PS3’ü VGA Girişli Bilgisayar Monitörüne Bağlama Rehberi

PS3’üm elime geçtiği anda yanında verdikleri kabloyla PS3’ü televizyonun SCART girişine bağlamıştım. Sonra TV’nin çözünürlüğünün 576p olduğundan dolayı yazıları okuyamadığımı ve birçok görselin birbirine karıştığını fark ettim. Bu nedenle de PS3’ü bilgisayar monitörüne bağlamayı tercih ettim. Şimdi size bunu nasıl yaptığımı tek tek açıklıyorum.

Öncelikle Playstation® 3 oyun konsolunuzu aldığınızda yanında sadece aşağıdaki görselde belirttiğim kabloyu (ya da aynı işlevi yerine getiren benzer bir kablo) veriyorlar. (Bazı ürünler kampanya dahilinde HDMI kablosuyla gelebiliyor.)

PS3 Scart Kablosu

Biz konsolumuzu bilgisayar monitörüne bağlayacağımız için bu kabloya ihtiyacımız olmayacak. İhtiyacımız olan sadece bir çevirici. Aynen aşağıdaki görselde yer verdiğim gibi.

hdmi-vga-converter

Görsele dikkatle baktığınızda çeviricide bir de ses girişinin olduğunu göreceksiniz. PS3’ünü bilgisayar monitörüne bağlayıp kullanmak isteyenlerin çoğu sesi işin içine katmıyor. Bu yüzden çeviriciyi alırken arkasında bu şekilde bir girişin olmasına dikkat edin. Ürünü internet üzerinden alacaksanız mutlaka almadan önce satıcıya sorun. Bu ürün dışarda ~50TL civarında ama internet üzerinden yarı fiyatına satın alabilirsiniz.

Bu çeviricinin yaptığı olay görüntüyü HDMI çıkışından aldıktan sonra dönüştürüp VGA çıkışına vermek. Fakat benim gibi hataya düşüp sakın aşağıdaki üründen almayın.

hdmi-vga

Bu kablo görüntüyü alıp HDMI destekli bir monitöre vga girişinden verir. Belki de böyle bir hataya düşmem sizlerin yanlış karar vermemesi için yararlı olabilir 🙂 Neyse ki geri iade etmek üründen pahalıya geldiğinden geri vermedim. Bakarsınız ilerde lazım olur.

Asıl işlemimize gelelim. Kullanacağımız çevirici yukarıda resmine yer verdiğim beyaz renkli çevirici. Benim kullandığım monitörün modeli ise LG FLATRON E2240S.

Başlangıç

Çeviriciyi aldıktan sonra oyun konsolunuzun arkasında HDMI OUT kısmına takın.

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi

Daha sonra ses çıkışı için hoparlörün jak fişini çeviricinin ses girişine takın.

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-2

Monitörü bilgisayara bağlamak için kullandığınız kabloyu ekran kartından çıkarıp çeviriciye bağlayın. Monitöre takılı olan tarafa dokunmanıza gerek yok.

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-3

Buradan sonra ayarları sağlamlaştırıyoruz. Ben ilk olarak TV’ye bağladığım için konsol ayarlarındaki konektör tipi AV MULTI / SCART olarak otomatik ayarlanmıştı. Bu nedenle PS3 kapalıyken açma/kapatma tuşuna açılıp tekrar kapanana kadar basılı tutun. Ardından konsolu tekrar açtığınızda ekran ayarları sıfırlanmış olacak ve aşağıdaki gibi ayarları yapabileceksiniz.

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-4

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-5

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-7

Buradaki ayarları resimdeki gibi yapmanız yeterli. %99 ihtimalle bağlantıyı yapacağınız monitör 720p ve 1080p çözünürlüğü destekliyor olması gerekir. Ben buradaki 1080i seçeneğini seçtiğimde monitörümde ‘OUT OF RANGE’ (aralık dışında) uyarısı aldım. 1080i’nin vikipedi sitesindeki açıklaması ise şöyle:

Her yatay çizgideki piksel sayısı 1920, dikey çizgideki piksel sayısı ise 1080’dir. Yaklaşık olarak 2,1 milyon piksel bulunmaktadır. 720p yüksek çözünürlüklü video moduna göre, 1080i modu daha fazla sarsıntılı olmasına karşın, 720p’ye göre daha fazla detaylı bir gösterim sunmaktadır.

