Nebuamk? – AMK Spor Gazetesi

Bu gazetenin reklamları internette görülmeye başladığı andan itibaren gündemin en baş köşesindeki koltukta yerini aldı. Reklamı gören insanlar sadece 3 harfi gördüğü için reklama tıkladılar. Bunun bir spor gazetesi olduğunu anladılar.

Sayılı günler geçti ve 9 Haziranda gazete çıktı. Gazetenin çıkmasıyla birlikte gazete hakkında yapılan yorumların sayısı da arttı. Gazetenin çıkmasının ardından yapılan yorumların çoğu olumsuzdu. İnsanlar bunda haksız da değillerdi. Bu zamana kadar Türkçe dilinde yer etmiş olan bir küfür söylemine karşılık gelen amk kelimesi şimdi bir gazetenin adı olmuştu.

Bu gazetenin adının AMK olarak seçilmesini belli nedenlere bağlıyorum. Öncelikle bu işin içinde olanlar sosyal medyayı yakından takip etmiş olsa gerek. Yoksa 3 harfin bu kadar kısa bir sürede popülerleşeceğini bilemezlerdi. Durum böyle olunca gazete çıktından sonra gazete çıkmadan önce verilen reklamlar kadar reklamı yayıldı. Bunun büyük bir kısmı sosyal ağ sitelerinden yayınlandı. İnsanlar AMK gazetesi hakkındaki düşüncelerini profillerinde, sayfalarında paylaştılar. Böylece gazeteden haberi olmayan kalmadı.

Gazetenin adını duyanın aklına her ne kadar o küfür söylemi gelse de gazetenin asıl adının AMK olması bunu kastetmiyor. Hemen altında yazar Açık, Mert, Korkusuz. Sırf bunun için adamlara gidip dava açsanız hayatta kazanamazsınız çünkü yapanlar küfür ile ilgili hiçbir ifade barındırmadığını belirtir.

Gazete çıktıktan yaklaşık 1 gün sonra iş siyasal boyuta taşındı. AK Partinin neden bu gazeteyi kapatmadığı eleştirildi. Bu fikir bana göre çok basit bir fikir ve ortalığı karıştırmaktan bir işe yaramaz. Hem AK Parti neden kapatsın ki? Gazetenin içeriğinde birşey yok isminde birşey yok. Sadece ismi bir küfürü çağrıştırdığı için böyle bir yargıda bulunuldu. Ama dediğim gibi ismi 3 kelimenin baş harflerinden oluşuyor. Bir nevi subliminal mesaj bu.

Gazeteyi ilk çıktığı gün elime aldım ve okudum. Gayet tarafsız ve doğru haber yapan güzel bir spor gazetesi. İmla kurallarını dikkatlice inceledim. Bir tek yanlış bile bulamadım. Bu beni sevindirdi. Çünkü bu işini yapanların işini düzgün yaptığına işarettir.

İlerleyen günlerde bakalım gazetenin durumu ne olacak. Bekleyip göreceğiz.

Rate this post

Paylaş

6 Cevaplar

  1. Taylan Demiray dedi ki:

    resim çok fena olmuş be hocam 🙂

  2. Furkan Özden dedi ki:

    Adamlar işi biliyor AMK.

  3. Anonymous dedi ki:

    vay amk..

  4. Müjdat Sayar dedi ki:

    hay AMK YA NE GÜZEL Bİ GAZETE :)))

  5. Erhan dedi ki:

    Ya bu millet harbiden kafayı yemiş.
    Adamlar sırf dikkat çekmek için neler yapıyor.
    Bir de açıklamaları müthiş “Açık Mert Korkusuz” he tabi biz gerizekalıyız zaten demi bunu neden yaptıklarını anlamayacak kadar.

  6. Parlak Teneke dedi ki:

    Ak Parti ile olayı şuradan bağlamış olabilirler.
    AMK Gazetesi ; Sözcü gazetesinin çıkardığı bir spor gazetesi.

    Ayrıca birkaç kez de aldım güzel yani gazete,sayfa sayısı fazla ve ucuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...