Sicario: Day of the Soldado (2018)

sicario day of the soldado poster

ABD – Meksika sınırındaki uyuşturucu savaşı, karteller ABD sınırındaki teröristleri kaçırmaya başlayınca iyice alevlenir. Savaşla mücadele etmek için federal ajan Matt Graver tekrar Alejandro ile takım olarak çalışmak zorunda kalır.

2015 yapımı Sicario filminin devamı olarak çekilen Sicario: Day of the Soldado filmini ilk film kadar başarılı bulmadım. Birçok filmde yer alan bilindik olgulara ve sahnelere sahipti. Bunun yanında film senaryo olarak ABD’nin yaptığı düşük bütçeli propaganda filmlerinde yer alan senaryolara benzer bir kurgu ile çekilmiş. İkinci filmde de ilk filmdekine benzer bir nedenden dolayı Meksika sınırında sürekli git gel yapılıyor. Ancak olayın hareketli kısımları hızlıca geçerken dram öğeleri ön plana çekilmiş. Sicario: Day of the Soldado’da her ne kadar aksiyon az olsa da ilk filmdeki gibi dehşete düşürecek sahnelere de yer verilmiş.

sicario day of the soldado

Diğer oyuncuların oldukça sönük bir oyunculuk sergilediklerini düşünürsek filmin kilit isimleri Benicio Del Toro ve Josh Brolin yine filmi ayakta tutmayı başarmış. Öte yandan Isabel Reyes rolünde yer alan Isabela Moner‘in oyunculuğu da yaşına göre oldukça iyiydi. Muhteşem Yedili ve Doğu Ekspresinde Cinayet gibi filmlerde rol alan Manuel Garcia-Rulfo da gerilimi yüksek sahnelerde gerilime sebep olan asıl neden olarak yer alıyor. Benicio Del Toro’nun performansı iyi olsa da ilk filme göre biraz daha durgun olduğunu söyleyebilirim. Karakteri yapısıyla belki bunu daha iyi yapıyor. Ancak gerçekten iki film arasındaki performansında fark vardı. Josh Brolin yine her zamanki gibi adrenalin yüklü yerinde duramayan bir karakter olarak karşımızda. Canlandırdığı karakter ile de oldukça iyi performans sergilemiş.

Sicario filmini beğendiyseniz bu filmi de beğeneceğinizden şüphem yok. Ama ilk filmi izlemediyseniz sıradan gitmenizi tavsiye ederim.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...