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-8

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-9

Bu kısımda ‘Son’ seçeneğini seçip işlemi bitirebilirsiniz. Ama ne var ne yok görmeniz açısından devamını da fotoğrafladım.

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-10

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-11

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-12

ps3-vga-girisli-bilgisayar-monitorune-baglama-rehberi-13

Yaptığım işlemi elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur. Keyifli oyunlar dilerim 🙂

Rate this post

Paylaş

196 Cevaplar

  1. mustafa umut dedi ki:

    Ben bu aletden aldım mönitörüm ün modeli şu :Samsung 920 Nw: aparatın hdmi girişini ps3 e diğer vga girişinide aparata taktım çalıştırdım ama görüntü yok bi el at gözünü seveyim aparat şu http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/hdmi-to-vga-donusturucu-cevirici-converter-ses-122697868 aynısı ama çalışmadı kazıklandıkmı acep 😀

    • Furkan Özden dedi ki:

      Verdiğiniz markanın özelliklerinde Aspect Ratio: Widescreen – 16:10 yazıyor. Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir. Otomatik olarak eklemeyi denerseniz belki sorun çözülür. 720p/1080p çözünürlükleri destekleyen VGA çıkışlı bir monitör bu. Yani bu işlem için uygun görünüyor.

  2. mustafa umut dedi ki:

    o nasıl olucak yeni elme geçti de ps3 ve mönitör tam bilgim yok birazda bu konulardan uzağım

  3. mustafa umut dedi ki:

    mönitör mü değisicek 😀

  4. mustafa umut. dedi ki:

    anladım abicim galiba ps3 video çıkışı ayarlarından bir penceredeki programlamayı otomatik olarak ayarlıycaz heralde doğrumudur görüntü filan kötü olurmu kafamda soru işaretlerim var olursa çare monitör

  5. mustafa umut dedi ki:

    yok kardeşim herşey eimde adım adım uyguladım ama görüntü gelmiyor

  6. özkan dedi ki:

    Bende monitöre dhmı\ebu çevirilerini ile bağladım. Ses sorununu nasıl çözerim?

  7. Metehan dedi ki:

    Bu cihazın Tam Adı NEDİR?

  8. Yücel dedi ki:

    Kardeşim Allah razı olsun Alet Güzel Anlatımında Güzel Yardımın dokundu 😀

  9. furkan dedi ki:

    kabloyu nerden aldığını söylermisin

  10. Kadir dedi ki:

    Abicim sen o dönüstürücüyü nereden aldın link atabilir misin ?

  11. cumhur dedi ki:

    Furkan Allah gönderdi seni bana, bu yukarıda anlattığın ve çözdüğün sorun bende de var yani ps3ü projektöre nasıl bağlarım projektörde vga girişi var aşağıda ki ürün bu işi çözermi, bi yardım lütfen
    http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/hdmi-to-vga-cevirici-donusturucu-kablo-sesli-132453000

  12. Yücel dedi ki:

    Benimkinin modelı s-lınk hvs10 Herşeyi doğru yaptım Ekran Açılıp kapanıyo görüntü Gidip geliyo… Nedeni nedir acaba =?????

  13. Emre dedi ki:

    Bende SAMSUNG S22D300H 21,5 inç Full HD LED Monitör var fakat bu adaptörü taktığımda görüntü saniselik gelip gidiyor arkadaki vga girişi ve hdım girişi biraz oynuyo fakat hdmi kablosu taktığımda sorunsuz Çalışıyor ne yapabilirim bu konuda?

  14. Barış dedi ki:

    Abi benim monitör philips 190V . 1 saattir uğramşıyom ama olmuyo ekrana bişe gelmiyo

  15. medusa dedi ki:

    Tesekkur ederim kardesim.Aciklaman olmasa cok ugrasicaktim.Gayet sade ve net anlatmissin.Eline saglik.

