Merhaba dünya!

cat-with-glasses

Eveeeet. Şu an bu kelimeleri yazarken saat 00:38’i gösteriyor. Dün, 10 Haziran 2014 tarihinde saat 23:32’de Blogger serüvenime son verip wordpress’e geçtim. Yaklaşık bir haftadır tema arıyordum. Bir yandan da Blogger’ı WordPress’e aktarırken karşılaşabileceğim sorunları masaya yatırıyordum. Hosting servisimi sağladıktan sonra bunların hepsi bir araya gelip bir gün boyunca bilgisayarda kalmama neden oldu. Ve şu an bu yazıyı wordpress panelinden yazıyorum.

Şu yazımda yeni domaine geçtiğimde yaşadığım heyecanı ve geçişten sonra doğacak sorunlardan dolayı oluşacak problemleri dert edip endişelenmemin nedenlerini yazmıştım. Aynı şeyi ve daha da fazlasını Blogger’dan WordPress’e geçerken yaşadım ama sağolsunlar o zaman yanımda olanlar şimdi de yanımdaydı. Bana güven verdiler ve sonunda bunu da yaptım 🙂 Artık bundan sonra  Wordpress ile yoluma devam edebilirim sanırım.

Hazır lafı geçmişken birkaç istatistik bilgisi ekleyeyim. — Az önce Blogger paneline girip custom domain seçeneğini devre dışı bıraktım. WordPress’e geçtiğimde  2009’dan bu yana blogumu ziyaret eden kişi sayısı 2,086,029. Sonra footer’ın üçüncü sütunundaki İstatistikler bölümündeki alanda ‘124 e-bülten abonesi ve 224 Google+ takipçisi bulunan bu blogun 21 kategori altında paylaşılan 1062 gönderisine 2752 yorum yapılmıştır.’ yazıyor. Ve bu yazının üstüne gelindiğinde de ‘Son güncelleme: 11 Haziran 2014 Çarşamba 00:48 GMT+02:00’ yazıyor.

Şöyle blogumun Blogger’daki halini de koyayım 🙂

furkanozden-blog-hatira

Geçişte yaşadığım en büyük sorunlardan biri aktarmadan sonra kategorileri etikete dönüştürüp hangilerinin kategori olarak kalacağını seçmekti. Yaklaşık ~2200 etiketten 55 kategori ayırıp gerisini etiket yaptım. Sonra thumbnail sorunu geliyor tabi. Resimlere otomatik olarak öne çıkarılmış görsel ekleyen bir eklenti bulup onunla da bu sorunu hallettim. WordPress’in en sevdiğim yanlarından biri de bu işte 🙂 Aktarmadan sonra Facebook OGP, Twitter Card, Seo ayarları derken bi’ baktım herşey bitmiş.

Artık bundan sonra n’olur bakalım. WordPress’e geçince yapacaklarımı listelemiştim. Onları yaparım herhalde. Ama bundan sonra gönül rahatlığıyla delicesine yazı girebilirim artık. Geleneği bozmadan aşağıdaki günün anlam ve önemini belirten şarkı da benden size gelsin. Hadi kalın sağlıcakla…

Rate this post

Paylaş

16 Cevaplar

  1. Samimi Blog dedi ki:

    Öncelikle hayırlı olsun.Yeni temanız eskisine göre daha kaliteli ve profesyonel olmuş.Size bir şey soracağım.Web sayfasının resmini nasıl yukarıdaki gibi alabiliyoruz.

  2. Onur Batur dedi ki:

    Hayırlı olsun kardeşim, Başarılar. 🙂

  3. Arda dedi ki:

    Artık seneye biz de geçeriz 😀 İyice öğren bu WordPress’i de Blogger da olduğu gibi senin çıraklığından bir usta olayım ^^

  4. Kralizasyon dedi ki:

    Öncelikle hayırlı olsun…

    Aynen, ben de senin yaşadığın sıkıntıları yaşamıştım ilk geçtiğimde. Çok sıkıntılı şu katogeri ve thumbnail olayı.

  5. Oğulcan dedi ki:

    Kardeşim hayırlısı olsun. Açıkcası blog aleminde sen ‘blogspot’ ve o temayla özdeşleşmiş olmana rağmen bu tasarım da bir hayli yakışmış. Ama bana sorarsan ‘mavi’ bi tema seni daha çok yansıtacaktır 🙂

  6. mustafa dedi ki:

    ben uzun zamandır senin blogunu takip ediyorum.sanırım daha öncede wp’den blogger’a geçmiştin yanılmıyorsam..ancak en dogru kararı suna vermişsin gibi görünüyor.bende blogger kullanıyorum fakat ceşitli sebeplerden dolayı wp ye geçmek istiyorum neredeyse 1 aydır bu konuyu düşünüyorum ama geçiş yaparken bir çok sorun ortaya çıkacak,host ile domaini nasıl sorunsuz sekilde wp ya tasıyacagım..buna bir çözüm bulamadıgım için bir türlü wp ye geçemiyorum :/ bana bir yol gösterebilir misin furkan ?

    • Furkan Özden dedi ki:

      Valla arkadaşlara çok garip geldi ama ben önce hostingi alıp sistemi kurdum. Temayı ayarladım. Yazıları aktardım. Geçiş ayarlamalarını yaptım. Son rutüşları da yaptıktan sonra domain’in NS’lerini hosting firmasının NS’leri ile değiştirdim. Böylece geçiş sürecinde blogumu ziyaret eden kişiler herhangi bir hata sayfasıyla veya benzeri bir sorunla karşılaşmadı.

  7. Rıza dedi ki:

    Ulan Google. Nası da aldık elinden Furkanı! 😀 Hayırlı olsun kanka 😀

  8. Hasan dedi ki:

    Merhaba abi ! Gerçekten mükemmel bir iş çıkartmışsın ortaya. En başından bu yana WordPress kullansaydın çok daha iyi olurdu. İnşallah öne çıkarılmış görseller ileride sorun oluşturmaz.

  9. Erdem OFLAZ dedi ki:

    Merhaba Furkan kardeşim. Öncelikle yeni platformun hayırlı olsun. Bende bloggerdan wordpress e geçmek istiyorum. Acaba ziyaretçilerinde düşüşler oldumu mesele bloggerdayken günlük kaç ziyaretçini vardı ve wordpress de şu an kaç ziyaretçi geliyor günlük.. Çok zor bir işlem değilse hemen bende geçmeyi düşünüyorum . Bu yazın belkide beni wordpress e postalayacak :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...