Blur The Game (2010) İncelemesi

blur game

Blur tam anlamıyla fantastik bir araba yarışı oyunu. Yarışırken karşınıza çıkacak olan süper güçlerden faydalanıp rakiplerinizi alt edebiliyorsunuz. Bu güçleri kullanırken kendinizi DK (Drift King) olarak görmeniz mümkün. Çünkü sahip olduğunuz güçlerle araba sürüş biçiminiz birleşince tam anlamıyla oyuna hükmedebiliyorsunuz.

Oyuna giriş menüsünde ister online ister offline oynama seçenekleri mevcut. Ama bence offline daha zevkli oluyor. Diğer türlü lag vs. uğraşmak oyundan alacağınız zevki en aza indirgeyebilir.

Oyunu oynadığınızda zaten fark edersiniz. Transformers filmindeki ses efektlerine benzer efektler var. Mesela kırmızı bir alev topu fırlatırken tam anlamıyla bu efektleri duyuyorsunuz. Üçlü kombo vuruşunda da öyle. Güçlerinizi kullanırken ses efektlerinin yanında görüntü efektleri de bir o kadar harika. Oyun size tam anlamıyla bir görsel şölen düzenliyor. İşin kötü yanı arabanızın hali hazırda 3 adet cephaneliği bulunuyor. Bir gücünüz varken başka bir güç alırsanız ilk aldığınızı önce kullanmanız gerekiyor. Sırayı değiştirmeniz mümkün değil. Bu da oyunda iyi sonuç veren bir strateji uygulamanızı zorunlu kılacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=-ee1hkKaXOo

Kariyer seçeneğinde rakipler (Rival) mevcut. Rakip, o rakibe ait yarışları bitirdikten sonra yarışacağınız kişiye deniyor. Oyunda 9 tane rakip karakter var. Bu karakterlere ulaşmanız için geçeceğiniz bir o kadar yarış.

Oyuna girdiğinizde bir kariyer oluşturuyorsunuz ve bu kariyere seviyeler atlattırıyorsunuz. Seviye atlama unsuru olark da hayran sayısı var. Hayran sayınız eşittir tecrübe puanı diyebiliriz. Yarışta yaptığınız hareketler drift, sollama, rakibi etkisiz hale getirme vs. bunlardan bazıları. Her yarışta yapmanız gereken görevler var. Bunlardan biri yarışı en az 3. olarak bitirmek. İkincisi belirli bir hayran sayısına ulaşmak. Üçüncüsü ise hayranlarınızın isteğini yerine getirmek. Ben buna böyle diyorum. Oyunda Fun Run olarka belirtmiş. Yarıştayken bir simge alıyorsunuz ve size zaten gideceğiniz yolun üzerinde olan geçitler sunuluyor ve buralardan geçerek hayran sayınızı katlayabiliyorsunuz. Bu 3 şartı da yerine getirirseniz yarış sonunda hayran bonusları alabiliyorsunuz.

Oyundaki multiplayer seçeneğinden elinizde ne kadar oyun kolu varsa o kadar kişiyle oynayabiliyorsunuz. Ama en fazla 4 kişiyle sınırlı. Tek oynarken bilgisayarınız takılmadan oynatsa bile mulitplayer da takılma yaşayabilirsiniz.

Eğer oyundayken fotoğraf moduna geçerseniz sürücümüzün Okan Bayülgen’e benzediğini göreceksiniz. Seçebileceğin 20 adet araba var ama bunlar hemen açılmıyor. Bazı arabalar için belirli bir hayran sayısınza ulaşmanız gerekiyor. Bazıları için de rakiplerinizi yenmeniz gerekiyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri
Windows XP, Vista veya Windows 7
Intel Pentium D 3.4 Ghz veya aynı değerde AMD
1 GB RAM (XP) / 2 GB RAM (Vista & 7)
14 GB boş hard disk alanı
256 MB
DirectX 9 uyumlu olmalı
Version 9.0c

Oyunun sistem gereksinimleri yukarıdaki gibidir.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...