  16. batu dedi ki:

    meraba, abicim ben ps3 alıcam kesın kararım haftaya alıcam.Ama ekran konusunda sıkıntı var.Salondaki tv de bana yer kalmaz emınım.ucuz ps3e uyumlu monitorün linkini atsana sana zahmet bide diğer aparatların linkini atarsan memnun olurum

  17. Berkay dedi ki:

    Kardeşim ben senın soyledıgın herseyı yaptım çeviricilerimiz de aynı. Oyunumu falan gayet guzel oynuyorum ama goruntu gıdıyor 5-10 sanıye gelıyor sonra tekrar gerı gidiyor bazen hıc gelmıyor bende bi hayli sinirleniyorum doğal olarak bunun çözümünü önerirmisin bana? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  18. ibo dedi ki:

    Abi benim vga hdmı bağlama kablosunda kulaklık girişi yok napcam

  19. Bora dedi ki:

    Byler Hp monıtoründe calıstı fakat LG De calısmıyor yardım edin

  20. ahmet dedi ki:

    Furkancım dönüştürücünün yanındaki koblone ne işe yarıyor

  21. berkay dedi ki:

    merhabalar ben http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-215-e2270swn-genis-ekran-led-monitor.html#ozellikler linkindeki monitöre sahibim bu mönitöre ps3 ü bağlamak için hangi dönüştürücüyü almam gerekiyor linkini atarmısınız ?

  22. Furkan Koca dedi ki:

    Ya arkadaşlar ben o arkadaşın gösterdiği beyaz çeviriciden almak istiyorum linkini verirmisiniz aslında tam olarak anlamadım birde nasıl yapmam gerektiğini ve özelliklerini söylerseniz sevinirim görüntüde bir sıkıntı fln olurmu veya seste ? Şimdiden tşk. 🙂

  23. sabahattin dedi ki:

    ben aldım senin söylediğin kabloyu taktım motüre ekran geliyor on numra ama oyuna girince ekran siyah oluryor açılmıyor oyun cdsinin cıkarınca hersey normale dönüyor oyunu takınca ekran gidiyor lütfen yardım et

  24. bakalım olucak ama olucak gibi mantıklı geldi bana suan evde yatıyor ps3 kutu dahil açmadım 😀 😀

  25. Samet dedi ki:

    Abicim o beyaz çeviriciden aldım herşeyi sorunsuz yaptım ps3 de power tuşuna basarak 2 bip sesinden sonra sıfırladım Monitöre “Out Of Range” yazısı geliyo sorun benim monitördemi yoksa aparatamı hala çözemedim yardımcı olursan sevinirimm

  26. Samet dedi ki:

    Abicim bide Monitörün özelliklerini veriyorum:
    Asus VH192
    17.4in×15.2in×8.3in

    Çözünürlük-1366×768

    75Hz
    80kHz

  27. alperen dedi ki:

    Monitorlerin tv ozelligi olmasi gerekiyomu sorun bumu

  28. alperen dedi ki:

    Yok abi aldim olmadi power seving mode diyo 35 tlye aldim 2 saniye power seving mode diyo sonra turuncu ekran geliyo napicam ortada kaldim yardim et monitorun markasi lg flatron L1953S

    • Furkan Özden dedi ki:

      Kardeşim Power Saving Mode uyarısında monitör herhangi bir sinyal almadığı için o moda geçiş yapıyor. Ya kabloyu tam takamadın ya da kablo sorunlu. Turuncu ekran hakkında bir fikrim yok.

  29. Said dedi ki:

    Kardeşim Ben Senin Dediklerinin Aynısını Yaptım Ekran Gelmiyor . Belki Sorun Monitörde dir Dedim Başka Monitörde Denedim Onda da Ekran Gelmedi Acaba Playstation da mı Sorun Benim ki Süper Slim . Lütfen Yardım Et

  30. Oğuz Gül dedi ki:

    Merhabalar. Yaklaşık iki gündür internetteki bütün yazılıları okuyup bütün videoları izlediğimi söyleyebilirim. Monitörümün modeli http://www.manualmonitor.com/aoc-2236swa aldığım converter ise http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_HAMA-54569-HDMI-VGA-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC,103452,504955,1799381.html?langId=-14 ancak ekranda görüntü almayı bir türlü başaramadım. Anlatılan bütün özelliklere sahip iki cihaz gibi görünmekte. Yardım lütfen

  31. Oğuz Gül dedi ki:

    SYSTEM NOT SUPPORT uyarısı vermekte monitör

  32. Fethi Bozkurt dedi ki:

    Herseyi yaptım ama görüntü var, ses yok bunu nasıl düzeltebiliriz ?

  33. Fethi Bozkurt dedi ki:

    Bir ucunu dönüstürücüye taktım. Diğer ucunu nereye takarsam ses alabilirim. Eğer sonra yine ses alamazsam ne yapabilirim ?

    • Furkan Özden dedi ki:

      Herhangi bir hoparlörün jak fişini takmanız yeterli. Yanında gelen AUX kablosunu takmayacaksınız. Bilgisayar hoparlörünün jak fişini takacaksınız. Sanırım siz AUX kablosuyla deniyorsunuz.

