Gangster Squad (Suç Çetesi) 2013

Gangster Squad Banner

1949 yılının Los Angeles’ındayız. Mickey Cohen (Sean Penn) elinde bulundurduklarıyla yetinmeyip gücüne güç katmak isteyen gözü doymaz bir acımasız mafya lideridir. Yasadışı yollarla elde ettiği paralar sayesinde şehrin yönetimini elinde bulunduran mafya lideri Mickey’in aynı zamanda kontrol altında tuttuğu polis ve politikacılar vardır. Bu güce şimdiye kadar karşı koyamamış birinin olması polis teşkilatının en cesur teğmeni Teğmen John O’Mara‘yı (Josh Brolin) yıldırmaz. Kendisinin ve Jerry Wooters‘ın (Ryan Gosling) liderliğinde Los Angeles Polis Departmanından topladığı adamlarla şehri ele geçirmiş bu büyük gücü yok etmek için işe koyulurlar.

Fragman

Şu ana kadar izlediğim mafya temalı filmler fazla değildir. Klasik olanları izleyip bıraktım. Eski yıllarda çekilen mafya filmlerini şimdiki zamanın kan efektleri, silah efektleri vb. ile karşılaştırınca arada büyük bir fark olduğunu anladım. Efekten ziyade o sahneyi izlediğiniz anda eski ve yeni arasında fark olduğunu görüyorsunuz. Eskide kendinizi filmde öldürülen adama acı duyarken buluyorsunuz veya onu vuran adamın acımasızlığını hissedebiliyorsunuz. İşte Gangster Squad da böyle bir film.

2013 yılında çekilmiş olmasına rağmen bana eski filmleri izlerken hissettiğim duyguları yaşattı. Daha oyuncu kadrosunu bile anlatmaya başlamadım. Belki filme şimdiden içiniz ısınmıştır. Hemen kadroyu veriyorum. Emma Stone, Ryan Gosling, Josh Brolin ve Sean Penn. Oyuncuların yaşadığı tarihe bakıp filmin geçtiği tarihe baktığımda aradaki farkı hiç hissettirmediklerini gördüm. Bu başarıyı her oyuncu yakalayamaz. Filmin senaryosunun diğer mafya filmleri ile benzerliği oyuncuların üstün performansı sayesinde farklılığa dönüşmüş. Puanım 10/10.

Furkan Özden

9/10

2013 yılında çekilmiş olmasına rağmen bana eski filmleri izlerken hissettiğim duyguları yaşattı. Daha oyuncu kadrosunu bile anlatmaya başlamadım. Belki filme şimdiden içiniz ısınmıştır. Hemen kadroyu veriyorum.

Paylaş

3 Cevaplar

  1. Eski filmlerin büyüsü efekt değil bence doğallığı olsa gerek. Örnek; Scarface

    • Furkan Özden dedi ki:

      Aslında onu anlatmaya çalıştım ama tam olmadı.

      Eskide kendinizi filmde öldürülen adama acı duyarken buluyorsunuz veya onu vuran adamın acımasızlığını hissedebiliyorsunuz.

  2. Arda Erakman dedi ki:

    Sağlam film gerçekten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...