Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar (2013) Diyarbakır DT

Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar (2013) Diyarbakır DT

Oyunda ünlü ve başarılı bir besteci olan Vernon Gersch ile henüz kimsenin tanımadığı beş parasız söz yazarı Sonia Walsk arasındaki imkânsız aşk anlatılıyor.

Birbirine zıt iki insanın bir araya gelme çabalarını ve bu yolda seyircinin kendi şarkısını söyleyip imkânsız aşka tanıklık edeceği oyun Türkçemize Yeşim Gökçe tarafından çevrilmiş.

Outer Critics ve Theatre World ödülüne hak kazanmış olan bu yapım yaşayan en önemli tiyatro yazarlarından Neil Simon tarafından yazılmış. Oyunda besteci Marvin Hamlisch ile söz yazarı Carole Bayer Sager arasındaki aşkın gerçek hayattan hikayesini anlatıyor. Bu müzikli oyunun şarkıları da tahmin edersiniz ki tanınmış besteci Marvin Hamlisch tarafından bestelenmiş ve sözleri Carole Bayer Sager tarafından kaleme alınmış.

Yönetmenliğini İskender Altın’ın yaptığı oyunun minik bir oyuncu kadrosu var: Vernon Gersch rolünde Niyazi Özgün Çoban, Sonia Walsk rolünde ise Gonca Coşkun.

Bu da bir oyunu sadece kadronun ayakta tuttuğunu değil kadro ve senaryonun beraberce ayakta tuttuğunun kanıtı niteliğinde. Öyle ki oyuncular az olsa bile senaryonun bu denli sizi içine çekişi kendinizi bambaşka bir dünyada bulmanıza neden oluyor. Oyunun kostüm tasarımlarını yapan Funda Karasaç’ı tebrik etmek isterim. Vernon’un kıyafetleri için fazla uğraşmağa değmez ama Sonia karakterinin kıyafetlerini tam anlamıyla üstüne oturmuş. Böyle samimi ve çocuksu karakterini önplana çıkaran kıyafetler kullanılmış oyuncunun üstünde. Mekâna gelecek olursak, bu yazıyı yazmadan önce yaptığım araştırmalar neticesinde bazı şehirlerde mekân tasarımının seyirciyi hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyorum. Benim izlediğim sahnede arkaplan kocamandı. Boydan boya sahneyi kaplıyordu. Bunun sonucunda sahnedeki oyuncuların arkasında dev pencereler ve dev duvarlar oluşuyordu. Diğer şehirlerde de tam tersi olmuş sanırım. Mekân tasarımını bu yüzden pek sevemedim. Bu eksiği sebebiyle çok dikkat dağıtıyordu. Oyunun müziklerinde dikkat ettiğim kadarıyla orjinaline sadık kalınmaya çalışılmış. Çünkü şarkıyı Türkçe söylerken bazı kısımlar kulağa batıyordu.

Oyunculardan iksine de diyecek lafım yok ama bana göre öne çıkan oyuncu Gonca Coşkun’du. Belki hiperaktif bir genç kızı canlandırdığı için böyle düşünüyor olabilirim ama en azından Niyazi Özgün Çoban’ı gölgede bırakmamış.

8 yaş üstü için uygun olan bu oyunu şehrinize geldiğinde kaçırmamanızı öneririm.

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

  1. Ufuk Silik dedi ki:

    gerçekten gidilecek bir oyunmuş ama kaçırdık işte 🙁 değerli bir eleştiri olmuş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...