  34. Fethi Bozkurt dedi ki:

    Bilgisayar hoparlörlerini de denedim ama olmadı nedense. Kulaklıkla filan denedim ses gelmedi. Facebook hesabın var mı acaba şunu hemen bi halledersek cok iyi olcak. 🙂

  35. Furkan dedi ki:

    Teşekkur ederim kardeşim sağolasın.

  36. Efe Ekrem dedi ki:

    abi acil yardım et lütfen ya ben ps3 ü senin yaptığın gibi tamamen ayarlayıp açtığımda monitöre görüntü gitmiyor monitörde no signal yazıyor yapabiliceğim bir şey varmı ?

  37. hakan dedi ki:

    furkan kardeşim,ps 3 aldım 5 sene önce aldığım vestel televizyonda hdmi girişinden bağlantı yapıyorum,ne görüntü ne ses var .bazen renkarenk bir görüntü geliyo başka bir görüntü yok.nasıl düzeltebilirim.scart girişinide denedim yok ???

  38. Celil dedi ki:

    Ben yaptım oldu ama oyun esnasında ekran kendiliğinden kapanip açılıyor neden olabilir bna yardimci olurmusunuz

  39. onur kaan dedi ki:

    kardeş bugun gittim bi donusturucu aldim hdmi dan dvi a ilk bagladigimda hdmi ile ses ve video cikisi alinsinmi dedi bende evete bastim siyah ekran verdi kapadim uzun sureli tusa bastim tekrardan ayni soruyu sordu bu sefer hayir dedim gene siyah ekran verdi

  40. Halil dedi ki:

    http://www.philips.de/c-p/231E1SB_00/58-cm-23-zoll-e-line-1920-x-1080-mit-full-hd kardeşim benim monitör bu hangi dönüştürücüyü alayım ???

  41. Doğukan dedi ki:

    Selamlar, benim monitör “Acer G225HQV” -Yarın bir PS3 alıcam. Monitöre bağlamak istiyorum. Benim monitörde sadece vga ve güç kablosu için çıkış var. Ben bu işlemleri yaparsam çalışır mı sence? DVI çıkışı yok, DVI olan modelden değil abi aklında olsun. En son gidip bi HDMI TV alırım. Ama şu monitörde çalışıcak mı bilgilendirirsen süper olur. Sağol şimdiden.

  42. Ali Gergin dedi ki:

    Furkan abi benim monitörümde açılıyo her 1,2 dkda bir gidiyo geliyor 1,2 dkde bir siyah ekran oluyo sonra geliyor nasıl hallede bilirim senin yaptıklarının aynısını yaptım bide benim monitör 576p fark edermi

  43. Caner dedi ki:

    Abi bende aldım ayarları girince hdmi diyince değiştir geliyo basıyor ekrana görüntü gelmiyo

  44. xxsniperx dedi ki:

    Furkan usta bu senin monitörünün HDCP desteği varmı çünkü bi sayfada bu tip kabloların hdcp desteği olmayan monitörlerde çalışmadıını okudumda nitekim vga monitörlerde olmadıı söyleniyor

    • Furkan Özden dedi ki:

      Hacım ben de sadece vga girişi var diye sipariş ettim kabloyu. Taktım ve çalıştı. O özellik var mı yok mu bilmiyorum. Yazıda kullandığım monitörün markası mevcuttur.

  45. ibrahim dedi ki:

    furkan bey selamlar,
    aynı işlem laptop ekranı içinde geçerlimidir? çünkü bende mac masa üstü var. monitör almadan laptop ekranını kullanmak istiyorum. bu sebeple aynı çevirici ile bu mümkünmüdür??

  46. ibrahim dedi ki:

    mrb. valla bi soru sordum bilemeyince silmişsiniz. ne iş??

