DreamSpark ile Ücretsiz Windows 8.1 Edinin

Microsoft firmasının eğitim kurumları için geliştirdiği DreamSpark platformu sayesinde üniversite öğrencileri ücretsiz olarak orijinal Windows 8.1 Embedded Industry Pro yazılımına sahip olabiliyor. Peki bu nasıl oluyor?

Her şeyden önce şunu belirtmek isterim: Windows 8.1 Embedded Pro’nun kullanım açısından Windows 8.1’den hiçbir farkı yok. Şimdi gelelim DreamSpark ile ücretsiz Windows 8.1 indirme işlemine.

Akademik Durum Doğrulaması

Öncelikle üniversite öğrencilerinin Microsoft’un bazı profesyonel yazılımlarının lisanslı kullanıcısı olabilmesini sağlayan bir platform olan dreamspark.com adresine girin. Üst menüdeki students bağlantısına tıklayın. Ardından menünün en sağındaki sign in butonuna tıklayarak giriş yapın. Herhangi bir outlook.com, hotmail.com, windowslive.com hesabı olabilir, fark etmez.

DreamsparkDreamSpark ile Ücretsiz Windows 8.1 Edinin

Daha sonra hemen Dreamspark hesabı oluşturmak için karşınıza gelen formu doldurun. Windows Mail hesabınızla giriş yaptığınız için kişisel bilgiler otomatik doldurulmuş oluyor. Tercih edilen dil otomatik olarak İngilizce seçili. Şimdilik Türkçe seçeneği olmadığı için hemen diğer kutuya geçip ülkeyi Türkiye seçin ve continue to verify bağlantısına tıklayın.

DreamSpark ile Ücretsiz Windows 8.1 Edinin

Ardından karşınıza gelen menünün sağ üst kısmından dili Türkçe olarak seçin ki ne yaptığınızı görün. Önümüzde öğrenciliğimizi kanıtlamak için beş seçenek var ve bana göre en sağlamı en alttaki. Boşlukları resimdeki gibi doldurun. Öğrenci kimliğinizin resmini yüklerken dosya adının kısa ve sade olmasına dikkat edin. Dosya adında Türkçe karakter veya sembol varsa kabul etmeyebiliyor. Yüklediğiniz dosyanın bilinen resim formatlarından (.jpg, .jpeg, .png …) olması ve boyutunun 10MB’ı aşmaması gerekiyor. Bütün bunlara dikkat ettikten sonra Gönder tuşuna basabilirsiniz.

DreamSpark ile Ücretsiz Windows 8.1 Edinin

Daha sonra akademik durumunuzun incelendiğine dair bir yazı göreceksiniz.

Ücretsiz Olarak Windows 8.1 Embedded Industry Pro Yazılımını Edinme

Bir, en geç üç gün içinde Dreamspark’a kayıt olduğunuz e-posta adresinize [Microsoft Akademik Doğrulama] Akademik Durumunuz Onaylanıyor konu başlığı ile gelen elektronik posta içindeki doğrulama bağlantısına tıklayın. Daha sonra karşınıza gelen pencerede yeşil renkle akademik durumunuzun onaylandığına dair bir yazı göreceksiniz.

DreamSpark ile Ücretsiz Windows 8.1 Edinin

Buradan sonra sıra geldi Windows 8.1 Embedded Industry Pro’yu indirme işlemine. Dreamspark’a giriş yaptıktan sonra software catalog menüsüne girin. Developer & Designer Tools alanındaki Windows Embedded 8.1 Industry Pro with Update ürününü bulun ve tıklayın.

DreamSpark ile Ücretsiz Windows 8.1 Edinin

Son Adım

Buradan sonra aşağıdaki resimde olduğu gibi Windows 8.1 Embedded Industry Pro için orijinal lisans anahtarı edinin ya da onu indirin.

DreamSpark ile Ücretsiz Windows 8.1 Edinin

Tebrikler! DreamSpark ile edindiğiniz ücretsiz Windows 8.1 Embedded Industry Pro sürümünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Rate this post

Paylaş

8 Cevaplar

  1. Berk dedi ki:

    Güzel rehber…

  2. berkay dedi ki:

    aynen o başlıklı eposta geldi içindeki bağlantıya tıklıyorum en başta öğrenci belgemi yüklediğim yere gönderiyor.onaylamıyor yani.başına böyle bir şey gelip çözen varsa yardımcı olsun lütfen

  3. Ömer dedi ki:

    Öğrenci kimliği dediğiniz belge okuldan alınan öğrenci belgesi mi? Birde istanbul kartın fotoğrafını göndersek olmaz mı?

  4. Cemal dedi ki:

    Merhaba, ben üyeliği oluşturdum fakat dipnot çıktı önüme, üyeliğiniz 1 yıllıktır, 1 yıl sonrasında tekrar güncelleyebilirsiniz diye. Benim de kafam karıştı bu durumda. Bu aldığımız lisanslar ömür boyu mu geçerli olacak, 1 yıllık mı? 1 yıl sonra üniversite bittiğinde yapışmasınlar yakamıza 🙂 Ben üniversitenin e-mail adresiyle kaydımı gerçekleştirdim

    • Furkan Özden dedi ki:

      Her sene dreamspark’a girip yenilemeniz gerekiyor. Bana da öyle olmuştu ben yeniledim. Fakat nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Ayrıca üniversiteniz dreamspark için özel sayfa oluşturursa daha fazla içerikler de edinebiliyorsunuz. Mesela ben Windows 10 Education aldım DreamSpark Premium ile.

  5. DİLEK dedi ki:

    MERHABA. ŞUANKİ SİTESİ GÜNCEL SANIRIM. O YUZDEN BULAMADIM . GUNCEL SİTEDE ANLATIR MISINIZ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...