The Art of the Steal (2013)

The Art of the Steal Poster

Motorsiklet tutkunu ve gözüpek bir sanat hırsızı olan Crunch Calhoun (Kurt Russell), kardeşi Nicky (Matt Dillon) ile birlikte profesyonel soygunlar gerçekleştirmektedir. Bu soygunların hedefi son derece yüksek fiyatlara sattıkları önemli sanat eserleridir. Crunch bu işi bırakmadan önce, son bir soygun yapmaya karar verir; Nicky’i de bu teklifi kabul eder. Pahası biçilemeyecek kadar değerli olan tarihi bir kitabı çalacaklardır ve plan üzerine çalışmaya başlarlar. Bir plan üzerine anlaşsalar da görev ilerledikçe, her biri kendi gizli hedef ve taktiklerine odaklanmaya başladığında işler çığırından çıkar.

Jonathan Sobol’ın kaleme alıp yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Jay Baruchel, Katheryn Winnick ve Kurt Russell paylaşıyor.

Ya okunmaya değer bir şey yaz, ya da yazılmaya değer bir şey yap.

Fragman

Bu filmle beraber Kurt Russell’ın sahalara tekrar döndüğünü görmek güzel oldu. İşin içinde soygun olan veya birleşip grup halinde ortak bir amaç uğrunda bir şeyler yapılan filmleri oldum olası sevmişimdir. Çünkü güven duygusu ve birinin birini sırtından bıçaklaması her zaman muhtemel bir olasılık olarak devam eder. Bunu senaryoya dökerken bir sürü farklı senaryo oluşabilir. Mekânları ve karakterleri de içine serpiştirdin mi tamamdır. İşte Ocean’s Eleven serisi olsun, Banka İşi olsun, İtalyan İşi, yenilerden The Town derken bir sürü böyle film var. Ama sırf bu yüzden bu filmi sakın ola es geçmeyin.

Öyle ki senaryo biraz da olsa benzerlik gösterecek. Sonuçta olay aynı. Ama yönetmenin ustalığı sayesinde film farklı bir sunumla izleyiciye sunulmuş. Özellikle yönetmenin filmi hazırlarken izleyiciyi bile dümene getirdiğini görünce yüzümde istemsizce bir gülümseme oluşmadı değil.

Başta Kurt Russell olmak üzere Jay Baruchel, Terence Stamp ve Kenneth Welsh harika oyunculuk sergilemişler. Bu tür filmlerden çok izlemişimdir ama bu şeklini ilk defa The Art of the Steal’de gördüm.

Aksiyon, gerilim ve suç üçgeninde gerçekleşen bu filmde aklınızda bir sürü soru işareti oluşacak ve bunları çözmeye çalışacaksınız. Filmi hafife alarak izlemeye kalkmayın, sürpriz son salonda uzunca bir sessizliğe sebebiyet verebilir.

Bu türün sevenlerindenseniz, farklı bir senaryo, farklı oyunculuk ve farklı kaçakçılık fikirleri arıyorsanız bu film tam size göre.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...