  47. Orhan dedi ki:

    Hocam ben su linkteki urunu aldım. Ugrasiyorum ama bir turlu olmadı. Rica etsem linkteki urune bakabilir misiniz, doğru urun mu diye. Acaba bu urun HDM çıkış tan VGA ya mi aktariyor yoksa. Teşekkürler
    Urun linki: goo.gl/IAQssc

  48. Fatih dedi ki:

    Merhaba kardeşim.
    Benim aoc E2250SWN 21,5 inç led pc monitorum var. Bu montior tıpkı senınkı gıbı vga sadece vga cıkıslı bır model. Monıtorum full hd desteklıyor (1920×1080) Oyunlarda falan full hd seceneklerını secerek kalıtelı bır goruntuyle oynayabılıyorum. Ancak ekran kartımda hdmı cıkısı da var. Sence senın kullandıgn donusturucuden alsam bu sayede ekran kartının hsmı ckısıyla goruntu alsam goruntu olarak kalıte bakımından bır fark olur mu yoksa? Yanı daha canlı bır goruntumu elde ederım yoksa su ankınden daha farklı bır kalıte yakalayamz mıyım? Beni bılgılendırrsen sevınırım.

    • Furkan Özden dedi ki:

      Fark edeceğiniz sanmıyorum. HDMI girişli bir monitöre de bağlayabilmen için o çıkış ekran kartına koyulmuş olması lazım. Ek olarak, benim PS3 şuan 4K televizyona HDMI bağlantısıyla bağlı ama alabildiğim en yüksek çözünürlük 1080p.

      • Fatih dedi ki:

        Ekran kartında Hdmı cıkısı var hocam. Benım monıtorde sadece vga gırısı oldugunu ıcın vga kabloyla baglantı kurdum. Ekran kartından hdmı ckıs alıp montore senın onerdıgın donusturucuyle bağlantı yapsam kalıte farkı olur mu goruntude sence. Tesekkurler cvpladgn ıcın

        • Furkan Özden dedi ki:

          Monitörü iki şerit, ekran kartını da 3 şerit bir yol olarak düşün. İstediğin kadar trafik görevlisi koy yine de o araçlar iki şeride sığmaz 🙂

  49. mustafa dedi ki:

    Abi ben hdmi to vga aldim fakat ses girisli degil ben 3d sound diye urun aldim (ses karti) buna hoparlor taksam olurmu tesekkurler..

  50. burak dedi ki:

    sesin diger ucunu monitöremi kasayamı taktın göremedimde bide ps4 le uyumlumu

  51. Cem dedi ki:

    Furkan kardeş. Benim monitör Samsung SyncMaster 226BW 22” 2ms bir model. Monitörün VGA ve DVI çıkışı var. Pcde zaten DVI ile görüntü alıyorum. Monitörümün max çözünürlüğü 1680×1050. Bu monitöre HDMI to DVI aparatı aldığımı farzedelim, PS3’den görüntü alma olasılığım var mı ?

  52. burak dedi ki:

    Ps4 de olurmu

  53. mustafa dedi ki:

    Abi Benim Ps3 Sıfır Monitore bagladim kablolari eksiksiz ve tamdi actim ps3 u monitore goruntu geldi fakat yarisindan fazlasi acik gri renk geri kalanida siyah renkti yardimci olursan sevinirim abi .

  54. Nuri sevren dedi ki:

    Abi o aparattan bende aldım. Fakat ne yaptıysam monütöre bağlanmadı. Monütörde gri ekran var. Aparat bozuk değil çünkü uydu alıcısını monütöre bağladım.Ps3ün HDMI çıkışı bozuk değil çünkü TV de HDMI dan bağlı. Lütfen yardım ett

  55. Isa dedi ki:

    Kardesim Allah askina yardim dt herseyi yapiorm ama siyah ekran gelio

  56. mustafa dedi ki:

    abi yardım et 2.kez yazıyorum… eksiksiz bağladım ekran geliyor fakat gri ve hiçbirşey yok aynı siyah renk gibi gri sadece nolur yardım et ayarları 720 p aldım gene olmadı ne yapmalıyım ? senin hataya düştüğün vga to hdmi ses çıkışı olmayandanmı alayım sesi 3d soundla halletcem yardım pls

  57. mustafa dedi ki:

    Bide abi ben cdleri mikrofiberle siliyorum hafif islayip sıkıyorum kuruluyorum cdyi temizliyorum ve kuru peceteyle kuruluyorum pecetedeki tozdan dolayi cdye ufluyorum piril piril oluyor sorun olurmu sence ?

