Kategoriler: Blogger

Blogger özel etki alanı dns ayarları

Her zamanki gibi bir webmaster arkadaşımız daha Blogger özel etki alanı hakkında benden yardım istedi. Şimdi sorun şu ki domaini aldığımız firma bize ayrıntılı bir panel sunmuyorsa, herkesin kullandığı dnspark.net adresini kullanacağız. Domaini aldğımız firmanın bize verdiği panelde muhtemelen 2 adet DNS giriş kısmı olacak hemen buraya;

1. kutucuğa

FNS1.DNSPARK.NET

2. kutucuğa

FNS2.DNSPARK.NET

yazarak domaini aldığımız firmanın panelinden ilişiğimizi kesiyoruz. Demek istediğim artık bu tip dns ayarlarını dnspark.net adresinden yapacağız. Dnspark.net’e giriş yapıyoruz. Üyeliğiniz yoksa kayıt olmanız gerekecek. Daha sonra ayarlarımızı aşağıdaki gibi ayarlıyoruz.

Yukardaki ayarları ayarlamamız için dnspark.net’e giriş yaptıktan sonra DNS Hosting sekmesine girmemiz gerekiyor. Resimde olduğu gibi.

Terimlerin anlamları

Hostname

Burada Hostname‘de @ yazıyor. Bu sitemize www. yazmadan da girilebileceğini açıklıyor. Fakat aşağıdaki ayarları da Blogger‘dan yapmamız gerekiyor. Yapmamız gerekn tek şey kutucuğu işaretlemek.

TTL

Bunun için de vikipedide şöyle bir açıklama buldum.

TTL(Time To Live), ağ yönlendiricisine ip paketinin ağ içerisnde cok fazla zamandir bulunduğunu ya da ağdan atılması, iptal edilmesi(düşürülmesi) gerektiğini belirten ip paketinin içerisinde bulunan bir değerdir. Bir takim nedenlerden ötürü,paket makul zaman araliğinda hedef tarafından teslim alinmamiş olabilir. Örneğin; yanliş yönlendirici tablolarının kombinasyonlari bir paketin sonsuz döngüye girmesine neden olabilir. Çözüm ,belli bir süre sonra paketi iptal etmek ve paketi yeniden gönderip göndermeyecegine karar verebilmesi icin paketi oluşturana bir mesaj göndermektir.

TTL’in başlangıç değeri paket başliğının 8 bitlik bir alanına sistem tarafından ontanımlı olarak ayarlanmiştir. TTL’in asıl amacı belirlenmis zaman aralığında, süresi dolmuş paketlerin ihraç edilmesine dayanir. Her yönlendirici TTL alanindaki sayidan 1 çıkartır(eksiltir),bu sayi yönlendirici hop sayısına karşılık gelir. Her yönlendiriciye TTL alanındaki sayıdan bir çıkartılmıs bir paket ulasir. Bu sayı sıfır olduğunda ,yönlendirici paketin düşürüleceğini yani iptal edileceğini belirler ve paketi üreten hosta ICMP(Internet Control Message Protocol) mesajı gonderir.

Bunları bilseniz yeter 🙂 Diğerlerine kafa yormaya gerek yok, işimiz gördük yeter 🙂 Kolay gelsin.

5/5 - (1 vote)
Furkan Özden

Blog dünyası ile 2009 yılında tanıştım. Bloğumda haftada en az bir yazı yayımlıyorum. Yazdığım yazıları beğendiyseniz beni Twitter'dan (@frknzdn) takip edebilirsiniz. Daha fazlası için hakkımda sayfasını ziyaret edin.

Paylaş
Yazar
Furkan Özden
Etiketler: Blogger İpuçları

Son Gönderiler

Apple Vision Pro: Artırılmış Gerçekliğin Geleceği

Apple Vision Pro: Uzamsal Hesaplamanın Geleceği Apple Vision Pro, dünyayı yepyeni bir şekilde deneyimlemenizi sağlayan…

5 gün önce

WordPress Kullanarak Kitap Yazmak

Bir blog aslında ters kronolojik bir yayınlama aracıdır. Kitap bölümlerinizi uzun biçimli blog yazıları olarak yayınlayabilir…

3 hafta önce

Kullanıcıların Güvenliğini Yapay Zeka ile Artıran Teknolojik Adımlar

Teknolojik ilerlemeler, güvenlik konusunda yeni zorluklar ortaya çıkarmış olsa da, yapay zeka güvenlik alanında önemli…

1 ay önce

Yapay Zeka Destekli Kişiselleştirilmiş Hizmetler

Yapay zeka, günümüzde kişiselleştirilmiş hizmetlerin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Müzik ve film öneri algoritmaları,…

2 ay önce

Yapay Zeka ile Otomasyonun Günlük Yaşamımızdaki Etkisi

Teknolojideki hızlı ilerlemeler, yapay zekanın gündelik hayatta önemli bir rol oynamasını sağladı. Otomasyon, yapay zeka…

2 ay önce

Bitget’ten Türkiye’ye Özel Süper Hediyeler

Bitget’ten Türkiye’ye Özel Süper Hediyeler Dünyanın lider kripto borsası Bitget, Türkiye kullanıcıları için Ramazan’a özel…

2 ay önce