İnternette mobil ödeme

İnternette alışveriş moda bu aralar. Bende oyunlar için oyun parası yani almak istediğim olmuştur ama genelde kredi kartı istiyorlardı. Bazıları mobil ödeme kabul etse de çok pahalıydı. En son sitem için domain alırken mobil ödeme seçenekleri olan domain servisi arıyordum. İşte o andan sonra vazgeçtim, bu sosyal ağlarda çıkış yaparsınız da sonra mobilden devam edin felan derler ya, öyle diye diye telefon kullanımı artarsa mobil ödeme de yaygınlaşır herhalde.

Mobil ödeme sistemleri dünyada ne kadar kazandırıyor? Bu konuda en büyük firmalardan biri olan PayPal mobil yatırım kazançlarını açıkladı. İşte detaylar.

Ticaret piyasasına bomba gibi düşen mobil ödeme sistemleri son günlerin en popüler konularından biri oldu.
Google’un bu sisteme yapacağı büyük yatırımları açıklaması gözlerin mobil ödeme teknolojilerine dönmesine neden oldu.
Her ne kadar şu anda mobil ödemenin en parlayan yıldızı Google gibi görünse de aslında PayPal kendi sistemiyle 2011 yılının başından beri büyük bir yol kat etmiş durumda.
Ünlü online ödeme firması PayPal, geçtiğimiz mart ayında yayınladığı raporunda günde 6 milyon dolar civarında mobil ödeme için kullanıldıklarını duyurmuştu.
Mobil Ödeme Yükselişte
Webrazzi‘nin The Wall Street Journal kaynaklı haberine göre PayPal’in mobil ödeme sistemi şu anda dünya rekorunu kırmış durumda. Tüketiciler firmanın sistemi üzerinden günde 10 milyon dolarlık para transferinde bulunuyor.
PayPal’in açıklamalarına göre 2011 yılı sonuna kadar mobil ödeme sistemleri 3 milyar doları görecek. Öte yandan mobil ödemenin popüler ismi Google ile PayPal arasındaki sular bir türlü durulmuyor.
Geçtiğimiz aylarda mobil ödeme sistemleri için ön hazırlık yapan Google, PayPal’ın çalışanlarını transfer etmeye başlamıştı. PayPal yönetimi ise Google’ı bilgi hırsızlığı ve çalışan çalma iddialarıyla dava etti.
Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...