  58. mustafa dedi ki:

    FURKAN ABİ FACEBOOK SAYFANIN LİNKİNİ VEREBILIRMISIN LÜTFEN 🙂

  59. mustafa dedi ki:

    furkan abi ben monitore baglayip reset attiktan sonra yine goruntu gelmezse tvye geri gectigim zaman resetmi atcam yoksa direkmi takip acicam ps3 u tek sorun bu abi…

  60. mustafa dedi ki:

    Abi yok reset attim olmuyor gri bir ekran geliyor bozuk bir görüntü sence ps3 uyumlu sesli powerli olandanmı almalıyım ? Kablo uyumlu değildi galiba yardım et abi

  61. Bilal dedi ki:

    Furkan kardeşim dedini yaptım halde ekran gelmiyor kıracam şimdi

  62. Tolga dedi ki:

    Merhaba Furkan, Ben bağladığım gibi görüntü geldi ancak sonra gitti. Hatta ilk bağladığım anda ses çıkışına kulaklık takıp test ettim sorun yoktu. Daha sonrasında ne görüntü ne de ses geldi. Sence aparat yanmış olabilir mi?

  63. mustafa dedi ki:

    Abi Ben Hdmi to Dvi ve Dvi To Vga Alcam Ben Hdmi To Dvi in Bi Ucuna Ps3 Den Gelen Hdmi Taksam Dvi nin ucunu dvi To Vga Ya Taksam Onuda Monitore Takip Ps3 Goruntu reseti Atsam Olurmu Yani Goruntu Gelirmi

  64. enes dedi ki:

    abi bi yardım et 1050 p manıtorum var 1080 p desteklemez mı ps3 baglayıncaa bı yardı lutfen720 p de cok dusuk kalıte napmalıyım

  65. Emir Karaman dedi ki:

    Kolay gelsin bende hdmi to vga aldım baglıyorum monitör bi kapalı siyah bi gri oluyor görüntü gelmiyor kaç kez ps3 ün görüntüsüne reset attım dediginiz her şeyi yaptım olmuyor lütfen yardım

  66. BURAK dedi ki:

    UZATNAYIN HDMI KABLOYU DEĞİŞİN

  67. Melih dedi ki:

    Abi merhaba ben kabloyu aldım ama benim hoparlör usb çıkışlı onu jak dönüşturucuyle bağlasam olur mu yani jaktan usb ye çevircem kabloyla

  68. Melih dedi ki:

    abi senin hoparlör stereo çıkışlı değil mi ? hoparlör alacağım da ne olarak aramam gerekiyor stereo çıkışlı hoparlör dsem anlarlar mı ?

  69. Zorbey dedi ki:

    benim monitör Flatron W1941S bu işlemi uyguladım fakat power saving mode diye birşey var hep onda takılı kalıyor

  70. Zorbey dedi ki:

    power saving mode u geçtim
    ekran siyah kaldı

  71. yusuf dedi ki:

    21.5″ AOC E2243FWS LED MONİTÖR bu monitöre uyar mı kardeş daha almadım ps3 ü

  72. Eray dedi ki:

    Kardeşim adamsın sen sayende ara kablo alıp yaptım allah razı olsun

  73. Batuhan Sefer dedi ki:

    Abı aynı ıslem xbox da ıse yarar mı

  74. Erdem dedi ki:

    Abi şimdi ben aldım taktım çalışıyo lâkin görüntü 5 dk da bir gidip geliyo nedeni nedir acaba lütfen yardım et.

  75. Atif dedi ki:

    Samsung symanster 226 bw monitörle görüntü alamıyorum varmi çalıştırabilen her seyi denedim sadece adaptör degistiremedim

  76. Tolga dedi ki:

    1-)PS3 ‘ü aldığımızda bize verilen o kırmızı sarı ve beyaz kabloları kullanmamız gerekmiyor mu ? 2-)Çeviricinin ses girişine taktığın kablo hoparlörden kasaya giden kablo oluyor demi ?
    3-)HDMI kablosu da kasadaki oluyor demi, monitördeki HDMI kablosunu hiç ellemiyoruz ( yan tarafları çevirilen mavi kablo yani adı HDMI galiba pek bilmiyorum o işleri )

    Çok güzel anlatmışsın ama yinede soru soranlar oluyor ben gibi 🙂 Ellerine sağlık hocam

    • Furkan Özden dedi ki:

      1) İşimiz sadece hdmi kablo ile. 2) Çeviricinin ses girişine taktığım kablo hoparlörümün jak fişi. Kasaya takılan kısmı çeviriciye takıyorum. 3) Monitör kasaya bağlıyken kasayla işimiz olmadığı için oradaki ucu söküp çeviriciye bağlıyorum.

      Teşekkürler yorumun için.

