İtalyan İşi (2003) Film İncelemesi

italian job poster

Charlie Croker’ın önderliğinde bir araya gelen azılı bir suçlu çetesi uzun süren bir hazırlık sürecinden sonra Los Angeles’ın tarihinde benzeri görülmemiş bir trafik sıkışıklığına sebep olurlar. Böylece planlamış oldukları mücevher hırsızlığı için de zaman kazanacaklardır. Sonrasında ise planladıkları akıl almaz soygunu gerçekleştirdikten sonra yaya kaldırımlarında bile sürebilecek kadar küçük olan Mini Cooper model araçları kullanarak trafiğe yakalanmadan kaçmaları gerekmektedir.

Filmi izledikten sonra “Daha yeni mi izledin?” diyenler oldu. Filmi izlerken beynimin derinliklerinden çok ama çok derinliklerinden gelen bi hisle “Sanki önceden ben bu sahneyi hatırlıyorum.” dedim. Şu köprü sahnesi… Ama diğer kısımlara dair hiç bir fikrim yok.

Jason Statham’ın tam ünlü olmadığı dönemlerdi herhalde. O kirli sakalı yoktu. Ama olsun böyle de iyiydi. Charlize Theron’un rolüne hayran kaldım. Filmde yaşadığı her türlü duyguyu izleyiciye hissettirdiğini düşünüyorum.

Aksiyon sahneleri tek kelimeyle harikaydı. Abartısız nefesimi tutup izledim diyebilirim. Bazı yerler oldu ki kalbim hızlı mı çarpıyor diye kontrol bile ettim.

Film güzel, senaryo güzel, oyuncular harika. Puanım 8/10.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...