Hercules (2014)

hercules 2014 movie poster

Bu sene çıkan ve Herkül’ü anlatan 3. film olma özelliğini taşıyan Herkül: Özgürlük Savaşçısı‘nın senaryosu Hercules: The Thracian Wars adlı grafik romanından uyarlanmış. Oyuncu kadrosu başta Herkül rolüyle Dwayne Johnson olmak üzere John Hurt, Ian McShane, Rufus Swell ve Aksel Hennie gibi isimlerden oluşuyor.

Filmin konusu ise şöyle: Herkül (Dwayne Johnson) tanrı kral Zeus’un güçlü oğluydu. Bunun karşılığında tüm hayatı boyunca acı çekti. 12 görevi ve ailesini kaybetmesinin ardından, bu karanlık yorgun ruh tanrılara sırtını döndü ve huzuru kanlı savaşlarla çarpışarak aramaya başladı. Yıllar geçtikçe kendisi gibi altı ruhla yakınlaştı. Aralarındaki bağın kaynağı savaşma sevgileri ve ölümün nefesini enselerinde hissetmeleriydi. Bu altı yoldaş nereye savaşmaya gittiklerini veya neden savaştıklarını hiç sorgulamadılar. Öğrenmek istedikleri tek şey alacakları paraydı. Bir gün Trakya Kralı, bu paralı askerleri kendi adamlarını eğitmeleri ve dünyanın en iyi ordusu oluşturması için tutar. Bu kayıp ruhların; acımasız ve kana susamış bir ordu eğitmeye başladıkları zaman ne kadar düştüklerini anlamalarının zamanı gelmiştir.

Kellan Lutz’un Herkül filminden sonra Dwayne Johnson’ın Herkül filminin çıkmasıyla (bir tane daha var da onu yazmaya bile gerek yok.) 2014 yılını Herkül yılı ilan edebiliriz sanırım.

Hercules filmini diğer Herkül filmlerinden ayıran en başlıca özelliği, söz konusu efsanenin tamamen mitlere dayalı değil de akıl sınırları çerçevesinde işlenmiş olmasıdır. Bu, filmde Herkül’ün ve yoldaşlarının tavırlarından çok rahatça anlaşılabilir. Filmde söz konusu mitlere olabildiğince çok yer verilmiş ve anlatılan hikayelerle ilgili birçok an izleyiciye aktarılmış.

Senaristin bu farklı bakış açısına rağmen filmdeki aksiyon bir nebze olsun düşmemiş. Aksine bu anlatım izleyiciyi filme daha da bağlıyor ve izleyicide olacaklar hakkında bir merak uyandırıyor.

Başrolün Dwayne Johnson’a verilmesi de ilk izlediğim Herkül filminden beri içimde kalan bir ukteydi. Filmi izledikten sonra da oynadığı rolün hakkını verdiğini söyleyebilirim. Dwayne Johnson hem cüsse hem ten uyumu bakımından efsanelerde anlatılan Herküle en çok benzeyen kişi benim gözümde.

Herkül’ü, yaşadığı dönemde anlatılan birçok hikayenin ardındaki gizemi ve birçok mitolojik unsura farklı bir açıdan bakmamızı sağlayan Hercules’i mutlaka izleyin.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...