  77. emirhan gözel dedi ki:

    abicim ben tv dede hdmı kullanıyorum ayrıca ayar yapmama gerek varmı

  78. Hakan Dereli dedi ki:

    Selamün Aleyküm kardeşim, pc monitorüne vga to hdmı kablosu ile SES SİSTEMİ bağladım ancak görüntü alamıyorum kabloya hic dokunmadan laptop bağlayınca film izleyebiliyorum, nasıl bi çözüm bulabilirim mail atabilir misin acaba çok teşekkür paylaşım için 🙂

  79. mustafaözlü dedi ki:

    out of range hatası alıyorum lütfen yardım edin pc ye bagladıgımda sıkıtın yok çalışıyort ama ps3 de out of range hatsı alıyorum hüç görüntü yok dediginizi eksiksiz uyguluyorum hata ne olabilir

  80. Doğan dedi ki:

    Öncelikle selamun aleyküm kardeşim. Öğrenciyim ve ps3 kullanıcısıyım. AOC 2243 monitör satın almayı düşünüyorum full hd çözünürlükte ve dvi – vga cıkışı var.

    1-teknolojiden anlamıyorum
    2-uyumlu aparatin linkini atarmısınız.
    3-aux çıkışına gaming kulaklık bağlasam ses gelir mi . ( rampage sn-r4)
    4-uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım.

    Whatsapp numaram : 0546 278 74 00

    Durumum olsa gönül ister ki ps4 kullanayim ogrenci adamim kardeşim acil yardimina ihtiyacim var elden ayaktan biriktirdim. Yeter ki uyumlu olsun. Saygılar.

    • Furkan Özden dedi ki:

      Önce aparatı alıp monitörü alırken deneyebilirsiniz. Aparatın ayrıntılı görseli yazıda mevcut. HDMI to VGA şeklinde arama yaparak bulabilirsiniz. 3.5mm jack girişi olan her cihazdan ses çıkışı alabilirsiniz. Belirttiğiniz kulaklık da dahil. PS4’te de HDMI çıkışı var diye biliyorum. Bu nedenle uyumsuzluk sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.

  81. Eren IŞIK dedi ki:

    Merhaba benim 1400×900 çözünürlüklü monitörüm var. Dediğin her şeyi yaptım ama siyah ekran veriyor. Önceden hd tv’ye bağlıydı. Ne yapmam gerekiyor

    • Furkan Özden dedi ki:

      Yazıda anlattığım resetleme yöntemini deneyip tekrardan görüntü ayarlarını yaptınız mı? Önceden bağlı olan hd tv ile monitörün ayarları farklı olduğundan siyah ekran alıyor olabilirsiniz.

  82. Kedilik dedi ki:

    Samsung 2233sn monutor var. Ayni aparati kullandim ps3 sorunsuz çalısti ama bilgisayar kasama takinca tekrar vga yi algilamadi ne yapabilirim…

  83. Okan dedi ki:

    Benim monitör bu lakin görüntü gelmiyorhttps://mobile.donanimhaber.com/lg-flatron-l222ws-22-monitor-uygun-fiyat–120543125

  84. Bedirhan dedi ki:

    Kardesim bu olayda soyle bir durum var.Diyolar ki hdmi dijital,vga analog goruntu verir.yani 20 tl lik hdmi to vga kablolar,eger monitorde dijital sinyal algilama ozelligi varsa goruntu verir.yoksa vermez diyorlar.uzun lafin kisasi dvi-d girisi olan monitorde goruntu verir diyorlar.bu ps3 analog goruntu veriyor mu.senin monitorde dvi girisi varmiydi

    • Furkan Özden dedi ki:

      Yazıda belirttiğim modelde sadece VGA girişi var. DVI girişi -SN olan modelde var. Videoyu çektiğim ve yazıda belirttiğim modeldeki monitörde yok yani. Ama görüntü geliyor.

  85. Okan Emin ERKAN dedi ki:

    ben baglıyorum monitörde şu yazıyor 1680x bılmem ne yapamadım gıttı furkan kardes bı yardımcı et be nmaramıda verıyım *** telden anlatırsan sevınırım

    • Furkan Özden dedi ki:

      Yazıda bahsettiğim resetleme olayını yaptınız mı? PS’deki çözünürlük 1920*1080 kalmış muhtemelen ve sizin monitörünüz ise en fazla 1680x küsür destekliyor. Problem burada.

