Blogger özel etki alanı dns ayarları

Her zamanki gibi bir webmaster arkadaşımız daha Blogger özel etki alanı hakkında benden yardım istedi. Şimdi sorun şu ki domaini aldığımız firma bize ayrıntılı bir panel sunmuyorsa, herkesin kullandığı dnspark.net adresini kullanacağız. Domaini aldğımız firmanın bize verdiği panelde muhtemelen 2 adet DNS giriş kısmı olacak hemen buraya;

1. kutucuğa

FNS1.DNSPARK.NET

2. kutucuğa

FNS2.DNSPARK.NET

yazarak domaini aldığımız firmanın panelinden ilişiğimizi kesiyoruz. Demek istediğim artık bu tip dns ayarlarını dnspark.net adresinden yapacağız. Dnspark.net’e giriş yapıyoruz. Üyeliğiniz yoksa kayıt olmanız gerekecek. Daha sonra ayarlarımızı aşağıdaki gibi ayarlıyoruz.

Yukardaki ayarları ayarlamamız için dnspark.net’e giriş yaptıktan sonra DNS Hosting sekmesine girmemiz gerekiyor. Resimde olduğu gibi.

Terimlerin anlamları

Hostname

Burada Hostname‘de @ yazıyor. Bu sitemize www. yazmadan da girilebileceğini açıklıyor. Fakat aşağıdaki ayarları da Blogger‘dan yapmamız gerekiyor. Yapmamız gerekn tek şey kutucuğu işaretlemek.

TTL

Bunun için de vikipedide şöyle bir açıklama buldum.

TTL(Time To Live), ağ yönlendiricisine ip paketinin ağ içerisnde cok fazla zamandir bulunduğunu ya da ağdan atılması, iptal edilmesi(düşürülmesi) gerektiğini belirten ip paketinin içerisinde bulunan bir değerdir. Bir takim nedenlerden ötürü,paket makul zaman araliğinda hedef tarafından teslim alinmamiş olabilir. Örneğin; yanliş yönlendirici tablolarının kombinasyonlari bir paketin sonsuz döngüye girmesine neden olabilir. Çözüm ,belli bir süre sonra paketi iptal etmek ve paketi yeniden gönderip göndermeyecegine karar verebilmesi icin paketi oluşturana bir mesaj göndermektir.

TTL’in başlangıç değeri paket başliğının 8 bitlik bir alanına sistem tarafından ontanımlı olarak ayarlanmiştir. TTL’in asıl amacı belirlenmis zaman aralığında, süresi dolmuş paketlerin ihraç edilmesine dayanir. Her yönlendirici TTL alanindaki sayidan 1 çıkartır(eksiltir),bu sayi yönlendirici hop sayısına karşılık gelir. Her yönlendiriciye TTL alanındaki sayıdan bir çıkartılmıs bir paket ulasir. Bu sayı sıfır olduğunda ,yönlendirici paketin düşürüleceğini yani iptal edileceğini belirler ve paketi üreten hosta ICMP(Internet Control Message Protocol) mesajı gonderir.

Bunları bilseniz yeter 🙂 Diğerlerine kafa yormaya gerek yok, işimiz gördük yeter 🙂 Kolay gelsin.

5/5 - (1 vote)

Paylaş

11 Cevaplar

  1. Melih Tumen dedi ki:

    Uzun zaman önce aldığım domaini bir türlü bloguma yönlendiremiyordum. Dediklerini aynen uyguladım, şimdi dns yönlenmesi için bekleyiş başladı.

    Çok teşekkür ederim.
    Gelişmelerden haberdar edeceğim 🙂

  2. Anonymous dedi ki:

    anlayamadık kardesım konunun ortasından anlatmaya baslamıssın.yokmu bu konunun bır gırıs gelısme sonuc bölumu

  3. Sezer dedi ki:

    Teşekkürler en kısa sürede bir alan adımı alarak bende bu ayarlayarı uygulayacagım.

  4. cartoons dedi ki:

    hocam eline sağlık güzel anlatmışsın. fakat ben domaini ihs’den aldım orada DNS Zone var. ordan mı yapıcaz. yoksa başka bi yer mi var ?

  5. Hocam dediklerini yaptım. Blogger da domaini yazınca “We have not been able to verify your authority to this domain. Error 12. Please follow the settings instructions.” uyarısını veriyor bu sorunu nasıl yapabilirim.

  6. Gökhan TEKİN dedi ki:

    Hocam peki şöyle nasıl olu diyelimki ben sadece DOMAİN almak istiyorum yani hosting istemiyorum makale ekleme ve diğer işleri yine blogsppot üzerindeki kumanda paneli üzerinden eski yöntem gibi yapmak istiyorum makalelerimi blogspot üzerinden yapmak istiyorum ama mesela şu anda googleye site adını yazdığımda http://www.siteadı.blogspot.com şeklinde değilde http://www.siteadı.com şeklinden görünmesini istiyorum bunun için ne yapmak gerekiyor lütfen açıklarmısınız rica etsem umarım anlatabilmişimdir ayrıca bunları yapıncada şu anki ayarlar üzerinde yani META TAG ayalarında falan bir oynama , değiştirme yapmam gerekiyormu teşekkür ederim kolay gelsin

  7. av dedi ki:

    www gsh. google cname kaydı almamız gerekmiyor mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...