Torchlight (2009)
Torchlight 2009 yılında Runic Games tarafından piyasaya sürülen RPG türünde bir oyundur. Genelde bu tarz oyunların bir sonu olduğunu düşünerek oynamayı pek sevmezdim. Ama oyunun içine girdiğimde bu kısmı gözardı edebileceğimi anladım. Oyunu yapanlar her bölümü özenle düzenlemiş her yeteneği özenle seçmiş gibi. RPG türü oyun severler için arşive atılacak cinsten bir oyun.
Oyunun grafikleri biraz animasyon filmi gibi dursa da eğlenceli bir oyun. Her efekt ekrana bambaşka bir güzellik katıyor. Pencerelerin ekrana gelişi, ekranın canımızın azalması durumunda sarsılması gibi.
Hikayeye gelirsek anladığım kadarıyla köyümüze canavarlar saldırıyor ve biz de bunun intikamını almak için yola koyuluyoruz. Birbirinden heyecanlı maceralara atılıp karakterimizi güçlendiriyoruz. Bölümleri geçtikçe canavar kestikçe tecrübe puanı ve fame puanı artıyor. Buradaki fame karakterimizin takma adı gibi birşey. Ona da ayrıca bir tecrübe puanı geliyor. İtemler 4 farklı renkle sınıflandırılmış Yeşil, Mavi, Altın Sarısı ve Mor. En güçlü sınıf mor renkli sınıf.
Güzelmiş.