  86. Okan Emin ERKAN dedi ki:

    https://forum.donanimhaber.com/ilk-sahibinden-lg-flatron-l222ws-22–70812966

    monitörüm bu resetleme yaptım siyah ekran ne yapmam lazım

  87. Okan dedi ki:

    Evet su an deniyorum olmuyor

  88. Okan dedi ki:

    Resetleme yaptığım halde ekrana hiç bir şey gelmiyor siyah ekran ekranın sol tarafi daha koyu siyah

  89. Okan dedi ki:

    Yok kasanın arkasındaki kabloyu qparata taktım ses ile birlikte ayni

  90. Okan dedi ki:

    Su an resetleme de ekran ama göremediğimiz için bir şey secemiyorum

    • Furkan Özden dedi ki:

      Dediğinizden anladığım kadarıyla ses var görüntü yok. Ya vga kablonuzda sıkıntı var ya da dönüştürücünüzde Farklı kablolarla denemenizi önereceğin. Ses geldiğine göre dönüştürücüde sıkıntı yok bence.

  91. Okan dedi ki:

    Anlaşılan sizde yardım edemiyorsunuz

  92. Okan dedi ki:

    Ses müzik sesi falan yok patlak kolon sesi gibi

  93. Okan Emin ERKAN dedi ki:

    Kabloyu aldığım kişi kullanıyormuş yani ps’yi bağlayınca ekranın yüzde 80’i açık siyah renk sol tarafı kalan%20’lik kısım koyu siyah kaldı böyle.

  94. yakup aslantaş dedi ki:

    abi ama bu hdmi to vga degılmi o nasıl oluyor vga to hdmi olmayacakmı

  95. Adnan Erman dedi ki:

    Casper Mönitörime HD uydu Alıcızına HDMI TO VGA Adaptörümü Bagladım Görntü Aldım Ama Ses Yok. HDMI TO VGA Adaptörde Ses Jak Çıkışı Yok. Monitörün Arka Alta Jak Girişine Hoperlörü Bagladım Ses Yok YARDIM

  96. Samet dedi ki:

    Playstation reset leme derken içindeki hafıza gidiyor mu oyunlar mesela

  97. Ahmet Sami dedi ki:

    Elimde 1440*900 çözünürlükte monitör var bi sıkıntı olurmu ve nasıl bi görüntü alırım

  98. Emir dedi ki:

    Abi ben dedğin herşeyi yaptım ama monitörde no signal uyarısı veriyo nasıl halledebilirim

  99. Omer dedi ki:

    Bende bu dönüştürücü var kullanıyorum ama oyun oynarken ara ara ekran gidip gidip geliyor ilk açtığımda daha sık ve uzun suruyor

    • Furkan Özden dedi ki:

      Bende direkt hdmi bağlantıdayken bile Gran Turismo 6’da dediğiniz gibi yapıyordu. Anlam veremedim pek ama oynayışı etkilemediği için araştırmamıştım.

  100. Anıl Ka dedi ki:

    Merhaba kardeşim. Elime 2004 yılında geçen Samsung’un SyncMaster 793s model monitörü var. Bu monitöre monteli bir adet vga girişi var. Başka giriş yok. Ben bu monitörüme ses gelebilecek bir şekilde nasıl slim Playstation 2’yi bağlayabilirim. Detaylı bir cevabını bekliyorum. Teşekkürler

  101. Utku dedi ki:

    Tüm işlemleri dediğiniz gibi yaptım, aynı alet var. fakat monitörüm 1080p desteklemesine rağmen 576p’de takılı kalmış durumda manuel değiştirmeye çalıştığımda siyah ekran verip 576p’ye geri dönüyor her çözünürlüğü denedim sadece en düşükte çalışıyor bunu nasıl çözebilirim ?

    • Furkan Özden dedi ki:

      Bütün çözünürlükleri seçip denediniz mi? Ya da power tuşuna basılı tutarak cihazı resetlemeyi?

      • Utku dedi ki:

        Evet hepsini denedim. Aleti PC’ye takıp 1080p görüntü aldım fakat ps3 de arttıramıyorum.

      • Utku dedi ki:

        Monitörün ses girişi yok bu arada, aletin ses girişine kulaklık takıp kullanacağım bunun çözünürlüğün artmamasıyla bir alakası var mıdır.

  102. Ali Şengül dedi ki:

    Merhaba Ben Resimdeki Her Şeyi Uyguladım Ama PS Aynı Mönitörde Siyah Olarak Duruyor Ama Tv De Çalışıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...