Taa geçen sene mi ne bununla ilgili bir yazı yazmıştım ama adının kalıcı bağlantı olduğunu bilmiyordum 😀 Ama artık biliyor ve sizinle paylaşıyorum.
Kalıcı bağlantılar herhangi bir websitesindeki görüntülenen içeriğe ait url adresidir.
İnternette dolaşırken görmüşsünüzdür. Mesela linkte şöyle birşey vardır. siteadresi.com/p=211 işte bu Google’ın en sevmediği kalıcı bağlantı tipidir. Ben şimdi size bu linki atsam hiçbirşey anlamazsınız. Google da aynı şekilde.
Peki ya link şu şekil olsaydı. siteadresi.com/walking-dead-yeni-sezona-bomba-gibi-basliyor işte burada da linkin Walking Dead ile ilgili bir yazıya ait olduğunu anladınız.
Blogger’da böyle bir sorunumuz yok. Başlık neyse linkte o çıkıyor. Şöyle bir kötü yanı var ki akıllara zarar 😀 Mesela başlığımız Buraya gerektiği kadar ş,i,ğ,ü, gibi türkçe karakter yazacağım olsun. Bu aynen linkte bu şekil çıkmaz. türkçe kısmına kadar çıkar var türkçe karakterler silinir. Çünkü, Blogger’da kalıcı bağlantının bir sınır vardır. O yüzden yazımızı yazarken konuyla ilgili kelimeleri başlığa aralarında bir kısa çizgi kullanarak ve Türkçe karakter kullanmadan yazmalıyız. Aşağıdaki resimlerde ne anlatmak istediğimi kolayca anlayabilirsiniz.
Yazımızı yazdık ve yayınlayacağız. Yayınlamadan önce başlığı kopyalıyoruz. Dediğim gibi aralarında bir kısa çizgi kullanarak ve Türkçe karakter kullanmadan yazmalıyız.
Kaydı yayınladıktan sonra Kaydı Düzenle deyip kopyaladığımız başlığı yapıştırıyoruz. Böylece kalıcı bağlantımız istediğimiz şeklini alıyor yazı başlığımızda aynı şekilde 🙂 Ve arama sonuçlarındaki hali de aşağıdaki gibidir.
Kolay gelsin, sağlıcakla kalın.
Canva, yeni başlayanlardan uzmanlara kadar uzanan dijital içerik oluşturucuların güzel tasarımlar oluşturabileceği bir platformdur. Bir…
Genel olarak, trafik seviyesinin aynı olduğu varsayıldığında, tek bir konu blogu çok nişli bir blogdan…
İster tek konulu bir blog, ister çok nişli bir blog yazmaya başlayacak olun, ele alacağınız…
Blog yazmanın tek gerçek maliyeti, bir alan adı kaydettirmek ve barındırma için ödeme yapmaktır. Maliyetler tek konu…
Pazarlama, hedef kitlenizi büyütmenize, trafiği artırmanıza ve içeriğinizi görmeyecek yeni okuyuculara ulaşmanıza yardımcı olur. Bir blog…
Artıları Bazı durumlarda içerik oluşturmak daha kolay ve daha hızlıdır - daha fazla içerik seçeneğiniz…