarak karşımıza çıkıyor. Will Sawyer karakterini canlandıran isim ise Hızlı ve Öfkeli, San Andreas Fayı gibi filmlerden tanıdığımız başarılı oyuncu Dwayne Johnson. Steve Jablonsky’nin müziklerini hazırladığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Robert Elswit yapıyor.

Cesaretin Sınırı Yok

Filmin başrolünde Dwayne Johnson’ın yanı sıra Vahşi Şeyler ve Çığlık filmlerinde rol almış Neve Campbell de yer alıyor. Her ne kadar iki karakter arasındaki uyumsuzluk göze batsa da filmdeki aksiyon sürekliliğini korumayı başarmış. Görselliğin hat safhada olduğu bu yapımda her ne kadar klişelere yer verilmiş olsa da film başladıktan bir süre sonra hızlanan film sonuna kadar kendisini izlettirmeyi başarıyor.

Film çıkmadan önce oldukça ‘gök’lere çıkarılsa da filmi izlemeden önce fazla beklentiye girmemenizi önermeliyim. Dwayne Johnson rol aldığı bazı yapımlarda sıradan senaryoyu görselliği ve filme kattığı aksiyonla arkaplana ittiren bir yapıya sahip olmaya başladığından dolayı çoğu sinema izleyicisi gözünde değeri biraz düşmüş olsa da Gökdelen’de yine oyunculuğunu konuşturmuş. Dwayne Johnson’ın olduğu yerde mantık aramak doğru olmasa da Hızlı ve Öfkeli 6 filmindeki kadar da aşırıya kaçtığını düşünmüyorum.

Aksiyon severlere harika bir an geçirtecek Gökdelen filmini kafanızdaki ön yargıları bir kenara bırakır ve film hakkında yapılan bazı yorumları gözardı edip izlerseniz bir buçuk saatlik film süresi oldukça keyifli geçecektir.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...