The Walking Dead 4. Sezon Final Değerlendirmesi

The Walking Dead Season 4 Final

İşte o gün geldi. Dördüncü sezon için gün saydığımız günler geride kaldı ve The Walking Dead ekibi efsanevi bir finalle 4. sezona son noktayı koydu. Sezonun ikinci yarısına biraz durgun devam etmiş olmasına rağmen gerilim bir an olsun azalmadı. Dördüncü sezonda insanlığın son zamanlarında insanların nasıl acımasız yaratıklara dönüştüğüne şahit olduk. Rick’in artık eski haliyle ipleri kopardığını fark ettik. Ne kadar mücadele ederse etsin böyle olacağı belliydi. İyi mi oldu? Kötü mü oldu? Bilinmez ama şu an kendisi ve grubu için tam bir lider havasına bürünmüş durumda. Öte yandan finaldeki son sahnede karakterlerin Rick’e bağlılığı gözlerinden okunuyordu. O konteynerden çıktıkları an olacakları hayal bile edemiyorum. Ellerinde silah da yok ama Rick’in silahsızken neler yaptığını hepimiz gördük.

Daryl’in beşinci sezondaki yerini Rick’in akıl hocası olarak görüyorum ki bu tam anlamda bir akıl hocalığı değil. Arkadaşvari bir rolle Rick’in yanında gruba liderlik edebilir. Şu an kendi yeteneklerinin ve kapasitesinin doruk noktasına ulaşmış durumda.

Carl sanki bir çıkmaza girmiş gibiydi son bölümlere doğru. Fakat final bölümünde kendilerinin ‘KİM’ olduklarını, ‘KENDİ’nin kim olduğunu ve gruptaki rolünü anladığını düşünüyorum. Babasıyla arasındaki bağın en kuvvetli olduğu sezonu da beşinci sezon olarak görüyorum. Ama koca sezon… Her şey değişebilir.

Glenn ve Maggie’de ise gözüpek bir çift havası görüyorum. İkili, birbirinden ayrı düştükleri zamanlarda resmen hayattan soğuyorlar. Ama bir araya geldiklerinde de hayata sımsıkı tutunmayı başarıyorlar ve bir aradayken tek yumruk olmayı da biliyorlar.

Carol’ın işini daha üçüncü sezondan sağlama aldığını düşünüyorum. Bu sezonda masum bir kızı nasıl acımasızca öldürdüğünü gördüm. Hemen kendi kendime ‘Aynı yerde Rick olsa ne yapardı?’ diye düşünmeden edemedim. Randall’ın başına ne kadar iş açtığını unutmadık herhalde. Ama bugünden sonra Rick onu tekrar yanına alır mı? Böyle de bir soru var kafamda. Tyreese’in olanlar karşısında verdiği tepki sanırım Carol’ın gruba girmesine referans sağlayacak.

Demem o ki: Ne kadar ay ne kadar yıl ne kadar sezon geçerse geçsin The Walking Dead’deki gerilim bir an olsun azalmayacak. Senaristler ve oyuncu kadrosu sağolsun, her zaman üstüne bir şey koymayı biliyorlar. Dizinin takdir ettiğim yanı da bu zaten.

İşin ilginç yanı da şu: Normal bir bölüm sonu gibi final yapıldı. Ama bir şey demiyorum. Her yazımda vurgularım. The Walking Dead ♥

Yine her zamanki gibi şimdiden beklediğimize değecek bir sezon görüyorum önümüzde. Umarım her şey istediğimiz gibi olur. Kalın sağlıcakla.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...