47 Ronin (2013)

47 Ronin Movie Poster

47 Ronin, sadakatin ve onurun omuzlarda yükseldiği uzak doğunun gizemli atmosferinde geçen gerçek bir hikayenin filmi. Japonya’nın Shogun liderliğinde eyaletlerle yönetildiği ve her eyalet liderinin samuraylarıyla topraklarını koruduğu dönemde geçen öykü, doğaüstü varlıklar, canavarlar, cadılık ve büyü gibi kavramlarla mistik bir ülke sunuyor.

Fragman

Carl Rinsch‘in yönetmen koltuğuna oturduğu filmin senaryosu Hossein Amini ve Chris Morgan tarafından kaleme alınmış. Filmin başrollerinde ise Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada ve Kô Shibasaki bulunuyor.

Derebeyleri Lord Asano (Min Tanaka), rakip beyliğin derebeyi Lord Kira (Tadanobu Asano) tarafından İmparator Shogun Tsunayoshi‘nin (Cary-Hiroyuki Tagawa) Ako’ya düzenlediği ziyaret sırasında suikast ile öldürülmesi ve Shagun tarafından Ronin ilan edilmeleri 47 samurayın intikam almak için birleşmesine sebep oluyor. Bu kan davası uğruna 47 samuray bir araya gelip başa gelen yeni derebeyini devirmek ve derebeylerinin intikamını almak için türlü testlerden geçerek maceraya atılıyorlar. Bütün bunlar olurken birçok Japon efsanesine tanıklık ediyoruz ve 47 ronin ihtişamlı mekanlardan geçerek filmin büyüsüne büyü katıyor. Özellikle mekanların izleyiciye sunum şeklini çok beğendim. Genellikle bu tür filmlerde mekan tasvirleri filmi ayakta tutan ögelerin başında gelir. 47 roninde de buna çok dikkat edilmiş. Kurgu ‘intikam’ olarak algılansa bile özünde intikam olmayan Çin ve Japon kültürlerinin aktarıldığı filmlerde olduğu gibi fedakarlık, sadakat, onur ve irade gibi kavramlar senaryo ile harmanlanarak karakterler aracılığı ile izleyicinin beğenisine sunulmuş. Film ne kadar fantastik kategorisi altında yer alsa da filmde bulunan mitolojik ögeler tam kıvamındaydı. Ne çok efsanevi ne de çok sıradan.

Keanu Reeves, film afişlerinde ne kadar önplanda dursa da filmde tam bir başrol oyuncusu olamamış. Ama izlerken asıl başrol oyuncusunun o olduğunu anlamakta da pek zorlanacağınızı zannetmiyorum.

Film ‘PG-13’ sertifikası (+13 yaş sınırı) almış olsa bile ailenizle beraber izleyebileceğiniz ve birçok ders çıkaracağınız muhteşem bir yapım.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...