Bilgisayarınızı hızlandırırken işinize yarayacak yöntemler

Vista’yı Hızlandırın

Microsoft Vista işletim sistemini birkaç ayarla hızlandırabilirisiniz. Bunlardan ilki arama indeksini kapatmak. Arama indeksi PC’nizde herhangi bir dosyayı ararken size kolaylık sağlarken sistem performansına olumsuz etki yaratabiliyor. Kapatmak için C: sürücünüzü sağ tıklayıp Özelliklere gelin. Genel sekmesi altında bulunan “Daha hızlı arama için bu sürücüyü dizine ekle” öğesinin işaretini kaldırın. Diğer bir uygulama ise her açılışta dereceye giren otomatik disk birleştiricisini kapatmak olmalı. Başlat menüsündeki arama kutucuğuna “disk” yazın ve Disk Birleştiriciyi açın. Daha sonra zamanlamaya göre çalıştır seçeneğinin yanındaki tiki kaldırın ve onaylayın.

Fare İle Bilgisayarınızı Açın

Bilgisayarınızı açmak için masanızın altına eğilerek kasanızdaki güç düğmesine basmaya üşeniyor musunuz? İşte size daha pratik bir alternatif. Dilerseniz bilgisayarınızı bilgisayarınızın faresinden açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken birkaç basit ayar. Öncelikle BIOS’a girin. Bıos’da bulunan “INTEGRA PERIPHERALS” bölümüne girin ve Power On Function ayarını bulun. Buradaki ayar genellikle “Buton Only” seçeneği olarak ayarlıdır. Buradaki ayarı “Mouse Right” olarak ayarladığınızda bilgisayarınız artık farenin sağ tuşuna tıklamanızla açılacaktır.

Dizüstü Bilgisayarınızın Pil Ömrünü Uzatın

Dizüstü bilgisayarlar gelişen donanım ürünleriyle, masaüstü bilgisayarlara ciddi alternatif olmaya başladı. Artık 4 çekirdekli işlemciye sahip, büyük ekranlı ve güçlü grafik kartlı dizüstü bilgisayarlar oldukça ilgi görüyür. Durum böyle olunca kullanıcılarda masaüstlerinde bu tip dizüstü bilgisayarları kullanıyor. Sürekli elektriğe takılı bir dizüstü bilgisayarın bir süre sonra pil ömrü ciddi oranda düşebilir. Bu durumla karşılaşmamak için sürekli masa üzerinde duran bilgisayarınızın pilini çıkarın ve doğrudan adaptörüyle çalıştırın. Pili kullanmıyorsanız bile belirli aralıklarla pilinizi tam boşaltıp tam doldurmanız pilinizin ömrünü arttıracaktır.

Silinen Veriyi Kurtarma

Bazen istemeden de olsa bizim için önemli olan veriler silinebilir veya herhangi bir sorundan ötürü işletim sistemimizi hiç açamayabiliriz. Durum böyle olunca işletim sistemini yeniden kurup silinen verilerimizin arkasından üzülebiliriz. Aslında sabit diske kaydedilen bilgiler ne kadar işletim sisteminden silinse de, üzerine yeni bir bilgi yazılmadan kaybolmaz. Silinen verileri kurtarmaya yarayan oldukça faydalı programlar var. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda mümkün olduğunca bilgisayarınıza veri yüklememeye çalışın. Yükleyeceğiniz bir veri kurtarma programı sayesinde saklanan verilerinizi kurtarabilirsiniz.

En Güçlü Kablosuz Sinyali Yakalamak

Taşınabilir bilgisayarlarda kablosuz ağların önemi oldukça fazla. Kablosuz ağlar pratik olmalarına rağmen bazen sinyal seviyesi düşüklüğü nedeniyle hızda ve bağlantıda sorunlar çıkabiliyor. Özellikle kapalı mekânlarda bu sorun daha sık meydana geliyor. Hele kablosuz ağın kullanıldığı mekânlarda oda veya kat faktörleri devreye girdiğinden durum biraz daha ciddileşiyor. Bu tip durumlarda kablosuz modem kullanılan bilgisayarlar arasında orta karar bir noktada konumlanmalı. Örneğin: 3 katlı bir ofiste kablosuz modem ikinci katta olmalı. Aynı mantık birden fazla odalı düz mekanlarda da geçerlidir. Ayrıca kablosuz modemin yerden yüksek olması ve etrafının açık olması daha avantajlıdır.

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

  1. kralizasyon dedi ki:

    Fare ile açma dikkatimi çekti. Deneeyceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...