Objektifimden İbretlik Fotoğraflar #1

Bunlar yeni çıktı herhalde. Her bakkalın önünde görüyorum. Hiç almadım ama çocuklardan gördüm. Galiba içinden şeker oyun kartı vs. çıkıyor. Aşağıdaki fotoğraftaki kutuyu yolun üstündeyken çektim.


Dershaneden gelmiştim. Evin altında depo olduğu için her ay büyük bir kamyonla çeşitli mallar gelir. Fakat aşağıdaki fotoğrafta ilginç olan şey. Koca kamyon sadece cips ile doluydu. Fotoğraftaki cips kadar kamyonda da vardı. Gerisini siz düşünün.

Bu fotoğrafı çekmem aylarımı aldı diyebilirim. Çünkü yolun ortasında fotoğraf çekmeyi sevmem, yapamam. “Ya biri birşey derse ne derim?” gibi düşüncelere kapılırım. Ama önemli olan bütün bu olumsuzluklara rağmen fotoğrafı çektim. Kimse de birşey demedi. Belki de insanların benim gibi düşüneceğinden korkmuştum. Ben yol ortasında bir dükkanın fotoğrafını çeken biri görsem “N’apıyor bu ya? Şimdi de dükkanları mı fişlemeye başladılar?” derdim.

Babam nerde çürük bir araba görse “Tanrı Türkü korusun.” der. Küçüklüğümden beri bunun ne anlama geldiğini anlayamadım. Belki bir filmden, belki okuduğu bir çizgi romandan yada bir tv programından aklında kalmış olabilir. İşte aşağıdaki fotoğraf ise bu anılarımı çağrıştırdığı için sizlerle paylaşmak istedim.

Bu fotoğraf az önceki fotoğrafı çektiğim yerin biraz üstünde kalıyor. Ama tarihler farklı. Şimdi gidip baksanız tabelanın düzgün olduğunu görürsünüz. Bu fotoğrafı 2 haftada farkettim. Dershaneye git gel git gel. Ya dedim “Bu direkte bir farklılık var ama ne ?” 2 hafta sonunda tabelanın tepe noktasındaki vidanin gevşeyip düşmüş olabileceğini düşündüm. Gidip baktığımda da öyle olduğunu gördüm.

Artık bunu yapmıyorum. Sınavlardan başımı kaldıramadığımdan doğaya ayırdığım vakti biraz kısıtladım. Arşivimde bu şekil birçok fotoğraf var. Bu da en güzellerinden bir tanesi.

Bir ara panoramik fotoğraflara merak salmıştım. Bu konu hakkında araştırma yaparken Photoshop programının bu iş için elverişli olduğunu öğrendim. Aldım elime telefonumu başladım çekimlere. Vallahi çok akıllı bir program bu Photoshop. Aşağıdaki fotoğrafta 3 adet birleştirilmiş fotoğraf var. Photoshop programı analiz ederek nerelerinin eksik olduğunu bulup diğer fotoğraflarla o eksiklikleri gideriyor. Yalnız, fotoğraftaki olumsuzluk şu; Fotoğrafın sol kısmında telefonu güneşe tuttuğum için parlaklık ona göre değişti. Orta kısım aydınlık, etrafı karanlık kaldı. Ama güzel de oldu. Sanki sol taraf kötülük sağ taraf iyilik tarzı birşey oldu. Hani bir taraf karanlık bir taraf aydınlık gibi.

Rate this post

Paylaş

6 Cevaplar

  1. ærakman dedi ki:

    Memleketim Samsun 🙂

  2. kralizasyon dedi ki:

    Şu üstünde Google yazan paketin içinde ne tür oyun kartları var acaba!? Merak ettim bak 😀

  3. Alper dedi ki:

    Fotoğrafçımısın yani fotoğrafçıysan meslektaşız dicektim güzel fotolar son 2 fotoyu beğendim,panoramik foto dahada güzeldi:)

  4. Allah Türkü Korusun ve Yüceltsin! Ülkücü sözüdür! Bazıları tanrı yazar ama tanrı değil Allah’tır! cCc

  5. Furkan ÖZDEN dedi ki:

    Alper, telefonumla çektim hepsini 😀 Sadece hoşuma giden anları ölümsüzleştiriyorum.

  6. Alper dedi ki:

    Yine çekim kaliteleri güzelmiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...