Beklenmedik Windows Anytime Upgrade Macerası

Takvimler 2 Şubat 2013 tarihini gösterirken bir öğle vakti kuzenim bize geldi. Genelde kuzenimle yılda 2 yada 3 kez bir araya geldiğimiz için arşiv paylaşımı yaparız. Film olsun oyun olsun belge olsun ne var ne yok bilgisayarlarımıza kopyalar dururuz. Bu sefer arşiv paylaşımından daha önemli birşey vardı. Windows 7 Ultimate yüklemek. İkimiz de zamanında Exper bilgisayarlar için hazırlanmış olan Windows 7 DVD’si ile bilgisayarlarımıza Windows 7 Starter işletim sistemini yüklemiştik. Windows 8 çıktığı sıralarda her yerde herkes Windows 8 yüklediğini çok iyi bir sistem olduğunu söylüyorlardı. Ama ben torrent sitelerinden Windows 8 aramak yerine Windows 7 Ultimate’i aramayı tercih ettim. İndirdim ve yükledim.

Fakat şöyle birşey vardı. İndirdiğim dosya .iso olduğundan format atmak için bir masaüstü lazımdı. Masaüstünden tıklayayım ki format atsın. İşte sorunlar burada çıkmaya başladı. Kuzenim geldiği gibi laptopu elime alıp hemen işlemi yapmaya başladım. Arada bir ekrana baktığım için bazı adımları görmeyince sorun çıkıyor. O yüzden ekrana en son baktığımda siyah ekran vardı. Ondan bir 10 dakika sonra tekrar baktığımda yine siyah ekran vardı ve bastım reseti. Sonrasında iş içinden çıkılmaz hâl aldı. Yaklaşık yarım saat kaldığı yerden devam ettirmeye çalıştım ama hiçbir tepki vermedi.

Ben de -nedense Exper’in Windows 7 DVD’si aklıma gelmedi- Windows XP CD’si ile yarım kalan formatın yerine XP’yi yükledim. Böylece ne var ne yok hepsi çöpe gitti. Halbuki Exper’in Windows 7 DVD’si ile format atsam dosyalar Windows.old klasöründe duracaktı. Tabi bunların hepsi XP’yi yükledikten masaüstünü gördükten sonra aklıma geldi. Bunları yaparken bir yandan da kendi bilgisayarımdan konuyla ilgili araştırma yapıyorum. İşte tam bu anda Windows Anytime Upgrade denen şeyi öğrendim. Ve aklıma o zekice fikrim geldi. Doğrudan Ultimate’i yüklemek yerine önce Exper’in Windows 7 Starter DVD’sinden format atıp üstüne yükseltme yapıp Ultimate’e yükseltecektim. Experi yükledim ve direkt olarak denilen yere Denetim Masasına girip Windows Anytime Upgrade seçeneğini seçtim. İnternetten bulduğum bir kodla internet bağlantısı yokken yükseltme işlemi başlatıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra herşey yolunda gitti ve aşağıdaki görüntü ortaya çıktı.

Bana ilginç gelen olay şu: Windows 7 Starter DVD’sinin içinde Ultimate’te olan tüm özellikler var ki internete bağlanmadığım halde bildiğin Ultimate oldu Starter. Yani 10 dakikalık olan işi 2 günde bitirmiş biri oldum. Eğer sizin de başınıza gelirse deneyin derim.

Rate this post

Paylaş

6 Cevaplar

  1. Bende iki üç gün önce öğrendim bu upgrade seçeneğini . Starter yüklüydü pc de . Hemen home premium kodunu buldum yaptım gerçek tende çok kullanışlı değil mi ? 😀

  2. Arda Erakman dedi ki:

    Windows 7 tüm sürümler var 32 ve 64 bit olarak 🙂

  3. Furkan Özden dedi ki:

    En sonunda “Bu muydu abi ya!” dedim resmen. Çok basitmiş gerçekten.

  4. Cekingen dedi ki:

    Windows 8’in çok iyi bir sistem olduğu söyleyenler yalan söylemiş 🙂 Sen bence en iyisini yapmışsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...