Sansürlü internete sansürsüz girmek için yapılması gereken ayarlar

Arkadaşlar şu ana kadar 4.2.2.1 ve 4.2.2.2 DNS ayarlarını kullanıyordum, fakat Türk Telekom ona da el attı. Yine bazı sitelere girmiyor. Mahkeme kararı çıkmıyor. Direk beyaz sayfa çıkıyordu. Bu sefer DNS ayarlarından değil proxy ayarlarından değişim yapılarak sansürü kaldırabiliyoruz. Şimdi bakalım bu ayarlar nasıl olacak ?

İnternette araştırdığıma göre, proxy ayarları tarayıcıların Seçeneklerinden ayarlanıyor. Şimdi sizin için 3 popüler internet tarayıcısının proxy ayarlarını ve nasıl ayarlandığını anlatacağım. Tabii ki, illa resimdeki proxy adresinin aynısını yazmanıza gerek yok saadece nasıl yapıldığını anlattım, o olmazsa şu yazımdaki programı deneyebilirsiniz.

Internet Explorer kullanıcıları için;

Mozilla Firefox kullanıcıları için;



Google Chrome kullanıcıları için;



Bu ayarları yaptığınız takdirde tüm sitelere erişim yasağı olmadan girebileceksiniz, takıldığınız yer varsa bu gönderinin altına yorum bırakabilirsiniz. Malum, tarayıcıların versiyonu değiştiğinde seçeneklerin yerleri değişiklik gösterebiliyor. Ama genel itibariyle böyle.

Rate this post

Paylaş

4 Cevaplar

  1. Ali Beşbudak dedi ki:

    Firefox 3 kullanıyorsun sanırım. Bende firefox 5 varda bulamadım onları :). İnternet Seçenekleri kısmını.

  2. Mert ertekin dedi ki:

    Ali beşbudak arkadaşım mozilla firefox 5’te nasıl yapılacağını anlatıyorum; İlk önce mozillayı aç ekranın en üst solunda turuncu renkte firefox yazısı var ona tıkla seçeneklerin üstüne gel tekrar seçenekler çıkcak ona tıkla açılan pencerenin üstünden gelişmişi tıkla daha sonra alttaki menüden ağ’a tıkla daha sonra ayarlar butonuna tıkla ”vekil sunucuyu elle ayarla” yazısının yanındaki kutuyu işaretle http vekil sunucusu kutusuna 94.228.220.7 yaz port kutusuna ise 8080 yaz tamam de çık mozillayı yeniden başlat bu kadar 🙂 yeni mozilla menüyü değiştirdikleri için böyle uzun biraz 🙂

  3. Furkan ÖZDEN dedi ki:

    @Mert Ertekin arkadaşım gerekli cevabı vermiş.

  4. dilaver dedi ki:

    yok hocam değiştiriyorum bu seferde internet bağlantısı yok diyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...