5 kıtada 30’a yakın ülkede faaliyet gösteren Vodafone yakın zamanda attığı bir adımla kullanıcıların mutluluklarına mutluluk kattı. Bunun nedeni ise halihazırdaki internet paketlerine bir yenisini daha eklemesi.
Paketin adı Aylık Cepnet. Aylık Cepnet paketi şu an için daha yeni hizmete sunulduğundan ilk ay yarı fiyatına.
Aylık cepnet paketinde 250MB ve 500MB olmak üzere 2 adet seçenek mevcut. Aboneliğinizi iptal etmediğiniz her ay paketiniz yenileniyor. Eğer bakiyenizde lira yoksa yüklendiği zaman yenileniyor.
Aylık cepnet paketi görünüşte sınırlı gibi görünse de aslında sınırsız. Şöyle ki; Bu tarifelerin yer aldığı sayfada Esaslar kısmında şöyle bir açıklama mevcut.
Aylık Cepnet 250 MB tarifesi Aylık 14 TL karşılığında limitsiz data kullanımı sağlar ve ilgili pakette adil kullanım hakkı 250 MB tır. Adil kullanım miktarına ulaşılması durumunda kullanım dönemi sonuna kadar bağlantı hızı 96 kbps’ye düşer ve bu hız ile internet bağlantısı devam eder.
Yani demek istedikleri 250MB dolana kadar normal hız ile interneti kullanabilirsiniz. 250MB adil kullanım kotasını aşınca yine kullanabilirsiniz ancak bağlantı hızınız düşer. Bir başka açıdan bakarsak bu sınırsız bir paket. Aynı açıklamalar 500MB’lık paket için geçerli ancak şöyle düşünün. 250MB’ı aşınca bağlantı hızınız düşecek. 500MB’ı aşınca da düşecek. O yüzden bence fazla para vermeye gerek yok.
Ufak bir bilgi olarak eklemek istediğim birşey daha var. Eğer lira yüklerken lira yükleme limitlerine uymak zorunda kalarak 25 lira yüklemek istemiyorsanız 2 şekilde 7 ve 10 lira yüklemenizi tavsiye ederim.
Her ay bakiyenizden çekilen vergiler konusunda ise dikkat gerektirecek şöyle bir husus var. Bunu bizzat denedim. 7 lira ile 10 lirayı yüklerken arada fazla beklerseniz 7 liradan vergi kesiliyor. Eğer arayı kısa tutarsanız 17 lira bakiyeniz olduğunda 14 lira vergiden önce paketiniz için kesiliyor. Geri kalan 3 liradan çekilecek vergi varsa çekilir. Ben pakete abone olduğum ilk ay 5 aydır lira yüklemediğim için 5’i bir çekilmişti.
Kuzenim 3 yıldır Vodafone’un aylık 9.99 liraya sınırsız cepnet paketini kullanıyor. Fakat Vodafone bu paketi 01.11.2011 tarihinde yeni abone alımına kapattı ve yerine şu sayfaya şöyle bir açıklama koydu.
Aylık Cepnet Paketi 01.11.2011 tarihi itibariyle yeni abone alımına kapanmıştır. Aylık CepNet tarifemiz yerini 10 MB’dan 8 GB’a kadar her türlü İHTİYACA GÖRE YENİ MOBİL İNTERNET PAKETLERİMİZE bıraktı. Yeni paketlerimiz ile, mobil internet keyfini hız sınırı olmadan çıkarabilirsiniz. Mobil İnternet Paketleri Mevcut Aylık Cepnet kullanıcılarımız Cepnet paketlerini iptal etmedikleri sürece kullanmaya devam edebilirler.
Kuzenimde abonelikten çıkmadığı için paketi iptal etmiyor ve her ay yenileniyor. Zaten sınırsız cepnet paketinde de şu sayfada şöyle bir açıklama var.
Aylık Cepnet Paketi’nde adil kullanım kotası 100 MB’ tır. Adil kullanım kotanız dolduğunda 7,2 Mbps’ye kadar ulaşan erişim hızınız 96Kbps’a iner ve internet erişiminiz bu hızla devam eder.
Yukarda da dediğim gibi ha 250MB ha 500MB ha 100MB. Üçünün sonu da 96Kbps ama yine de seçim sizin.
Bu yazıyı da cepnet paketi sayesinde yazıyorum. Umarım faydalı bir yazı olur ve internet girmeyen ev kalmaz. Vodafone’a bu hizmetinden dolayı teşekkürü borç biliriz.
Bu yazı 2012 tarihinde yazılmıştır. Paket günümüzde geçerli değildir.
Günümüz tasarımı yapılan düğün elbisesi modelleri göz alıcı görsellikle desteklenmektedir. Burada düğün elbiselerinin kendi tarzınızı…
Eşofman takımı hemen hemen her kişinin mutlaka bir kaç takımı olduğu bir giysi türüdür. Eşofman takımı hem…
Evren Sungur hem sanat alanında gelişmiş olan hem de kendini son zamanlarda oldukça fazla gösteren…
Bir WordPress sitesini ilk kez başlatmak çok zor görünebilir. Örneğin, WordPress'e yeni başlayanların çoğu, bir…
Eski adıyla SinBin Studioları tarafından geliştirilen RaceRoom Racing Experience yarış simülasyonu büyük bir güncellemeye daha…
Kendisine has çalışma stili ile birlikte ortalama 40 metre gelinlikten emiş yeteneğine sahip olan traktör…